e-Devlet Mirasçılık Belgesi hizmeti geldi! Veraset ilamı sorgulama sayfası!

e-Devlet, soy ağacı ve şehit bilgisi sorgulama hizmetlerinin ardından bünyesine yeni bir hizmet daha ekledi! e-Devlet veraset ilamı sorgulama hizmeti aracılığıyla artık bir yakınınızdan miras kalıp kalmadığını öğrenebilme fırsatı elde edebileceksiniz. Peki, mirasçılık belgesinin talep edilebileceği veraset ilamı sorgulama nasıl yapılır? İşte, e-Devlet veraset ilamı sorgulama sayfası...

e-Devlet Mirasçılık Belgesi hizmeti geldi! Veraset ilamı sorgulama sayfası!
e-Devlet Mirasçılık Belgesi hizmeti geldi! Veraset ilamı sorgulama sayfası!
GİRİŞ 05.03.2018 13:51 GÜNCELLEME 05.03.2018 14:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

e-Devlet'in son dönemlerde geliştirdiği, alt-üst soy ağacı bilgisi sorgulama ve 1853-1928 dönemine ait şehit bilgisi sorgulama hizmetlerinin sonrasında yeni bir hizmet daha kullanıcılarına sunulmaya başlayacak. e-Devlet sistemi aracılığıyla veraset ilamı sorgulama hizmeti adı altında mirasçılık belgesi hizmetini de aktif hale getirecek. e-Devlet'in bünyesine dahil ettiği yeni özellik sayesinde vatandaşlar herhangi bir yakınından kendisine miras kalıp kalmadığı bilgisine erişebilme imkanına sahip olacak. Öte yandan Mirasçılık belgesi hizmetine 6 Mart 2018 tarihinden itibaren erişim sağlanabileceğinin duyurusu gerçekleştirildi. Kullanıcılar e-Devlet'in resmi web sitesi olan turkiye.gov.tr üzerinden mirasçılık belgesini talep edebilecekler. İşte, e-Devlet veraset ilamı sorgulama sayfası...

E-DEVLET VERASET İLAMI SORGULAMA İŞLEMİYLE İLGİLİ YAPILAN AÇIKLAMA!

6 Mart tarihinden itibaren verilmeye başlanacak hizmet ile ölüm tarihi 1990 yılı sonrası olan kişiler için “Mirasçılık Belgesi Verilmesi” talebinin UYAP sisteminden yapılması zorunlu hale getirildi.

 Konuyla ilgili olarak yapılan açıklama şu şekildedir:

 "Yargı birimlerinden alınan “Mirasçılık Belgesi Verilmesi” talepleri UYAP üzerinden elektronik ortamda 06.03.2015 tarihinden itibaren verilmeye başlanmıştır. 16.12.2016 tarihinden itibaren yargılamayı gerektiren durumlar hariç olmak üzere ölüm tarihi 1990 yılı sonrası olan kişiler için “Mirasçılık Belgesi Verilmesi” talebinin UYAP sisteminden yapılması zorunlu hale getirilmiştir. Bu kapsamda yukarıdaki koşula uyan “Mirasçılık Belgesi Verilmesi” ve Mirasçılık Belgesinin İptali” kararları bu hizmet üzerinden görüntülenebilecektir."

e devlet

E-DEVLET ŞİFRESİ NEREDEN ALINIR?

Şifre, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi, hakim ve savcı kimlik kartları, süresi dolmamış (geçerli) çalışma izin kartı, geçici koruma izin belgesi) ibraz edilerek yurt içinde PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir.

e-Devlet şifresi yurt dışında elçilik ve konsolosluklardan temin edilebilir. Bağlı bulunulan  dış temsilciliklerden konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir.

Bununla birlikte; mobil imza, elektronik imza, internet bankacılığı ve T.C. kimlik kartı kullanılıyorsa, e-Devlet Kapısına bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra şifre oluşturulabilir.

E DEVLET

E-DEVLET SİSTEMİNE NASIL GİRİŞ YAPILIR?

*e-Devlet'e giriş yapabilmek için öncelikle e-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir.

1)PTT şubesinden E-Devlet şifresi alındıktan sonra T.C. kimlik numarası ve şifre ile E-Devlet sistemine giriş yapılabilir.

2)Şifrenizi aldıktan sonra aşağıdaki linke tıklayınız

https://www.turkiye.gov.tr/

3)Açılan sayfada sağ üst köşede bulunan “Sisteme Giriş” yazısına tıklayınız.

4)Tıkladıktan sonra açılan sayfada size ait olan T.C. kimlik numaranız ile PTT şubelerinden aldığınız e-Devlet şifresini yazarak giriş yapabilirsiniz.

E-Devlet sistemine girildikten sonra sol tarafta bulunan menü kullanılarak kamu kurumlarının listesine ve verdikleri hizmetlerin listesine erişilebilir.

e devlet

YORUMLAR 1
  • Engin 6 yıl önce Şikayet Et
    Kimin miras bıraktığını bilmiyorsak ( Mısırda yaşayan benim bilmediğim bir akrabamdan kaldıysa ) oraya O TC nosunu nasıl yazacağız acaba?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu