Askerlerin tutuklanması Yunanistan'ı sarstı!

Yunan medyası, Meriç Nehri çevresinde sınırı geçen iki askerin hapse konulması üzerine Atina ve Ankara arasında telefon trafiğinin yaşandığını okuyucularına duyurdu. Doğan Haber Ajansı, askerlerin üstündeki cep telefonlarında sınırda çekilen görüntülerin bulunduğunu bildiriyor.

GİRİŞ 03.03.2018 11:22 GÜNCELLEME 03.03.2018 23:33
Bu Habere 171 Yorum Yapılmış

Sınırı geçtikten sonra yakalanan iki Yunan askerinin Edirne'de tutuklanması, Yunanistan'ı sarstı.

Yunan Kathimerini gazetesi, Angelos Mitretodis ve Dimitris Kouklatzis adlı askerler için Atina yönetiminin Pazartesi günü resmen itirazda bulunacağını okuyucularına duyurdu.

 

Habere göre, Atina yönetimi askerlerin Karaağaç ormanında rutin sınır devriyesi görevi yaparken kötü hava koşulları nedeniyle 150 metrelik sınır ihlaline yol açtığını savunuyor.

Türk otoritelerin Mitretodis ve Kouklatzis'in cep telefonlarını inceleyeceğini aktaran Kathimerini, askerlerin "Biz casus değiliz" sözlerini haberine taşıdı.

Gazetenin haberinde ayrıca Yunanistan Genelkurmay Başkanı Amiral Evangelos Apostolakis'in Türk mevkidaşı Orgeneral Hulusi Akar'la irtibata geçtiği de yer aldı.

To Vima gazetesi ise, iki ülkenin dışişleri bakanlarının da iletişime geçtiğini bildiriyor.

Hükümet sözcüsü Dimitris Tzanakopoulos, dün yaptığı açıklamada askerlerin kısa sürede iade edilmesini beklediklerini söylemişti.

TELEFONLARINDAN GÖRÜNTÜLER ÇIKTI

Doğan Haber Ajansı, askerlerin üstündeki cep telefonlarında sınırda çekilen görüntülerin bulunduğunu bildiriyor.  Ajansa göre, Mitretodis ve Kouklatzis görüntüleri üst rütbeli komutanlarına göndermek için çektiklerini söyledi.

Yunan askerler, Edirne F Tipi Cezaevi'ne konuldu.

YORUMLAR 171
  • M ö 6 yıl önce Şikayet Et
    Fetö hainlerini versinler.
    Cevapla
  • m a 6 yıl önce Şikayet Et
    la bari girmisiken benide çekseydiniz belki resmimi evinizin bi kosesine asardiniz baktikça beni hatirlardiniz yunanli kardesim gelin su irkçi sinirlarini kaldiralim avrupayla birlikte yuruyelim savas yerine bakabilecegimiz kadar çocuk yapalim kendimizi baskalarina kullandirmayalimbaskalari için olmeyelim
    Cevapla
  • türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben Karaağaçta askerlik yaptım. Orası istanbul mahalleleri gibi iç içe geçmiş bir yer değil. 150mt içeri girdim farkında değilim sözleri boş.
    Cevapla
  • trk 6 yıl önce Şikayet Et
    sizi gökte ararken yerde bulduk.türkiye bu durumu doğru okursa diplomatik başarısını ortaya koyar.15 temmuz hainlerine karsılık casuslar.
    Cevapla
  • ARSLAN 6 yıl önce Şikayet Et
    Bize 15 temmuz soytarılarını versinler o zaman versinler vermezse sizde vermeyin adalet bu ya dişe diş alın onları verin bunları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor