Erdoğan uyardı, diyanet harekete geçti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı ilahiyatçıların rahatsızlık yaratan açıklamalarına yönelik sözleri, üzerine Diyanet harekete geçti. Buna göre eylem planı oluşturulacak, sosyal medya aktif olarak kullanılacak

Erdoğan uyardı, diyanet harekete geçti!
Erdoğan uyardı, diyanet harekete geçti!
GİRİŞ 09.03.2018 08:31 GÜNCELLEME 09.03.2018 08:31
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Din adına yapılan açıklamalar, toplumda bir süredir tepkilere neden oluyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplumun kafasını karıştıran, ayrıştırmaya yönelik, tahrik edici beyanatlar ile ilgili olarak Din İşleri Yüksek Kurulu’nun inisiyatif alması gerektiğini söylemişti.

TOPLUM DOĞRUSU HAKKINDA BİLGİLENDİRİLECEK

Bu sözler üzerine, Diyanet’ten sorumlu olan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş ile görüştü. Bozdağ, Erdoğan’ın konuyla ilgili talimatlarını Erbaş ve Keleş’e ileterek, Din İşleri Yüksek Kurulu’dan daha etkin olmasını istedi.

Gazete Habertürk'ten Volkan Yanardağ'ın haberine göre Bozdağ’ın görüşmelerinden, bu konuyla ilgili eylem planı hazırlanması kararı çıktı. Hazırlanacak eylem planı çerçevesinde, başkanlık sözde ilahiyatçılar tarafından yapılan açıklamalar konusunda daha aktif olacak, halkı doğru bilgilendirecek mekanizmaları harekete geçirecek. Diyanet ile birlikte Türkiye’deki ilahiyat fakülteleri çalışma yürütecek. Halka en hızlı şekilde sahih bilgiyi verebilmek için sosyal medya kanalları etkin olarak kullanılacak. Toplumu ayrıştıran, infial yaratan açıklamalar ya da ifadeler yayılma imkânı bulmadan doğrusu hakkında toplum bilgilendirilecek.

YORUMLAR 8
  • SADIK 6 yıl önce Şikayet Et
    imamları muhtarlara ezdirme reis. muhtarlar imamlara saygı duyacak. devletin atadığı kaymakam nasıl seçilmiş belediye başkanının üstüyse, imamlar da muhtarın üstüdür. müftüler muhtarın şikayetini ciddiye almayacak. cemaatin üçte birinin ortak imzası olmadan yapılan şikayetler işleme konulmayacak.. gibi kararlar alıp kanunlaştırırsan, bizler de hakkı ve iyiliği emir, kötülüğü nehyederiz. yoksa olmuyor reis. olmaz. cahil bir muhtarı, alim bir imamın başında demoklesin kılıcı gibi tutarsanız, cehalet ilme her zaman galip gelir. cahilin cesareti, alimin ferasetini söndürmeye devam eder.
    Cevapla
  • Müslüman 6 yıl önce Şikayet Et
    Peygamber efendimiz kendi çağına, adetlerine ve coğrafi koşullarına göre yaşamıştır. Ben peygamber efendimizin hiç Hz Ademin devrine göre yaşamaya çalıştığına dair bir rivayet okumadım. İyilikler, güzellikler evrenseldir. Adet, gelenek, görenek, iklimler ve insanlar farklıdır. Herşeyi motamot o devre uydurmaya çalışmak imkansızdır. Cumhurbaşkanımız biz müslümanların hislerine tercüman olmuştur. Müslüman olmak 600 yıllarında ve arabistan şartlarında gibi yaşamaktan çok farklıdır. Peygamberimiz iyiliği getirmiştir, kendi zamanı gibi yaşayarak.Kuran' a uyarak.. Biz niye değişmeyen Kuran ı değişen çağımıza uygun yaşayıp iyilikleri yaşamayalım.Yeter ki O'nu anlayabilelim.
    Cevapla
  • nasihat 6 yıl önce Şikayet Et
    kendine musluman diyen arkadas peygamberler kendi donemlerinin seriatiyle yukumludurler.islam ise kiyamete kadar devam edecek bir din.kurana nasil uymuslar bir ornek verseydinya.yahu ortada kuranin bir hukmu bile uygulanmiyor insanlarin dini demokrasi olmus sen peygamberden bahsediyorsun.sen bu dini hic okumamişsin.ilah ne demek,rab ne demek,ibadet nedir,din nedir onlar uzerinden anlamini bilerek okursan biraz daha anlamis olursun,lailaheillaallah icin neden savasildigini
    Cevapla
  • Türkiyem 6 yıl önce Şikayet Et
    Diyanetin tek fetva mercii olmasının hem iyi hem kötü tarafı var bence... Kötü tarafı dini konuları tekele toplamak ve başka bakış veya düşünceye kapalı olmak, çünkü fıkıh bir çok ilim erbabının ictihatlariyla sekil bulur. İyi tarafını da siz yazın gardas
    Cevapla
  • Hakim 6 yıl önce Şikayet Et
    Once Diyanetten baslanmali! Orasi 21.yuzyil Turkiyesine yakisacak sekilde, tum din ve mezhepleri icinde barindiracak politikaci ureten,toplumu birbirine baglayan bir kurum haline gelmeli. Baska dinlere ait insanlarimiz vergi oduyorsa, orada temsilcisi olmali.
    Cevapla
  • 7000 6 yıl önce Şikayet Et
    İç savaş lar çoğunlukla din anlayışı ile çıkar .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki