Böyle dalga geçtiler! Türkiye ile başa çıkamayız..

Doğu Akdeniz’de yaklaşık iki hafta boyunca devam eden sondaj geriliminin Türkiye’nin hamleleriyle Rum kesimi aleyhine sonuçlanması hem Rum hem de Yunan basınında yer bulmaya devam ediyor. Bazı gazeteler ise yayımladıkları haber ve karikatürlerle Rum yönetimine ağır eleştiriler yöneltiyor.

Böyle dalga geçtiler! Türkiye ile başa çıkamayız..
Böyle dalga geçtiler! Türkiye ile başa çıkamayız..
GİRİŞ 01.03.2018 12:59 GÜNCELLEME 01.03.2018 12:59
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Güney Kıbrıs’ta yayımlanan Politis gazetesi Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki doğalgaz arama faaliyetlerine engel olmasının Güney Kıbrıs’ın 6 yıllık enerji planlarını etkileyecek nitelikte olduğunu yazdı. Türkiye’nin üç hedefli bir strateji izleyerek başarıya ulaştığını belirten gazete, geniş  yer verdiği ‘Türkler Krizi Nasıl Planladı’ başlıklı haber-analizinde Türkiye’nin hamlelerinin İsrail ve Mısır gibi tüm enerji aktörlerini etkilediğini vurguladı.

KAĞIT GEMİLİ ALAY

 

 

Analizde GKRY’nin bölgedeki Türk baskısı ile başa çıkabilmek için savaş gemisi gönderme imkân ve kabiliyetine sahip olmadığı, enerji programının iptal edilmesi karşısında uğrayacağı zarar ile başa çıkamayacağı ve bölgedeki büyük çaplı bir krizin girdabından çıkamayacağı yorumu da yer aldı.

Gazete durumla ilgili olarak hem Güney Kıbrıs Rum Kesimi lideri Anastasiyadis’i hem de Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos’u eleştiren, alaya alan bir karikatür de yayımladı.  Karikatür’de Rum lider Anastasiyadis, kağıttan bir gemi içinde Türkiye’nin muhafazasındaki sondaj bölgesini gözetlemeye çalışıyor. Hemen arkasında ise Yunanistan savunma bakanı küçük bir tekne ile kürek çekiyor.

YORUMLAR 17
  • Hamidiye Süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu kuduzlara bir aşı vurmak lazım.
    Cevapla
  • Alp38 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizim övüncümüz şehadet dir.
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    biz müslüman ülke olarak akıllı olmalıyız bunlarda bir oyun olabilir gazımızı almaya çalışıyor olabilirler biz kimsenin gazına gelmeden yolumuza devam etmeliyiz
    Cevapla
  • Değişim 6 yıl önce Şikayet Et
    asıl gazı kendi yöneticilerine veriyorlar ve halkı kışkırtıyor lar...
    Cevapla
  • Değişim 6 yıl önce Şikayet Et
    hamd olsun başımız daki reis akıllı adam .... sen hiç merak etmeyin
    Cevapla
  • Manyakdakisler sizi 6 yıl önce Şikayet Et
    La madem yüzme bilmiyorsunuz ne işiniz var kavakta.
    Cevapla
  • hlt01 6 yıl önce Şikayet Et
    Akdeniz egemenliğini Yunanistana kaptırırsak Ege denizindeki duruma düşeriz. Egede hakkımız olan adaları ve kayalıklarla ilgili defacto durumlar yaratmalıyız. ya da hakkımız olan yakın adaları işgal etmeliyiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi