Afrin'de dikkat çeken görüntü!

Zeytin Dalı Harekâtı’nda dün itibarıyla 39. gün geride kaldı. Özel birliklerin de katılımıyla güvenlik güçleri yoğun sis ve sağanak altında Afrin’e doğru ilerlerken Raco Dağı kırsalında tespit edilen hedefler havadan ve karadan vuruldu.

GİRİŞ 28.02.2018 09:58 GÜNCELLEME 28.02.2018 15:38
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Afrin bölgesinde YPG/PKK-DAEŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla TSK tarafından 20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı  bugün 40.. gününe başarıyla devam ediyor.Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 2184 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Sakarkaya Tepesi'nden dikkat çeken görüntüler geldi

Zeytin Dalı  Harekatı kapsamında stratejik öneme sahip Sakarkaya Tepesi'nde teröristler  tarafından inşa edilen dev çukur ve tünellergörüntülendi. Savaş uçakları ve top atışlarından korunmak amacıyla yaklaşık 5 metre derinliğinde kazılan  çukurlara kalın beton duvarlarla örülen tünellerin bir bölümü yerle bir  edilirken, kaleyi andıran tünellerde bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

SIZMAYA ÇALIŞAN TERÖRİSTLER VURULDU

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda terör hedefleri vurulmaya devam ederken, Raco Dağı'ndaki Şeyh Hadid bölgesinde alınan Ankala köyüne sızmak isteyen teröristler top atışlarıyla vuruldu. 

SÖZDE KARARGAHLAR İMHA EDİLİYOR

TSK ve Özgür Suriye Ordusu güçleri, bugün sağanak yağış ve yoğun sis altında harekatı sürdürdü. Sisli havayı fırsat bilen teröristlerin sızma girişiminde bulunabileceği bölgeler ateş altına alınırken, terör alanları da uçak ve ateş destek vasıtalarıyla baskı ateşi altına alındı.

 

YPG’li teröristlerden temizlenen son köyler arasında olan Ömeranlı köyüne giren TSK ve ÖSO birlikleri, teröristlerin karargah olarak kullandıkları binalarda tuzaklanmış el yapımı bombaları temizlerken içeride asılı olan sözde bayrakları imha etti.

Son alınan köylerle birlikte kuzeyde cepheler de birleşmiş oldu. İlerlemeyle kuzeyde teröristlerin Türkiye sınırı ile bağlantısı tamamen kesiliyor. Böylelikle Raco ile Bülbül hattı da birleştirilmiş oldu

YOĞUN SİS VE YAĞMUR

Afrin bölgesindeki teröristlerin Hatay sınırıyla karasal temasının kesilmesi ve güvenlik hilalin oluşturmasının ardından özel birliklerin de sınırı geçmesiyle ivme kazanması beklenen operasyon havadan savaş uçakları ve karadan Fırtına obüsleri ve tank atışlarıyla devam ediyor. Operasyonun gerçekleştirildiği Afrin kırsalında yoğun sis ve yağmur etkili oluyor.

TUZAKLAR TEMİZLENDİ

Sisli havayı fırsat bilen teröristlerin sızma girişiminde bulunabileceği bölgeler savaş uçakları ve ateş destek vasıtalarıyla baskı ateşi altına alınıyor. YPG’li teröristlerden temizlenen son köyler arasında olan Ömeranlı köyüne giren TSK ve ÖSO birlikleri, teröristlerin karargah olarak kullandıkları binalarda tuzaklanmış el yapımı bombaları temizledi. 

YORUMLAR 25
  • çapraz ateş 6 yıl önce Şikayet Et
    Tabi etek giyende her yol vardır öyledir zaten
    Cevapla
  • abdul aga 6 yıl önce Şikayet Et
    tunel ve hendeklerin o kadar genis ve derin olmasi, tirlarin rahatca ilerleyebilmesi icin.. bosalttiktan sonra hedef olmasi cokta umursanmamis gibi gorunuyor.
    Cevapla
  • onur bay 6 yıl önce Şikayet Et
    etekli fistanlı lağım fareleri çıkıp teslim olun.
    Cevapla
  • ede 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar haini ülkesinde barındıran başka bir ülke var mı ?
    Cevapla
  • Halil 6 yıl önce Şikayet Et
    Israil yeryuzunden silinmedikce dunyada savaslar bitmez..dunyayi yonetenler Siyonistler..zengin Allah tanimayan zengin 10-20 aile..Amerika,Ingiltere,Israil bunlarin usaklari..ne derlerse onu yaparlar..dunyada tum teror ve savaslari bunlar cikarirlar..bu boyle biline..
    Cevapla
  • yabançı 6 yıl önce Şikayet Et
    katılıyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu