Meteoroloji'den İstanbul için kritik kar uyarısı!

Meteoroloji 5 günlük hava durumu tahminlerine göre İstanbul'a perşembe günü yani 1 Mart tarihinde kar yağacak.

GİRİŞ 27.02.2018 06:21 GÜNCELLEME 27.02.2018 09:54
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Meteoroloji hava durumu tahminini bugün yayınladı. Yayınlanan tahmine göre 28 il için alarm verildi. Alarm verilen iller arasında İstanbul da bulunuyor. Avrupa'yı da etkisi altına alınan kar yağışı Edirne'de kendini hissettirdi. Meteoroloji 5 günlük hava tahminine baktığımız zaman ise Edirne'yi etkisine alan karın perşembe günü İstanbul'da da etkisini gösterecek.

Edirne'de kar yağışı başladı

 

Avrupa'yı etkisi altına alan kar yağışı Trakya'da kendisini gösterdi.  Edirne'de akşam saatlerinde etkisini gösteren yoğun kar yağışı nedeniyle kent kısa sürede beyaza büründü. Kar kalınlığı 5 santime ulaşırken, trafikteki araçlar ilerlemekte zorlandı. Karayolları ve belediye ekipleri, yollarda kar küreme çalışmalarına başladı. Balkanlar üzerine gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine giren Edirne'de hava sıcaklığı sıfırın altında 1 dereceye kadar düşerken, akşam saatlerinde başlayan yağmur yağışı kısa sürede yerini yoğun kar yağışına bıraktı. Kent yaklaşık yarım saat içerisinde beyaza büründü. Yoğun kar yağışı nedeniyle trafikteki araçlar ilerlemekte zorlandı. Bazı araçlar ise kayganlaşan zemin nedeniyle yolda kaldı. Karayolları ve Edirne Belediyesi'ne bağlı ekipler, kar küreme ve tuzlama çalışmalarına başladı.


OKULLAR TATİL ETTİ

Edirne’de aniden bastıran yoğun kar yağışının ardından Edirne Valiliği, eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı. Valilik duyurusunda "İlimizde yaşanan yoğun kar yağışı ve muhtemel buzlanma nedeniyle il merkezinde ve tüm ilçelerimizde bulunan resmi-özel ilk ve orta dereceli okullarımız 27 şubat Salı günü (1 gün) valilik kararı ile tatil edilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personel de 27/02/2018 tarihinde izinli sayılacaktır" denildi.

YORUMLAR 4
  • ayhan 6 yıl önce Şikayet Et
    :) güzel insan
    Cevapla
  • trafik çilesi 6 yıl önce Şikayet Et
    kar filan yok beyler hava 8 derece rahat olun. aha mesajıda buraya bıraktım.. tarih 27 şubat sabah saat 07.40 yer başakşehir istanbul
    Cevapla
  • Funda 6 yıl önce Şikayet Et
    Şu anda kar yağıyor
    Cevapla
  • güzel insan 6 yıl önce Şikayet Et
    güzel insan, zaten tahmin 1 Mart'ta İstanbul'a yağacağını söylüyor. Şuan da yani senin deyiminde tarih 27 şubat sabah saat 07:40'da Edirne'ye yağmış :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu