Türkiye'den çok sert tepki! Saçmalamaya devam...

Dışişleri Bakanığı Sözcüsü ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Robert Manning'in PKK'lı isim için 'general' ifadesini kullanmasına ilişkin, "ABD'li sözcü yine saçmalamaya devam etmiş" cevabını verdi.

GİRİŞ 06.03.2018 10:35 GÜNCELLEME 06.03.2018 13:10
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Pentagon sözcüsü Albay Robert Manning'in basın toplantısında Türkiye'nin "en çok aranan teröristler listesi"nde bulunan Ferhat Abdi Şahin'in ismini kullanmasına "YPG'li general" demesine Dışişleri Bakanlığı sert tepki gösterdi. Dışişleri'nden yapılan açıklamada, "Pentagon sözcüsü Afrin açıklamasıyla saçmalamış" denildi.

Bakanlıkta muhabirlerle bir araya gelerek basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD - Türkiye arasında gerçekleştirilecek çalışma gruplarına ilişkin, "Suriye - Menbiç konularının ele alınacağı ilk toplantı 8-9 Mart tarihlerinde Washington'da yapılacak" açıklamasında bulundu. 

SURİYE'YE 9 KAMP 

 

Aksoy, "Fırat Kalkanı ve İdlib bölgesinde 9 farklı noktada 170 bin kişilik kamp kuruluyor" dedi. 

SALİH MÜSLÜM

Aksoy, "Salih Müslüm hangi ülkede bulunursa bulunsun peşinden koşmaya devam edeceğiz" dedi. 

ABD'Lİ KOMUTANIN 'GENERAL' DEDİĞİ PKK'LI

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Albey Robert Manning basın toplantısında tepki çeken sözlere imza atmıştı. Manning, terör örgütü YPG/PKK'nın ana omurgasını oluşturan SDG'nin sözde komutanı Ferhat Abdi Şahin (Mazlum Kobani adını kullanıyor) için 'General Mazlum' ifadesini kullanmıştı. Cilo, 2015'ten bu yana İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan aranan teröristler listesinin "kırmızı" kategorisinde yer alıyor, PKK/KCK üyesi olarak aranıyor.

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Albay Robert Manning, basın toplantısında ilk kez Türkiye'nin "en çok aranan teröristler listesi"nde bulunan Ferhat Abdi Şahin'in ismini kullandı. ABD'li sözcü, "DEAŞ’tan kurtarılan bölgelerde 'general' Mazlum’u ve Suriyeli yerel güvenlik güçlerini desteklemeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu

İçişleri Bakanlığı'nın PKK/KCK üyesi olarak kırmızı listede aradığı 'Şahin Cilo' kod adıyla bilinen terörist Ferhat Abdi Şahin, Nisan 2017'de ABD Özel Harekât subaylarıyla Suriye'nin Karaçok Dağı'nda görüntülenmişti.

ABD'nin desteği sürdüreceğini açıkladığı bu isim, aynı zamanda Mazlum Kobani adını kullanıyor. Ferhat Abdi Şahin, 28 Ekim 2015'ten bu yana İçişleri Bakanlığı'nın "en çok aranan teröristler listesi"nde bulunuyor.

Şahin Cilo kod adlı Ferhat Abdi Şahin'in 1990'lı yıllarda terör örgütü PKK'ya katıldığı belirtiliyor.

YORUMLAR 19
  • Yorgun adam 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu abd yamyami hangi ormandan kacti daha gecen gune kadar kolelik yaptilar subayi olup baskalarina nasil haksiz yorum Johnnie bunlar muz ve portakal bahcelerinde Karin tokluguna calistiklarini unuttular her halde
    Cevapla
  • sibel 6 yıl önce Şikayet Et
    vah vah ya bu abd teröriste general diycek kadar bu kadar düştü demek Allah daha beter etsin
    Cevapla
  • SİNAN AY 6 yıl önce Şikayet Et
    incirliği katapın ağzının payını alsınlar
    Cevapla
  • Vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    Bana mazlumu getirin
    Cevapla
  • akim 6 yıl önce Şikayet Et
    incirligi lutfen kapatin ordan yanliz bize zarar veriyorlaramerikanlar.Ametikanlarda dost olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında