Bakan açıkladı: Elektronik kelepçe takılacak!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Kadına yönelik şiddet insanlık suçudur. Şiddete maruz kalan kadınlarımız susmasın da korkmasın da... Çünkü devletimiz şiddete uğrayan kadınlarımızın yanındadır" dedi.

Bakan açıkladı: Elektronik kelepçe takılacak!
Bakan açıkladı: Elektronik kelepçe takılacak!
GİRİŞ 08.03.2018 06:28 GÜNCELLEME 08.03.2018 07:28
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bakan Kaya şu mesajları verdi:

TÖRE HAFİFLETMEZ: Türk Ceza Kanunu'nda yapılan değişikliklerle cezaların infazında töre, kültür, örf, din, gelenek gibi unsurların, soruşturma ve kovuşturma aşamasında hafifletici neden olarak kabul edilmesini tamamen ortadan kaldırdık. Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri'ni (ÖNİM) tüm illerde yaygınlaştırıyoruz. Kadın konuk evlerini ihtisaslaştırıyoruz.

FAİLE ÖFKE KONTROL TEDAVİSİ: Bundan sonra failin de tedavisi noktasında bir çalışma yapıyoruz, öfke kontrolü. Şiddet uygulayanın öfkesini tedavi etmek üzere bir pilot uygulama çalıştık. Ankara'da 103 vakaya uygulandı ve olumlu sonuçlar aldık. Önümüzdeki dönemde hizmetimizi artırarak yaygınlaştıracağız. Şiddet uygulamış kişilerle ilgili kelepçe uygulaması vardı. Sayı 30'du, 600'e çıkarıyoruz. Bir adam 'Ben seni öldüreceğin, keseceğim, doğrayacağım' diyorsa bu adama mutlaka kelepçe takılması lazım.

GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ TOPLUM: Kadının güçlendirilmesi, aynı zamanda güçlü toplum olmanın da gereği. "Güçlü aile ve güçlü toplumu" hedefliyorsak, bunun yolu güçlü kadınlardan geçiyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü de sadece bir günlük etkinlik anlayışıyla değerlendirmiyorum. 8 Mart'ı, güçlü kadın olmadan daha güçlü bir aile ve daha güçlü bir toplum olunamayacağının tüm toplum kesimlerimizde farkındalığının artırılması adına bir sembol gün olarak değerlendiriyorum.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 3
  • garib 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen kadına hak vermiyorsun, bilakis şımartarak be de azdırarak, avrupai bir yaşam ile ateşe atıyorsun.
    Cevapla
  • garib 6 yıl önce Şikayet Et
    Kadına şiddetten önce kadına İslamı öğretin, erkeğede kadınına İslami bir davranışla davranmayı öğretin.
    Cevapla
  • selcuj 6 yıl önce Şikayet Et
    kelepçe taksan yine özgür
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da izlettiği 'Gerçek belediyecilik' klibi ses getirdi...
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı