Salih Müslüm için karar verildi!

Çekya’nın başkenti Prag’da gözaltına alınan terör örgütü PYD/PKK’nın eski eş başkanı Salih Müslüm, çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

GİRİŞ 27.02.2018 13:40 GÜNCELLEME 27.02.2018 14:48
Bu Habere 462 Yorum Yapılmış

Çekya’nın başkenti Prag’da önceki gün gözaltına alınan terör örgütü PYD/PKK’nın kırmızı bültenle aranan eski eş bakanı Salih Müslüm, davanın görüleceği Prag Şehir Mahkemesine getirildi. 

SERBEST BIRAKILDI

Şehir mahkemesi sözcüsünden AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Müslüm'in duruşması TSİ 13:00'da başladı. Çekya'nın başkenti Prag'da yakalanan terör örgütü PYD'nin eski lideri Salih Müslim mahkemeye çıkarıldı. Çekya skandal karara imza attı ve Salih Müslim 8 dakika süren duruşmada serbest bırakıldı.

GÖSTERİ DÜZENLEDİLER

Polis, mahkeme önünde geniş güvenlik önlemi alırken, az sayıda terör örgütü yandaşı gösteri düzenledi.

TÜRKİYE'DEN İLK TEPKİ

Türkiye Prag Büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada, "Hiç beklemediğimiz bir karardı. Türkiye'de geçmiş yıllarda birçok terör eyleminde dahli bulunan Salih Müslüm'in böyle serbest bırakılmasını üzüntüyle karşılıyoruz. Bu karardan memnun değiliz. Bu Avrupa suçluların iadesi sözleşmesin aykırı bir karar oldu. Maalesef Çek mahkemesi, ikili ilişkimize, müttefiklik ilişkimize ters bir karar almıştır. Bu kararın ikili ilişkilere olumsuz yansımaları olabilir." ifadelerini kullandı.

Bigalı, "Büyükelçilik olarak üzüntümüzü bildireceğiz. Bunun hukuka aykırı bir karar olduğunu, dostluk ilişkilerine, NATO müttefikliğine sığmayan bir karar olduğunu, bir anlamda teröre destek olmak olacağını muhattaplarımıza bildireceğiz." şeklinde konuştu.

Büyükelçi Bigalı, "Salih Müslim şu anda serbest bırakıldı. İstediği yere gidebilir, herhangi bir kısıtlama yok." dedi.

"ÇEKYA'NIN İMTİHAN GÜNÜ"

 

 

Bugün partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Hakkında kırmızı bülten çıkardığımız PKK/PYD elebaşlarından Salih Müslüm, 24 Şubat'ta Çek Cumhuriyeti'nde gözaltına alındı. Bu teröristin iadesi için gerekli çalışmaları başlattık. İçişleri, Dışişleri, Adalet bakanlıklarımız konuyu yakından takip ediyor. Gün, NATO müttefikimiz Çekya'nın imtihan günüdür. Umarım Çekya terörle mücadelede hassasiyeti görür ve gerekli dayanışma ile bu teröristi bize iade eder" dedi.

 

 

YORUMLAR 462
  • Fikret 6 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa daki küçük devletciklerin çoğu ve ortadoğu daki bazı devletler kukla devlet.Bağımsızlıkları sadece kağıt üzerinde geçerli. Bu ülkelerin karar mekanizmaları yönlendirilmeye müsait devşirilmiş prangalı yöneticilerin elinde. O prangaların nasıl kırılacağını öğrenmek istiyorlarsa Önce Türkiye'nin son 15 yıllık siyasi tarihini bir incelemeye alsınlar. Sonra da içlerinden milli olan mangal yürekli bir lider çıkarsınlar.
    Cevapla
  • mübarekinsan 6 yıl önce Şikayet Et
    aynen öyle. uçak havalansa geri dönüp piste inebilmesi için öbürünün hava sahasına girmek zorunda. araba otobanının sınır olduğu devlet mi olur.
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok sevinme Müslüm bu millet peşini bırakmaz.Şimdilik gül bakalım.
    Cevapla
  • fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    indirin be kardeşim rusyakadar olamıyormuyuz bizde cecenleri vurdu gitti adamlar yakalanmadı bile
    Cevapla
  • veli 6 yıl önce Şikayet Et
    işi bilerek yaptılar türkiyeye düşmanlıklarını göstermek için bıraktılar haçlı bunlar allah kahretsin
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    ne bekliyordunuz ki. abilerine karsi gelemediler ellam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!