Düşen Türk jetiyle ilgili flaş gelişme

İran'da düşen Başaran Holding'e ait özel uçakta hayatını kaybedenlerden 8 kişinin cesedi tespit edildi. Uçağın kara kutusu da bulundu

GİRİŞ 12.03.2018 11:44 GÜNCELLEME 12.03.2018 11:49
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

İran'ın Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletinde düşen Başaran Holding'e ait özel uçak kazasında hayatını kaybedenlerden 8 kişinin cesedinin tespit edildiği bildirildi.

İran'ın resmi ajansı IRNA'ya konuşan Çaharmahal ve Bahtiyari eyaleti Kızılay Kurumu Arama Kurtarma Birimi Başkan Yardımcısı Rıza Zahiri, gece saat 03.00 sıralarında arama kurtarma timinin olay yerine ulaştıklarını, dağcılardan oluşan timin, 8 cesedi teşhis ettiklerini söyledi.

TSK: İran’da 11 Mart 2018 tarihinde  düşen özel bir Türk uçağının enkaz kaldırma çalışmalarında görev alacak AFAD personelini bölgeye intikal ettirmek üzere Hava Kuvvetleri Komutanlığınca bir uçak görevlendirilmiştir.

HELİKOPTER İNİŞ YAPAMADI

 İran'da düşen Türk uçağında yaşamını yitirenleri taşımak için sabah saatlerinde bölgeye giden helikopter arazinin engebeli olması nedeniyle iniş yapamadı.

İran'ın resmi haber ajansı İRNA, bu gelişme üzerine, bölgeye karadan ulaşılacağını duyurdu.

TÜRKİYE'YE TESLİM EDİLECEK

Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliği'nden edinen bilgiye göre, Türkiye'den ilgili yetkililer ile Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliği'nden bir heyet olayı incelemek için bölgede bulunuyor. Bölgeye ulaşanlar arasında ölen bazı kişilerin aileleri de bulunuyor. Yaşamını yitiren kişilerin İran Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak incelemelerin ardından bugün Türkiye'ye gönderilmesi bekleniyor.

İran makamları ayrıca düşen uçağın kara kutusuna ulaşıldığını bildirdi.  Kutunun yasal işlemlerin ardından ve İran savcılığının izniyle Türkiye'ye teslim edileceği vurgulandı.

Zahiri, 2 cesedin yanık ve parçalanma nedeniyle teşhis edilemediğini 1 cesedin ise arama çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Öte yandan Çaharmahal ve Bahtiyari Eyaleti Vali Yardımcısı Cafer Meydani, düşen uçağın kara kutusunun bulunduğunu bildirdi.

Meydani, kara kutunun Kiyar ilçesindeki Helen Dağı'nda bulunduğunu kaydetti.

Akşam saatlerinde İstanbul'a gelmek için Birleşik Arap Emirlikleri'nden havalanan Başaran Holding'e ait özel Türk uçağı, ülkenin güneybatısındaki Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletinin Şehrikürd kentine bağlı Kiyar ilçesinin Durk Enar köyü yakınlarına düşmüş, kazada 3'ü mürettebat 11 yolcunun hayatını kaybettiği duyurulmuştu.

 

 

 

YORUMLAR 42
  • mesut 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz kimsenin kalbini bilemeyiz aralarında müslüman varsa Allah cc rahmet eylesin..İmansız olanlar var ise onlara Allah rahmet eylesin denmez..Günaha gelince herkesin kendine yetecek günahının olduğunu düşünüyorum..
    Cevapla
  • Dua edin 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet etsin.Allahın taktiridir.Konusmak asiliktir.Allah bizleri asilik yapmaktan men etsin.Mekanları cennet olsun.Başkasına güzel dua etki seninde arkandan belki dua eden çok olur.
    Cevapla
  • Kendini bilen 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın katındaki yerimizi kimse bilmez bilemez.Rabbim hepimize hidayet eylesin.Vefat edenlere Allah rahmet etsin inşallah.Ölüm hepimizin kapısını çalacak belki bu gün belki yarın.Asla büyük konuşma.Rabbim sana yaşatmazsa kınadığını evladına yaşatır.Allahın taktirini sorgulamak haddimiz değildir
    Cevapla
  • MİSAFİR 6 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanım diyorsanız müslüman gibi yorum yapın. Adam olun. ALLAH rahmet etsin.Ailelerine sabırlar versin.Amin.
    Cevapla
  • Unutmayalım 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım rahmet etsin.Kimsenin cehenneme gitmesini istemem.Rabbim cümlemizi bağışlasın.Hatasiz kul olmaz.Rabbim hepimize merhametle muamele eylesin.Şuradan tavsiyem Allah'ın sevgisini kazanmak için geldik bu dünyaya.Nasıl kazanırız sabır şükür iyilik ederek . Allah'ın sevmeyecegi işlerden uzak durarak.Aman ha insanlar en önemli olan Hakk'ın rızasıdır.Onu kazanana artık gam yoktur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!