Son dakika gelişmesi! Afrin'de hatlar birleşti, hilal oluştu!

20 Ocak tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından başlatılan ve Özgür Suriye Ordusu'nun da (ÖSO) desteğiyle başarılı bir şekilde sürdürülen Afrin Operasyonu kapsamında, Afrin bölgesindeki 8 köy teröristlerden arındırıldı. Öte yandan Bülbül ve Raco bölgesinin de birleşmesi sonrasında hatlar birleşerek hilal oluştu. İşte, Afrin Operasyonu'nun 38. gününde son dakika gelişmeleri...

Son dakika gelişmesi! Afrin'de hatlar birleşti, hilal oluştu!
Son dakika gelişmesi! Afrin'de hatlar birleşti, hilal oluştu!
GİRİŞ 26.02.2018 15:41 GÜNCELLEME 26.02.2018 15:41

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Afrin'in güvenliğini muhafaza etmek ve hain terör örgütlerinden temizlemek hedefiyle Azez bölgesinden Şeyh Horoz ve Bülbül Şenkal bölgesine doğru stratejik ve tam teçhizatlı biçimde ilerleyişini hızlı bir şekilde sürdürdüler. Ardından Umranlı, Kavanda, Velikli, Dudu, Bendirek, Semalık, Meydan Ekbez ve Şeyh Muhammedli köylerini de almaları sonucunda Bülbül ve Raco bölgesi birleşerek Türkiye'nin Afrin sınırlarında hilal oluştu. Afrin Operasyonu, diğer adıyla Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bugüne kadar Afrin'de biri belde merkezi, 84 köy, 2 köy altı yerleşim, 20 stratejik dağ ve tepe, biri YPG/PKK'ya ait üst olmak üzere toplamda 112 nokta Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu tarafından ele geçirildi. Bununla birlikte Afrin Operasyonu'nun 38. gününde toplamda 2021 teröristin etkisiz hale getirildiği bilgisi açıklandı. 

AFRİN’DE HATLAR BİRLEŞTİ, HİLAL OLUŞTU!

 

 

Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'e Sakız Karakolu bölgesinden giren askerlerle birlikte Kilis ve Hatay hattından gelen askerler arasındaki hatlar birleşti ve hilal oluştu. Afrin Operasyonun birinci ayağı bugün itibarıyla tamamlanmış oldu.

afrin

RACU VE BÜLBÜL HATTI BİRLEŞTİ…

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu güçleri tarafından ele geçirilen köylerle birlikte kuzeydeki cepheler de birleşmiş oldu. Kahraman askerlerimizin hızlı ve başarılı ilerleyişiyle birlikte kuzeydeki teröristlerin Türkiye sınırı ile bağlantısı tamamen kesildi ve böylelikle Racu ile Bülbül hattı da birleştirildi.

AFRİN OPERASYONU'NDA 8 KÖY DAHA ELE GEÇİRİLDİ!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO); Umranlı, Kavanda, Velikli, Dudu, Bendirek, Semalık, Meydan Ekbez ve Şeyh Muhammedli köyleri olmak üzere toplamda 8 köy daha ele geçirildi. 

afrin

TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENEN BÖLGELERDEN GEÇEREK SEVKİYAT YAPILACAK!

Suriye’nin Azez bölgesinden Zeytin Dalı Harekatı’nda mücadelesini ortaya koymak için yola çıkan Özgür Suriye Ordusu birliklerinin hattın birleştirilmesinin sonrasında artık bölgeye Türkiye girmeyerek teröristlerden temizlenen bölgelerden geçerek sevkiyat yapacağı öğrenildi.

TERÖRİSTLERİN TÜRKİYE SINIRLARI İLE TEMASININ TAMAMEN KESİLMESİ BEKLENİYOR!

Afrin Operasyonu’nda ilerleyen günlerde Şeyh El Hadid bölgesi ile Cinderes bölgesi arasındaki bölgenin de ele geçirilmesinin ardından tüm cepler kapanarak teröristlerin Türkiye sınırları ile teması tamamen kesilmiş olması bekleniyor.

afrin

AFRİN OPERASYONU’NUNDA ELE GEÇİRİLEN TÜM NOKTALAR!

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de biri belde merkezi, 84'ü köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 20'si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 112 noktayı ele geçirdi.

Teröristlerden temizlenen yerleşim birimleri ve stratejik noktalar şöyle:

"Bülbül beldesi merkezi, beldeye bağlı Meydan Ekbez, Bendirek, Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa, Bak Ubasi, Ali Kar, Şeyh Huruz, Ömer Simo, Duraklı, Hayyam, Surain, Çarkanlı, Akanlı, Mikdad ve Ali Racu köyleri, Huruz Dağı, Darmık Dağı, Kurni Dağı, Havuz Tepesi ile Kürdo, Şeyh Huruz köyüne bağlı iki köy altı yerleşim; Racu beldesinde Ayn Batman Dağı, Yukarı Hacıkanlı, Aşağı Hacıkanlı, Derviş Obası, Hasan Kelkavi, Celeme, Edamanli, Kude, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, Süleyman Halil, Sati Şaği, Alkana, Kırmızı, Karri, Şerbanlı, Şedya, Harab Summak, Hantalli, Karababa, Sarı Uşağı, Rahmanlı, Maskah, Şeyh Muhammedli, Dudu, Semalık, Velikli, Kavanda köyleri, 687 .Tepe, 915. Tepe, 740. Tepe ile 1027. Tepe; Şeyh Hadid beldesinde Cukali Favkani ve Orta Çakallı köyleri ile Şeyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak köyü ve Hac Bilal köyü; Cinderes beldesinde Hacı İskender, Deyr Ballut, Hammam, Nisriyye, Dükkan, Eşkan, Arşali, Muhammediye, Divan Fevkani, Divan Tahtani, onlara hakim 3 tepe, Mervane, Heygece, Tell Dilur, Bafler, Zehra, Aşağı Korgan ve Yukarı Korgan, Ebu Kabe ile Hacılar köyleri ile Mersides, Nisriyye, Amara ve Kila Tepeleri, Sattuf evleri ve Kalki köy altı yerleşimi, üs olarak kullanılan Beyyada noktası; Şeran beldesinde Burseya Dağı, Umranlı, Uverkan, İkidam, Şeltah, Merseva, Serincek, Kastel Cündo, Dikmetaş, Zeytinak, Arpaviran ve Dayr Savvan köyleri ile Sirgaya ve Nebi Huri Tepeleri ile Cemiliyye köy altı yerleşimi.

afrin

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak