Güvenlik Görevlisi olmak için aranan şartlar neler? Silahlı-silahsız...

Özel ya da kamu kurumlarında güvenlik görevlisi olabilmek için bazı şartların sağlanması gerekmektedir. Peki özel güvenlik görevlisi sertifikası nasıl ve nereden alınır? Sertifika şartları nelerdir? İşte detaylar...

Güvenlik Görevlisi olmak için aranan şartlar neler? Silahlı-silahsız...
Güvenlik Görevlisi olmak için aranan şartlar neler? Silahlı-silahsız...
GİRİŞ 19.10.2018 13:59 GÜNCELLEME 19.10.2018 13:59
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Son zamanların en popüler mesleklerinden birisi haline gelen özel güvenlik görevlisi olarak istihdam etmek isteyen adaylar için bazı şartlar aranmaktadır. Güvenlik görevlisi, kalabalık alanlarda asayişi daha tenha noktalarda ise mal güvenliğini de sağlamakta olan güvenlik departmanında görev alan kişilere verilen isimdir. Özel güvenlik görevlisi olabilmek için iletişim, yangın, afetler, patlayıcılar, kişi koruma, güvenlik sistemleri, olay yeri incelemesi, hukuk, ilk yardım, narkotik, silahlar, kalabalıklar konularında eğitim alınması gerekmektedir. Peki özel güvenlik görevlisi sertifikası nasıl alınır? Kimlik kartı nasıl alınır? Kimlik kartı ücreti kaç TL? Özel güvenlik görevlisi maaşı kaç TL? İşte özel güvenlik görevlisi olabilmek için merak edilenler haberimizde...

SERTİFİKA  ŞARTLARI NELERDİR?

Son zamanların en popüler mesleklerinden birisi haline gelen özel güvenlik görevlisi olabilmek için bazı şartlar aranmaktadır. Özel güvenlik görevlisi olabilmek için aranan şartlar şu şekildedir;

- Silahsız özel güvenlik için en az ortaokul mezunu olmak ve 18 yaşını doldurmuş olmak,

- Silahlı özel güvenlik için lise mezunu olmak ve 21 yaşını doldurmuş olmak,

- Sicili almaya uygun olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak

- Mesleğini yapmaya engel sağlık sorunu olmamak gibi genel şartlar aranmaktadır.

 Bu şartlara sahip olan adaylar silahsız kurslar için için 100 saat, silahlı kurslar için 120 saat boyunca ders görmekte ve eğitimin sonunda sınavlara tabii tutulmaktadır. Peki özel güvenlik sertifikası kaç TL?

GÜVENLİK GÖREVLİSİ SERTİFİKA ÜCRETİ  KAÇ TL?

Özel güvenlik görevlisi olabilmek için adayların sertifika alması gerekmektedir. Buna göre güvenlik görevlisi kimlik kartı harcı en az 520 TL, silahlı sınav ücreti 75 TL ve silahsız sınav ücreti 45 TL olarak bilinmektedir. Adaylar ilgili bölümlere ödemelerini yaparak ve sınavlardan başarılı olarak güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olabilir.

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ NASIL OLUNUR?

Özel güvenlik görevlisi olmak için ilinizde bulunan sertifika vermeye yetkili olan kurumlardan silahlı veya silahsız olmak üzere eğitim almanız gerekmektedir. Bunun akabinde her sene Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenmekte olan ÖGG sınavına katılıp başarılı olmalısınız. Bu sınav her sene 6 kez yapılmaktadır ve başarılı sayılmak için de en az 60 puan almanız gerekmektedir. Şayet ilk girişinizde sınavı kazanamadıysanız da birbirini takip eden 4 sınava, sınav harcı ödenerek katılınabilir. Öncelikle silahlı ve silahsız olmak üzere iki çeşit özel güvenlikçi bulunmaktadır. Bu ikisi için de aranan şartlar ve adaylardan istenilen belgeler farklıdır.  

Silahlı temel eğitim süresi 120 saattir. 15 gün temel dersler+ 3 gün silah dersi ( 2 gün teorik eğitim ve 1 gün poligonda 25 mermi atış eğitimi) olmak üzere toplam 18 iş günüdür.

Silahsız temel eğitim alanlar 100 saattir. (15 gün) Eğitimlere katılmak mecburidir. Mazeretsiz %10 D/S (100 saatin 10 saati), mazeretli %30 D/S (100 saatin 10 saati) devamsızlık hakkınız mevcuttur.

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ KAÇ TL MAAŞ ALIR?

Son zamanlarda en çok merak edilenler arasında özel güvenlik görevlilerinin aldıkları maaş 2018 yılında kaç tl oldu sorunun yanıtıdır. Özel güvenlik görevlilerinin almış oldukları maaş silahlı ve silahsız olmak üzere değişkenlik gösterir. Silahsız güvenlik görevlileri genel itibariyle asgari ücret ile 2 bin TL arasında maaş alabiliyorken, silahlı özel güvenlik görevlileri ise 1800 TL ile 2500 TL arasında değişen miktarlarda maaş alabilirler.

YORUMLAR 46
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba kolay gelsin ilk öretim mezunuyum guvenlik olma sansim var sizce
    Cevapla
  • Derya 3 yıl önce Şikayet Et
    Özel lise mezunuyum nasıl başvuru yapabilirim
    Cevapla
  • Ayse 2 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba basvuru yaptınız mı
    Cevapla
  • faruk 4 yıl önce Şikayet Et
    elazig hastanesinde güvenlikci olak için kaç puan gerekiyor
    Cevapla
  • Aysegül 4 yıl önce Şikayet Et
    28 yasindayim ortaokul mezunuyum nasil kayit olunuyo
    Cevapla
  • Fadime vurmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl kayıt yaptırıyoruz neler gerekiyoo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...