Yerli kripto para NeXpara geliyor! Nereden alınır ve ne zaman çıkacak?

Türk yazılım ekipleri tarafından geliştirilen yerli kripto para NeXpara'nın, kullanıcıları için satışa sunulmaya başlayacağı müjdesi verildi. Peki, yabancı kripto paraların alternatifi olarak gelen NeXpara nedir? Yerli, güvenilir, yeni nesil kripto para NeXpara nereden alınır ve ne zaman satışa çıkacak?

Yerli kripto para NeXpara geliyor! Nereden alınır ve ne zaman çıkacak?
Yerli kripto para NeXpara geliyor! Nereden alınır ve ne zaman çıkacak?
GİRİŞ 01.03.2018 17:28 GÜNCELLEME 01.03.2018 17:32

Türk yazılım ekipleri tarafından geliştirilen yerli, güvenilir ve yeni nesil kripto para NeXpara, ekonomiye ve çevreye katkı sağlamak hedefiyle gelecek. Türkiye'nin kripto para birimi olarak satışa sunulmaya başlayacak NeXpara, milyonlarca doların ülkemizin dışına akmasına sebebiyet veren yabancı kripto para kullanımına alternatif olmaya hazırlanıyor. Öte yandan kullanıcılar NeXpara sayesinde yabancı kripto para birimlerinde karşılaştıkları nakit paraya çevirme problemi yaşamayacaklar ve NeXpara'ya özel ATM kartları aracılığıyla herhangi bir ATM'den 7 gün 24 saat NeXpara alıp satabilme fırsatı elde edebilecek. Yerli kripto NeXpara ile sağlanacak bir diğer avantaj ise, kullanıcılara yüksek güvenlik, yüksek işlem hızı ve düşük işlem ücreti olanağı sunacak. Ancak NeXpara'nın sınırlı sayıda üretimi gerçekleştirilerek yalnızca 80 bin adet üretilecek. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) lisanslı üretilecek olan NeXpara, 1 ve 31 Mart 2018 tarihleri arasında halka arz edilecek.

NEXPARA NE ZAMAN ÇIKACAK VE NEREDEN ALINACAK?

NeXpara'nın halka arzı 1-31 Mart 2018 tarihleri arasında www.nexpara.com sitesi üzerinden gerçekleşecek. Halka arz süresince 1 NeXpara, 1 TL değerinden satılacak. Milli kripto para birimimizin başlangıçtaki dağıtımı yalnızca TL üzerinden gerçekleşecek. Dolayısıyla bütün NeXpara'ların kaynağı Türkiye'deki bankalarda hesabı bulunan kişiler olacak.

Web cüzdan erişiminin 1 Nisan 2018 tarihinden itibaren mümkün olacağı NeXpara, Nisan ayı içerisinde yerli bir kripto para borsasında da işlem görmeye başlayacak. Borsa üzerinden NeXpara alım satımı yapılabilecek. İlk dağıtım yapıldıktan sonra ise NeXpara'nın bütün dünyada dolaşımı merkezsiz biçimde gerçekleşecek.

nexpara

BDDK LİSANSLI ÖDEME SİSTEMİ

Kripto para teknolojisinin ekonomik sistemde karşılaştığı en büyük sorunlardan birisi kripto paraların herhangi bir regülasyona tabi olmaması. Diğer ödeme sistemleri devlet tarafından kontrol edilirken kripto paralarda bu kontrol bulunmuyor. Türkiye’nin milli kripto parası olarak yola çıkan NeXpara, BDDK lisanslı ödeme sistemi olarak bu durumu değiştirecek. NeXpara piyasaya sürülür sürülmez, Bankacılık Denetleme Kurulu’na lisanslı ödeme kuruluşu başvurusu yapacak olan NeXpara, BDDK lisansının alınması ile birlikte Türkiye’nin her yerinde işletmeler güvenle NeXpara kabul edebilecek.

NeXpara, kripto paraların fiyatlarının değişken olması, ödemeyi aldıktan sonra kripto paranın değerinin düşmesi riski olması sebebiyle, işletmeler tarafından doğrudan ödeme birimi olarak kabul edilmek istenmemesinin önündeki teknik sorunu da çözüme kavuşturuyor. Ödeme lisanslı kuruluş olarak NeXpara, müşteri NeXpara ile ödeme yaptığında satıcının hesabına doğrudan Türk lirası yatırarak alışverişten sonra değer düşmesi riskini ortadan kaldırıyor.

NEXPARA'YA ÖZEL ATM KARTLARI

Yabancı kripto para kullanıcılarının yaşadığı en önemli sorunlar arasında kripto paralarını nakite çevirme sıkıntısı yer alıyor. Kripto paralar sadece borsalarda nakite çevrilebiliyor. EFT saatleri dışında ve hafta sonları kripto paraları nakite çevirmek imkansız. NeXpara ile bu sorun tarih olacak. NeXpara’ya özel ATM kartları ile herhangi bir ATM’den 7/24 NeXpara alıp satabilmek mümkün olacak. NeXpara ATM kartı Haziran 2018 tarihinde piyasaya sunulacak.

ETHEREUM MİMARİSİ KULLANILIYOR

NeXpara, yüksek güvenlik, yüksek işlem hızı ve düşük işlem ücreti sunan Ethereum mimarisini ve ağını kullanıyor. Ekim 2018 tarihi itibariyle Ethereum tabanlı kendi özel blok zincirine geçiş yapacak olan Nexpara, bu sayede işlem hızlarını daha da artırırken, işlem ücretlerinin azalmasını sağlayacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim