Paşayeva: Afrin'de canımı veririm

Azerbaycan Milletvekili Paşayeva, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'deki operasyonu hakkında, "Afrin’de gerekirse ben de gider savaşır, canımı veririm" dedi.

Paşayeva: Afrin'de canımı veririm
Paşayeva: Afrin'de canımı veririm
GİRİŞ 23.02.2018 03:13 GÜNCELLEME 23.02.2018 03:14
Bu Habere 105 Yorum Yapılmış

26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan’ın Dağlık-Karabağ bölgesindeki Hocalı Kasabası’nda 106’sı kadın, 63’ü çocuk toplam 613 Azeri sivil vatandaşın Ermenistan ordusu tarafından öldürüldüğü Hocalı Katliamı'na değinen Paşayeva, "Tüm dünyanın gözü önünde oldu" dedi.

"HEPİMİZ BİRER ASKER OLMALIYIZ"

 

 

Afrin’de Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen Zeytin Dalı Operasyonunda gerektiğinde kendisinin de canını verebileceğini söyleyen Paşayeva, “Afrin’de gerekirse ben de gider savaşır, canımı veririm. Çünkü bu vatanın gücü hepimizin gücüdür. Zayıflaması demek hepimizin zayıflaması demek. Hocalı’da Ermenistan katliam yaptığında, bugün Türkiye’de terörle mücadelede Mehmetçiklerimiz şehit olursa bizim gençlerimizin eğlenmeye hakkı var mı? Yok. Bugün biz, hepimiz birer asker olmamız gerekiyor. Vatan topraklarının savunmasında asker orada savunur, biz ise sosyal medyadan tutup her yerde de savunmak bizim vazifemizdir” şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE TÜM MÜSLÜMAN DÜNYASININ EN GÜÇLÜ KALESİ"

Paşayeva, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Artık son kalemize geldiler. Bunu iyi bilmeniz gerekiyor. Bütün kalelerimizi aşa aşa son kale olan Türkiye’mize geldiler. Türkiye, tüm Müslüman dünyasının en güçlü kalesidir. Burası zayıflarsa tekrardan bu coğrafyanın toparlanması çok zor olur. Size yemin ederim, o yüzden her yerde o gün bugündür. Türkiye’ye her yerde sahip çıkacağız, daha çok sahip çıkacağız. Azerbaycan’a daha çok sahip çıkacağız. Bizim dedelerimiz Çanakkale İstiklal Mücadelesinde ‘söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ demiştir. Hangi dinde olursanız olun, hangi millette, hangi düşüncede olursanız olun, hangi partiden olursanız olun, hangi ideolojide, hangi mezhepten olursanız olun fark etmez. Çünkü bugün söz konusu olan vatandır. Biz de dedelerimiz ve ninelerimiz gibi gerisi teferruattır deyip birbirimize sarılacağız. İzin vermeyeceğiz ki bizim içimizden bizi vursunlar. Kendi içimizden kendi insanlarımızın eliyle bizi vurmalarına izin vermeyeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde bugün bu kalemizi zayıflatmak isteyenlere nasıl Çanakkale’de dedelerimiz o dersi verdilerse, biz de o dersi onlara vereceğiz. Bunu sadece Türkiye için değil, Bayırbucak, Kerkük, Karabağ, Hocalı, Kırım, Kuzey Kıbrıs, Ahıska, Doğu Türkistan’a kadar bütün bu vatan coğrafyası için mücadele edeceğiz.”

YORUMLAR 105
  • 42 Konya lı 6 yıl önce Şikayet Et
    Tek millet iki devletiz biz can Azerbaycan la
    Cevapla
  • Ali aksoy 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir toplumun başarisi,ancak kadinlarimizin katkisiyla olabilir!milletimizde kadinlarimizin merkez dişinda tutulmasinin ne denli hata oldugunu sn.cb. Rte sayesinde anlamiş olduk,demiş ve yazmiş oldugum, hadi hemen başliyayim MUHTARLARIMIZIN %35 NI KADINLARIMIZ TEŞKIL ETSIN ,GÖRÜN BU TOPLUMUN NEYE MUKTEDIR OLDUGUNU!BU MILLETTIN ANASI,BU MILLETTIN ANASI,CANLARINDAN ÇOK SEVDIGI SN. CB. RTE IÇIN,YETIŞTIRMIŞ OLDUKLARININ YANINDA, BERABER ÖLÜME GIDEBILIRLER.
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Böyle yürekli cesaretli kadınlar olduğu için bizi yıllarca biteremediler bitiremiyecekler Osmanlıda böyle kadınlarla yıllarca ayakta kaldı dünyaya hükmetti
    Cevapla
  • YASİN 6 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun sana
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    icimizdeki CHP lilere ornek olsun dıyecem ama sanmıyorum kanlarında var bır hıyanetlık onların can vekilim can kardasım sendende ALLAH razı olsun saol varol cok ol
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar