Türkiye sınırını geçen Yunan askerleri yakalandı!

Yunan kara kuvvetleri, Meriç Nehri bölgesinde 2 Yunan askerinin Türk askerleri tarafından yakalandığını belirtti.

Türkiye sınırını geçen Yunan askerleri yakalandı!
Türkiye sınırını geçen Yunan askerleri yakalandı!
GİRİŞ 02.03.2018 17:21 GÜNCELLEME 02.03.2018 19:25
Bu Habere 348 Yorum Yapılmış

Yunanistan Kara Kuvvetleri, 2 Yunan askerinin Kuzey Evros bölgesindeki Kastanies bölgesinde devriye görevini yürütürken yollarını kaybedip, yanlışlıkla Türkiye sınırına geçtiğini ve Türk askerleri tarafından yakalanarak Edirne’ye götürüldüğünü açıkladı. 

Yunan Kara Kuvvetleri, "1 Mart 2018 tarihinde Kara Kuvvetlerinde görev yapmakta olan 2 asker Kastanies bölgesinde olağan devriye görevini yürütürken kötü hava şartları sebebi ile Türk tarafındaki devriye tarafından yakalandılar’’ şeklinde açıklama yaptı. 

 

Açıklamada Yunan askerlerinin gerekli formalite işlemeleri için Edirne’de bulundukları ve Yunanistan’a dönmeleri için Türk makamları ile temas halinde olunduğu belirtildi. 

MAHKEMEYE SEVK EDİLDİLER

Yunan kara kuvvetleri, Meriç Nehri bölgesinde 2 Yunan askerinin Türk askerleri tarafından yakalandığını belirtti. Yakalanan 2 Yunan askeri savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

YUNANİSTAN SAVUNMA BAKANI HULUSİ AKAR'I ARADI

Meriç Nehri kenarında yakalanan 2 Yunan askeri için Yunanistan Hükümet Sözcüsü Dimitris Canakopulos açıklamalarda bulundu. Sözcü Canakopulos, "Yunan askerleri kötü hava şartları nedeniyle yollarını kaybedip, yanlışlıkla Türk topraklarına girdiler. Gözaltına alındıkları için yasal işlemler yapılacak. Türkiye’ye yasadışı giriş yaptıkları suçlamasıyla yargılanacaklar. Bir an önce Yunanistan’a dönmelerini bekliyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

Yunan askerlerinin ilk ifadeleri ortaya çıktı

Canakopulos, konu hakkında Yunanistan Genelkurmay Başkanı Evangelos Apostolakis’in, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile telefonda görüştüğünü de açıkladı.

YUNAN ASKERLERİ TUTUKLANDI

Edirne'de sınırı yanlışlıkla geçtikleri belirtilen Yunan askerleri Teğmen Aggelos Mitretodis ile Astsubay Çavuş Dimitros Kouklatzis, sevk edildikleri Sulh Ceza Hâkimliği'nde tutuklandı. Mahkeme, askerlerin üzerlerinden çıkan djital verilerin incelenmesine de karar verdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 348
  • Mehmet YALDIZ 6 yıl önce Şikayet Et
    Fetöcüleri versinler alsınlar askerlerini
    Cevapla
  • Isa dayı 6 yıl önce Şikayet Et
    Fetö cülerle takas edelim. Yoksa bizde geri vermeyelim. Mahkeme yi uzatalim sürün sün ler.
    Cevapla
  • Cengiz Y 6 yıl önce Şikayet Et
    Fetöcüleri gözümüzün içine baka baka vermiyorlar.Burası Türk yurdu.Elini kolunu sallayarak girilemez.15 Temmuz darbecisi hainleri teslim etsinler,askerleri iade işini o zaman düşünebiliriz.
    Cevapla
  • f.b. 6 yıl önce Şikayet Et
    herkes haddini bilecek
    Cevapla
  • göktuğ 6 yıl önce Şikayet Et
    bizde yedik dinleme cihazları keşif yapıldı ve sıradan asker olsalar neyse teymen ve astsubay bunların sınırda ne işi var kardeşim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?