Afrin'e girmemiz an meselesi: TSK bekliyor çünkü..

Mehmetçik ve ÖSO, Afrin merkezine 1,5 kilometre kadar yaklaştı. Kandil’den gelen teröristler ve elebaşları kaçıyor, geride kalan PKK’lılar büyük panik içinde. Canlı kalkan olmak istemeyen halk ilçeyi terk ediyor.

GİRİŞ 13.03.2018 10:55 GÜNCELLEME 13.03.2018 11:41
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

TSK ve ÖSO Afrin’i çembere almak için adım adım ilerlerken, terör örgütü, Kandil’den gelen talimatlarla sivillerin kentten çıkışını engellemeye çalışıyor. Mehmetçik ise halkın tahliyesi için ilçenin güneydoğusunda birkaç gün açık kalacak sivil koridoru bıraktı. 

İHA’ların çektiği görüntülerde yollara barikat kuran teröristlerin, sivilleri, ateş ederek engellediği görülüyor. Afrin’in düşmesi an meselesi.

 

EN UZAK NOKTALAR BİRLEŞECEK

Harekatta en uzak iki nokta Afrin’de birleşiyor. Batıda Cinderesi, doğuda Burseya cephelerinin birleşmesi için kalan mesafe 8.5 kilometre. Cinderesi ilçesinin düşmesi sonrası batıdan ilerleyen birlikler Afrin ilçe merkezine 3,5 kilometreye kadar yaklaşırken doğu cephesinde ise mesafe 1,5 kilometreye kadar düştü. Karzehal, Ayn Dara, Cemiyle, Zarife ve Maarata köylerinin de alınması ile Afrin kuşatması tamamlanmış olacak.

SİVİLLERİN ÇIKIŞINA İZİN VERİLMİYOR

Zeytin Dalı Harekatı’nda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) ilçe merkezi sınırlarına girerek ilerlemeyi sürdürmesi nedeniyle, sivillerin örgüt üzerindeki baskısı artıyor. Örgütün kendilerini canlı kalkan olarak kullanmasını kabullenmeyen siviller, ilçe merkezinden güneye doğru gitmek istiyor. Ancak, örgüt sivilleri kontrol noktalarından geri çevirerek çıkışlarını engelliyor.

HALKA BİLDİRİ 

TSK ve ÖSO güçleri ise ilçenin güneydoğusundan rejim bölgesine sivil geçişlerinin sürmesi için birkaç gün açık kalacak tahliye koridoru bıraktı. Sivillerin tahliyesine imkan tanıyacak koridor kapatıldıktan sonra Afrin’deki çemberi tümüyle tamamlanmış olacak. TSK’nın uzun bir süredir Afrin merkezine bildiriler atarak sivil halka şehri boşaltma çağrısı yaptığı, terör örgütünün ise tam tersi yönde anonslar geçtiği belirtildi.

Örgütün Afrin’den sivil kaçışını engelleme çabasının da meskun mahal ve hendek çatışmalarına hazırlanan PKK için zafiyet anlamına geldiğini belirten kaynaklar, YPG’nin sivil kayıplar yaşanması, uluslararası kamuoyunun Türkiye’ye baskı uygulaması ve Afrin yönetiminin rejime verilmesini hedeflediğini kaydetti. 

 

YORUMLAR 13
  • çapraz ateş 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu elebaşları nasıl kaçar hani afrin çembere alınmıştı işletiıiyormuyuz
    Cevapla
  • üffff 6 yıl önce Şikayet Et
    afrin inşallah alınır şu suriyelelrde gider yahu bıktık usandık 700 bin suriyelin içinde yaşıyorum inanın insanlar bıktı usandı her yerde onlar parklar sokaklarda gezenler bizim insanımız ekmeğin peşinde bunlar gezme süs eğlence peşinde işyerleri etrafımda türk esnaf az kaldı yahu ne yapacağımızı şaşırdık.vallahi türkçe konuşan kalmadı sokakta.fırsatını bulsalar bizi de dükkandan çıkarıp kendileri yerleşcek.onalr yüznde artan işyeri ev kiraları işsiz kalnalr 70 liraya çılışacaksa 50 liraya çalışmak zorunda kalanlar.
    Cevapla
  • Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Afrin, fırat kalkanı ve pkk terör örgütünden temizlenen diğer bölgelere Türkiyeden Vali atanması gerekiyor. Irakın kuzeyindeki peşmerge ve pkk terör örgütü dağıtılıp yokedilmeli. Gaddar olmayan lider olamaz. Demedi deme Başkomutanım. Yap.
    Cevapla
  • süleyman peker 6 yıl önce Şikayet Et
    Afrınde kalanlar çaylaklar kaldı kurnaz olan kandilden gelenler daha önce kaçtılar Askerin çok dikkat etmesi lazım her yer tuzaklı birde sivil casuslar askere oyun yaparlar
    Cevapla
  • Ülkücü 6 yıl önce Şikayet Et
    Afrin 18 martta tamamen alınsın.Toy günümüzde çifte mutluluk yaşayalım.
    Cevapla
  • Selahaddin 6 yıl önce Şikayet Et
    18/Mart tarihini önermeniz çok isabetli ve anlamlı.Dua edelim güzel öner iniz için teşekkür ler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam