Diyanet'ten İlahiyat Fakülteleri'ne çağrı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, katıldığı televizyon programında, 'İlahiyat Fakülteleri ile sinerji oluşturulmalı' diyerek, camilerin minberlerinin ilahiyat fakültelerindeki öğretim görevlilerine açık olduğunu söyledi.

Diyanet'ten İlahiyat Fakülteleri'ne çağrı
Diyanet'ten İlahiyat Fakülteleri'ne çağrı
GİRİŞ 12.03.2018 19:45 GÜNCELLEME 12.03.2018 23:08
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, CNN Türk'te katıldığı programda, ilahiyat fakültelerindeki öğretim görevlilerine seslenerek, camilerdeki minberlerin kendilerine açık olduğunu ifade etti.

Din İşleri Yüksek Kurulunun ürettiği bilgiyi vatandaşa ulaştıran birçok genel müdürlüğün bulunduğunu anlatan Erbaş, şöyle konuştu:

"Bundan sonra özellikle ilahiyat fakültelerimizle iş birliğimizi daha da geliştirmemiz gerekiyor çünkü 100 kadar ilahiyat fakültemizin her biri binlerce öğrenci okutuyorlar, eğitiyorlar. Sadece öğrenci yetiştirme noktasında değil, ilahiyat fakültelerimizin öğretim üyelerine camilerimizin kürsüleri, minberleri, mihrapları açık. Onlardan daha çok istifade etmek istiyoruz. Gönlümüz istiyor ki kürsülerimizde, mihraplarımızda daha etkin ve yetkin hocalarımız, akademisyenlerimiz milletimizi dini bilgi konusunda bilgilendirsinler, eğitsinler. Buna çok ihtiyacımız var. " 

YORUMLAR 30
  • Yiğit 6 yıl önce Şikayet Et
    15 bin cami imamı çalış saya kapı kapı islami anlatsın nerde ve hadisleri ayetleri olduğu gibi anlatan insanlar yetiştireyim gençleri yetiştiren Nurettin Yıldız kadar olsanız Yeter nerede alsınlar parayı yatsınlar aşağıya
    Cevapla
  • mistik 6 yıl önce Şikayet Et
    DİYANET EHLİ SÜNNETE MUHALİF akademisyenlere kapı açmasın DİKKAAAT...
    Cevapla
  • Aziz Altıntaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Hocalarımızda bu işi pekala üslenebilirler burada Allahın rızasını kazanmak gönüllülük esas olmalı televizyonlarda katkı sağlayabilir
    Cevapla
  • mermus 6 yıl önce Şikayet Et
    dini meselelerin polemik veya siyasi çekişme potansiyeli olmadığı sürece ilgi odağı olmaları söz konusu değildir, reytingi düşüktür, genelin umurunda da değildir. diyanet tv kaç kişi tarafından ilgiyle takip edilir? bu anlamda camilerin de minberleri kime tahsis edilirse edilsin cemaati-müdavimi az olduğu için etkili olması mümkün değildir. internet, facebook, twetter gibi propaganda vasıtaları ellerinden akıllı telefonun düşmediği bir toplumda daha etkili olur ama onların da etkili olduğu alanlar polemiğe , sürtüşmeye, siyasi çekişmeye uygun konulardır.
    Cevapla
  • Gudor 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın hocam, öğretim üyeleri puan toplamaya gittiler:))) Akademik turistik, amaaan pardon destek için var güçleriyle çalışıyorlar. Vakitleri yok hocam aaaa siz de yaniiiii:)))
    Cevapla
  • yahya duman 6 yıl önce Şikayet Et
    desene eyvaaaaah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?