YPG'nin sözde özel kuvvetleri ÖSO'ya direnemedi

Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin ilçe merkezine ilerleyişini sürdüren ÖSO güçleri, teröristlerin "özel kuvvet" adını verdikleri unsurlarla çatışmaya girdi. Sözde özel kuvvetler direnemeden kısa sürede üsten kaçtı. ÖSO, üste çok sayıda araç ve silah ele geçirdi.

GİRİŞ 11.03.2018 14:55 GÜNCELLEME 11.03.2018 14:57
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin ilçe  merkezine ilerleyen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), terör örgütü YPG/PKK'nin sözde özel kuvvetlerine ait üssü kısa bir çatışmadan sonra ele geçirdi.   

Sahadaki AA muhabirlerinin aktardığı bilgiye göre, TSK ve ÖSO  birlikleri, harekat kapsamında Afrin ilçe merkezine ilerlemeye devam ederken,  ilçe merkezinin 2 kilometre kuzeydoğusundaki "135. Alay" olarak bilinen askeri  üs, teröristlerden temizlendi.

 

 

Terör örgütü YPG/PKK'nın Afrin ilçe merkezinin çevresindeki en önemli  askeri noktalarından birisi olan ve örgütün sözde özel kuvvetleri (HAT)  tarafından kullanılan noktanın kısa bir çatışmanın ardından alınmasıyla  teröristlere ağır darbe indirildi.

Ele geçirilen üste, yer altına inen tünel girişleri ile tepenin  içindeki büyük bir mağaraya park edilmiş çok sayıda araç bulundu. Mağarada ayrıca  çok sayıda askeri mühimmata rastlandı.

"135. Alay" üssü, daha önce Beşşar Esed rejimi tarafından  kullanılıyordu. Rejimin bölgeden çekilmesiyle üs, örgütün en önemli askeri  noktalarından biri haline gelmişti.

ABD'nin Fırat Nehri batısındaki HAT unsurlarına uzun süredir askeri  eğitim verdiği biliniyor.

Diğer taraftan, TSK ve ÖSO'nun ele geçirdiği YPG/PKK'ya ait askeri  noktalarda karaborsa ve kaçakçılığa konu malzemeler bulunmaya devam ediyor.

Son olarak Merani bölgesinde teröristlere ait bir binada yapılan  aramalarda askeri malzemelerin yanı sıra koliler dolusu kaçak sigara ve  karaborsada satılmak üzere bekletilen gıda maddeleri ele geçirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 101
  • Adalet 6 yıl önce Şikayet Et
    Her Türlü gelişmiş savaş techizatınız olabilir Lakin imanınız yoksa sizden hiçbir halt olmaz.Ancak leş olursunuz leş
    Cevapla
  • MUHAMMET 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlar canter strike oyunu sandılar bu işi galiba tiplere bak. öyle siyah giyinip poz vermekle olmuyor bu işler anlamışlardır artık.
    Cevapla
  • kartal 6 yıl önce Şikayet Et
    üstteki resme bakınca birden kv pusudaki armagedon timini hatırladım
    Cevapla
  • seyfullah 6 yıl önce Şikayet Et
    abd nin eğittiği güya özel kuvvet bu kadar olur işte ne bekleniyordu
    Cevapla
  • Selo 6 yıl önce Şikayet Et
    Ey batının Uşakları topunuz gelin topunuz....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
İzmir'de deprem!