İstanbul son dakika hava durumu haberleri! Kar yağışı için kesin gün verildi...

Meteoroloji'den son dakika hava durumu tahminleri geldi. Yurt genelinde hava sıcaklıkları Kuzey, iç kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı beklenirken, İstabul'a kar yağacak mı yağmayacak mı? sorusu merak konusu oldu. İstanbul için kar tarihini veren Meteoroloji'den ayrıca bu bölgeler için fırtına uyarısı geldi. İşte hava durumu tahminleri...

İstanbul son dakika hava durumu haberleri! Kar yağışı için kesin gün verildi...
İstanbul son dakika hava durumu haberleri! Kar yağışı için kesin gün verildi...
GİRİŞ 26.02.2018 09:14 GÜNCELLEME 26.02.2018 09:14

Meteoroloji'den son dakika hava durumu raporları ve tahmin değişiklikleri gelmeye devam ediyor. 25 Şubat Pazar hava durumu nasıl olacak? Uzun süredir İstanbul'a yağmayan kar yağışı için Meteoroloji'nin sitesinde bulunan uzun vadeli haritalı tahmin raporlarında İstanbul'da kar yağışının görüleceği tarih verildi. Vatandaşların merak ettiği soru olan İstanbul'a kar yağacak mı? sorusunun cevabı tam olarak netleşmemiş olsa da sabah saatlerinde İstanbul'a çok yakın olan Bolu Dağı'nda kar yağışı başladı. Karayolları ekipleri olumsuzluklara karşı yoğun şekilde karla mücadelesini sürdürüyor. İşte İstanbul'a kar ne zaman yağacak? sorusunun cevabı ve tüm il il hava durumu raporları.

İSTANBUL'DA NE ZAMAN KAR YAĞACAK?

Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgasının etkisine giren Edirne'de, hava sıcaklığının düşmesiyle dün kar yağışı başladı. Polis ekipleri, trafiğin yoğun olduğu caddelerde sürücüleri dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi'ndeki vatandaşlar da kar yağışının başlamasıyla öz çekim yaptı. Birçok Osmanlı mirasının olduğu kent merkezinde kar yağışı tarihi eserlerle seyirlik görüntüler oluşturdu.

Hava sıcaklığının 2 derece ölçüldüğü Edirne'de, kar yağışının aralıklarla devam edeceği belirtildi.

Öte yandan, Kırklareli'nde de kar yağışı etkili oluyor. Demirköy ve Kofçaz ilçeleri ile Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı karayolunda kar yağışını etkili oluyor. 

Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri, çalışmalarını sürdürüyor. Hava sıcaklığının sıfırın altında 1 derece ölçüldüğü kentte kar yağışının aralıklarla süreceği kaydedildi.

istanbul-hava-durumu-kar-2018

HAVA DURUMU YURT GENELİ

Meteoroloji'den yapılan son hava durumu değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara (Edirne hariç), Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin aralıklarla yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların ise genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege ve Doğu Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Tekirdağ, Kocaeli, Bursa, Sakarya ve Kırklareli'nin yüksekleri, Bilecik, Kütahya, Ankara ve Eskişehir'in yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların Adana'nın doğusu, Osmaniye, K.Maraş, Hatay, Kilis ve G.Antep ile akşam saatlerinden itibaren Mardin, Batman, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı ile güneydoğu kesimlerde yer yer sis ve pus olayı görüleceği tahmin ediliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi