Kalleş planı deşifre etti! Çok konuşulacak sözler

Terör örgütünün Afrin'de 3 metre genişliğinde ve 5 metre derinliğinde "tank hendekleri" ile tankları ve diğer zırhlı-mekanize unsurları tehlikeli bölgelere yönlendirmeyi hedeflediği ortaya çıktı.

Kalleş planı deşifre etti! Çok konuşulacak sözler
Kalleş planı deşifre etti! Çok konuşulacak sözler
GİRİŞ 03.03.2018 13:36 GÜNCELLEME 03.03.2018 13:37
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Güvenlik uzmanı Ağar: "Burada amaçlananı görmeye başladık. Ele geçirilenler arasında tank hendekleri var. İrtibat hendeği değil bunlar. Başta tanklar, zırhlı-mekanize unsurlarımız için özel yapılmış hendekler. Örgütün çok kalleşçe bir plan yaptığını görüyoruz. YPG/PKK'nın bu denli bir tahkimat üretmesinin ardında bir kurmay akıl var"

Terör örgütü YPG/PKK'nın Afrin  bölgesinde irtibat hendeklerinin yanı sıra özel hendeklerle tankları tehlikeli  bölgelere yönlendirmeyi hedeflediği saptandı. Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, "Bu  tahkimatın arkasında kurmay akıl var." dedi. 
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile  yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı kapsamında YPG/PKK'ya ait tüneller, çukurlar ve  meskun mahallerdeki bubi tuzaklarının ele geçirilmesiyle, amaçlanan kirli planlar  çökertilmeye devam ediliyor.
 
Afrin'de sivilleri kalkan yaparak sözde bir direniş ortaya koymaya  çalışan YPG/PKK, "tank hendekleri" ile TSK ve ÖSO'ya zayiat verdirmeyi  hedefliyor.
 
Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, AA muhabirine, Afrin dağları ve meskun  mahalleri ile dağlara görece daha yayvan alanlarda YPG/PKK'nın oluşturduğu  tahkimatın her birinin hem taktik hem operasyonel hem stratejik hem de  jeostratejik anlamının bulunduğunu söyledi. Ağar, Afrin kırsalındaki tahkimatın,  jeopolitik amaçlara hizmet eden jeostratejik bir karaktere sahip olduğunu  vurguladı.
 
Afrin karasalında 26 Ekim 1918'de 1. Dünya Savaşı'nın son meydan  muharebesinin yapıldığını anlatan Ağar, terör örgütünün söz konusu  tahkimatlarının, Anadolu'nunOrtadoğu'da bir etki üretmesini engellemek üzere de  yapıldığını belirtti.
 
''3 METRE GENİŞLİĞİNDE 5 METRE DERİNLİĞİNDE''
 
Afrin karasalında, Mehmetçik'in ortaya koyduğu taktik ile operasyonel  ve stratejik hamlelerini etkisizleştirmek, durdurmak, yönlendirmek, kanalize  etmek, kanalize ettiği noktalarda da imha etmek üzere söz konusu tahkimatların  oluşturulduğunu dile getiren Ağar, şöyle konuştu:
 
"Burada amaçlananı görmeye başladık. Ele geçirilenler arasında tank  hendekleri var. 3 metre genişliğinde ve 5 metre derinliğinde. İrtibat hendeği  değil bunlar. Tanklar için özel yapılmış hendekler. Neden bunları yapıyorlar?  Hendeklerden geçemeyecek tankları ve diğer paletli-tekerlekli zırhlı unsurları  istedikleri taraflara yönlendirerek oluşturdukları ölüm bölgelerinde  tanksavarlarla, gelişmiş patlayıcılarla imha etmek istiyorlar. PKK'nın böyle bir  niyeti ve maksadı var. Engeller, patlayıcılar, konvansiyonel ve sofistike  silahlarla harekatı etkisizleştirmek istiyorlar. Ayrıca PYD/PKK terör örgütü  sivilleri de canlı kalkan olarak kullanmayı sürdürüyor. Bunların hepsi bir araya  geldiğince PKK'nın çok kalleşçe bir plan yaptığını görüyoruz."
 
ARKALARINDA KURMAY BİR AKIL VAR
 
Afrin karasalında ortaya çıkarılan, ele geçirilen bu tahkimatta sadece  eğitilmiş bir YPG/PKK'lı aklının bulunmadığına dikkati çeken Ağar, "YPG/PKK'nın  bu denli bir tahkimat üretmesinin ardında bir kurmay akıl var." dedi.
 
Ağar, örgütün 5-6 yıllık bir çalışmayla Afrin'deki bu tahkimatı  yaptığının anlaşıldığını kaydetti.

 

 

YORUMLAR 16
  • EYYÜP 6 yıl önce Şikayet Et
    Yılanın başını ezmeyi söyleyen peygamberimiz var. Büyük başların teker teker başına kaza gelebilir. Onlarca gönüllü çıkar bunun için TSK aslan parçası bence bunuda düşünebilir.
    Cevapla
  • İman 6 yıl önce Şikayet Et
    Peki bunlar buraları iş makinalarıyla kazarken bu makinalar neden imha edilmedi. Bu cimento kamyonları cimento taşırken neden vurulmadı bunlara tsk neden izin verdi.
    Cevapla
  • diriliş TÜRKİYE 6 yıl önce Şikayet Et
    Teröristlerin peşinde dünyanın en profosyonel ordusu TSK var o hendeklerin etrafını dolaşacak kadar tecrübesizmi sanıyor bu akılsızlar.Bizim tanklarımıza öncülük eden uzaktan kumandalı canavar gibi tosunlarımız var o hendekleri 5 dakikada kapatıyorlar...
    Cevapla
  • HALK 6 yıl önce Şikayet Et
    Terör örgütünün arkasındaki 'kurmay akıl' sözde müteffik özde düşman ABD'dir. İncirlik ve Kürecik üsleri çok ivedi kapatılmalıdır.
    Cevapla
  • Cem Tekin 6 yıl önce Şikayet Et
    Hendekleri harita üzerinde sınıflandırıp geniş açı bakarak. başka amaçları araştırıp analiz edin. bu hendekleri başkalarına kazdırıp sonra başka amaç ile de kullanabilirler. Hazır hendeklerin bizim tarafımızdan da lehimize kullanılacak işlemi olabilir. Düşünmek akıl yotmak lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu