Hukuk bürosunda dehşet!

Ankara'da avukatlık yapan eski bir siyasetçinin "cinsel saldırısına" uğradığı gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan genç kızın, soruşturmanın "FETÖ'cü hakim ve savcılarca kapatıldığını" iddia ederek başlattığı hukuk mücadelesi, AYM'den döndü.

Hukuk bürosunda dehşet!
Hukuk bürosunda dehşet!
GİRİŞ 01.03.2018 15:29 GÜNCELLEME 01.03.2018 15:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ankara'da avukatlık yapan eski bir  siyasetçinin "cinsel saldırısına" uğradığı gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet  Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan genç kızın, soruşturmanın "FETÖ'cü hakim  ve savcılarca kapatıldığını" iddia ederek başlattığı hukuk mücadelesi, Anayasa  Mahkemesinde (AYM) karşılık buldu. 

Olaya ilişkin AA muhabirine açıklama yapan mağdur genç kızın Ankara  Barosuna kayıtlı avukatı F.A, 2014'te bir üniversitede öğrenci olan 1988 doğumlu  müvekkili G.G.K'nin, önceden tanıdığı, avukatlık da yapan eski siyasetçi S.Ç. ile  bir arkadaş grubuyla yemekte bir araya geldiğini anlattı.

 

 

Yemeğin ardından "evine bırakmak" amacıyla G.G.K. ile restorandan  çıkan S.Ç'nin, genç kızı, yeğeninin olduğu belirtilen hukuk bürosuna götürdüğünü  iddia eden F.A, burada cinsel saldırıya uğrayan müvekkilinin, kaçarak olay  yerinden uzaklaştığını öne sürdü.  Avukat F.A, olay sonrası Ankara Numune Eğitim ve Araştırma  Hastanesinden sağlıkraporu alan müvekkilinin, polise gidip "kasten yaralama ve  cinsel saldırı" suçlarından şikayetçi olduğunu kaydetti.

Soruşturma dosyasına delil olarak giren hastane raporunda "göğüste ve  sol kolda kanlanma", "sağ bacakta sıyrık" ifadelerinin yer aldığına dikkati çeken  F.A, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca istenen "ruhsal durum raporunda" ise  müvekkilinin "endişe ve kaygı bozukluğu geçirdiğinin, ruhsal bütünlüğünün  bozulduğunun" tespit edildiğini anlattı.

SARIKAYA TAKİPSİZLİK VERDİ!

Bu rapora ve sundukları delillere rağmen soruşturmayı yürüten  Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya'nın takipsizlik verdiğini ifade eden Avukat  F.A, şunları kaydetti:  "Bu verilen takipsizlik kararına bir üst mahkeme olan dönemin Ankara  5. Sulh Ceza Hakimliğine itirazda bulunduk. Hakim, Sarıkaya'nın verdiği  takipsizlik kararına yaptığımız itirazı reddetti. Bu süreçte eski bir siyasi olan  S.Ç. de siyasi çevresini kullandı ve bu soruşturma kapatıldı. Ferhat Sarıkaya ve  hakimin isimlerinin FETÖ ile anılması dikkat çekici.  Bu olayların ardından son çare olarak Anayasa Mahkemesine başvuruda  bulunduk." Avukat F.A, bu süreçte S.Ç'nin, olayın "şantaj" ve "iftira" olduğu  iddiasıyla haklarında dava açtığını, beraat ettiklerini söyledi.

AYM KARAR RESMİ GAZETEDE  

F.A. ve müvekkilinin, takipsizlik ve ret kararlarının ardından AYM'ye  yaptıkları başvuru kabul edildi.  AYM'nin bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararında soruşturmanın  yeniden yapılmasına hükmedildi.  Dosyada S.Ç'nin iddialarını destekleyen delillerin yanı sıra mağdur  genç kızın iddialarını da destekleyen delillerin bulunduğuna işaret edilen  kararda, şunlar kaydedildi:   "Soruşturmanın etkinliği konusunda yer verilen değerlendirmeler bir  bütün halinde ele alındığında, somut olay kapsamında savcılık tarafından  yürütülen soruşturmada yaşandığı iddia edilen çok yönlü bu olayda, bir ceza  mahkemesinin kapsamlı bir inceleme ve değerlendirme yapma imkanını ortadan  kaldıracak şekilde bir kararın verilmesi nedeniyle Anayasa'nın 17. maddesinin  öngördüğü 'kötü muamele yasağının usul boyutu'nun ihlal edildiği sonucuna  varılmıştır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    nedir bu kardeşim.. .s.ç. a.b. f.a... bu kodlu isimlere ne gerek var isimler yazılsınki belki başkalarınıda taciz etmiştir görenler cesaretlenir ve onlarda dava açar...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki sorun 50 saattir giderilmedi: Vatandaş isyan etti!
Türkiye'nin hamlesi dengeleri değiştirecek! Dünya denklemi açısından yeni bir milat