Yerli yazılımla bir bir temizlenecek

MEB, FETÖ bağlantılı yayınlarda sıklıkla kullanılan kelimeler ile argo ifadeleri ders kitaplarından ayıklamak için yerli yazılım geliştirdi. İntihal.net programı zararlı içerikleri silecek.

Yerli yazılımla bir bir temizlenecek
Yerli yazılımla bir bir temizlenecek
GİRİŞ 03.03.2018 07:22 GÜNCELLEME 03.03.2018 09:43
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı, FETÖ ve diğer terör örgütlerini ders kitaplarından temizlemek, argo ve cinsiyetçi kelimeleri, KHK ile ihraç edilmiş kişilerin kitaplarından alıntı olup olmadığını tespit etmek için kullanacağı ilk yerli ve milli intihal tespit programını tanıttı. 

2018-2019 eğitim-öğretim yılında okutulacak ders kitaplarının incelenmesinde ilk yerli intihal tespit yazılım programı kullanılacak. Ders kitapları öğretmenlerden oluşan komisyonlar ile incelenirken,  intihal tespit yazılımı ile daha ayrıntılı bir incelemeye tabi tutulacak.  

 

 

ARGOLAR AYIKLANACAK

Fırat Üniversitesi Teknokent’inde yapılan tanıtımda konuşan Talim Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, “Yazılımı Türkçe, İngilizce, Arapça ve diğer dillerde kaynak taraması yapabiliyor. Yabancı yazılımlar Türkçe kelimeleri desteklemekte zayıftı” dedi.  Durmuş, “Başta FETÖ ve PKK olmak üzere bir takım terör örgütlerinin tedavüllerini fark etmemize vesile olacak birtakım uyarılar verebilecek. Bu yazılım sayesinde, başkanlığımıza sunulan ders kitaplarını incelerken birtakım argo, kaba dil, ırkçı söylem, cinsiyetçi söylem gibi söylemleri fark edebileceğiz. Kitapların hazırlayanlar tarafından başka bir kitaptan alıntı yapılıp yapılmadığını tespit edeceğiz. Başka bir yazarın eserini kısmen veya tamamen alıp almadığını tespit edeceğiz, bu anlamdaki benzerlik tespitini yapmış olacağız” diye konuştu. Asos Eğitim Bilişim Danışmanlık Limited Şirketi Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Bedri Özer ise şunları söyledi: Türkiye’de henüz basıma verilmemiş bir kitap, yabancı ülkelerin veri havuzunda yer alıyor. Bu nedenle, intihal tespit programı stratejik ve milli olması gereken bir üründür.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 16
  • kuran gercegi 6 yıl önce Şikayet Et
    bu adam için 15 sene oncesine kadar dunyada bilmem kaç kardinal var hepsi belli birisi gizli bu o adamdir diyorlardi.bir defa haberlerden bir iki konusmasina denk geldim dedim bu adam kafir.kuran ı okuyan adama saçmaliklarinizi yutturamazsiniz.ama kuran ı bilmeyen adamı kuranin tabiriyle allah adiyla kandirabilirsiniz.o dönemlerde herkes hocaefendi derken ben bu adam kafir diyordum.gelinen noktada kurana daha fazla bağlandim çunku allah herkesin iç yuzunu sozlerindeki carpikliklari kuranda saymis.bize dusen sadece okuyup ama,fakat,lakin demeden iman etmek.gerisi çorap söküğü.dostunuzuda dusmaninizida anlarsiniz.kafirler bundan raziysa bu onlarin dinine girmistir.
    Cevapla
  • Haktan Tatlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu hainin yüzünü görmek bile modemi bulandırdı.
    Cevapla
  • Yerli 6 yıl önce Şikayet Et
    246 şehidin 2000 yaralının ahı çıkacak FETÖ başı.Şimdiki tansiyonunu arayacaksın Allah ın izni ile.. Rabbim rüyalarımızdan bu suratı muhafaza eylesin...En büyük kabus...
    Cevapla
  • hayati ak 6 yıl önce Şikayet Et
    Önce fetöcüleri temizlemeli MEB bünyesinden..sendikalara zırhına bürünüyorlar..ve yönetimlere sızıyorlar sinsice..
    Cevapla
  • Adalet 6 yıl önce Şikayet Et
    Pensilvanyada yuvalanan yılan.Akıbetin Senin Hainliğine ihanetine yakışır bir şekilde olur inşaALLAH.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!