TSK ve ÖSO'nun Afrin planı belli oldu!

TSK ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı’nda kritik ilçe Cinderes’i teröristlerden temizleyerek Afrin merkezine üç aşamalı bir planla ilerliyor.

GİRİŞ 09.03.2018 10:13 GÜNCELLEME 09.03.2018 15:00
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Kuzey, batı ve güneyden ilerleyen birlikler, kenti önce kuşatacak, yumuşatma bombardımanından sonra meskun mahal temizliğine başlayacak.

Türkiye’nin terör örgütleri YPG/PKK ve DAEŞ’den sınırlarını temizlemek amacıyla başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nın 48’inci günde Cinderes’de de kontrol sağlandı.

Afrin’e girilen 7 nokta birleştirilerek ‘Hilal’ oluşturuldu.

 

Raco’nun ardından dün de Afrin yolu üzerindeki kritik ilçe Cinderes teröristlerden kurtarıldı. Final aşamasında üçlü kıskaç tamamlanarak Afrin’e girilecek. Afrin’in çevresi sarıldıktan sonra terör hedefleri havadan ve karadan vurularak, yumuşatma operasyonu gerçekleştirilecek. Böylece içerdeki teröristlerin direncinin kırılması sağlanacak.

MESKUN MAHAL BAŞLAYACAK

Ardından meskun mahal çatışmalarında uzman TSK özel birlikleri, JÖH ve PÖH timleri Afrin merkezinde final operasyonunu gerçekleştirecek. Terör örgütünün ise savunmasını tümüyle siviller üzerine kurduğu, tehdit ve baskıyla sivillerin çıkışına izin verilmediği, telsizlerden “Türkiye nasılsa yarım milyon insana müdahale edemez” anonsları yapıldığı öğrenildi.

YORUMLAR 15
  • ddd 6 yıl önce Şikayet Et
    milyonluk diyarbakırda mardinde ezdik geçtik zerdüştleri.. Allahın izniyle afrin çok daha kolay olacak çünkü deneyimimiz, techizatımız ve imanımız tam
    Cevapla
  • Çerkeş'li 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah CC. bu cuma günü yüzü suyu hürmetine sizleri korusun. Başarılarınızı daim kılsın.Allah yar ve yardımcınız olsun.
    Cevapla
  • isar 6 yıl önce Şikayet Et
    Eymen taktiklerin basında yayımlanmasıda bir taktik
    Cevapla
  • isimsiz 6 yıl önce Şikayet Et
    Basında planlar gezmesi ne kadar yanlış birşey. umarım buda bir oyundur
    Cevapla
  • isimsizler 6 yıl önce Şikayet Et
    sakin olun arkadaşlar açıklanması gerekenler açıklanıyor, gizli yapılması gerekenler gizli yapılıyor. sizlerin çekincelerini düşünen ordumuzda yüzlerce kurmayımız var. rahat olun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!