Diyanet’te bir ilk!

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda Cumhuriyet tarihinde ilk defa kadın başkan yardımcısı ataması yapıldı.

Diyanet’te bir ilk!
Diyanet’te bir ilk!
GİRİŞ 13.03.2018 11:26 GÜNCELLEME 13.03.2018 11:41
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Resmi Gazete'de bugün yayınlanan atama kararına göre Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Huriye Martı Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı olarak atandı. 

Diyanet’ten Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı görevine bir kadının atanacağını duyurmuştu. Bozdağ’ın duyurduğu Diyanet İşleri Başkanlığındaki ilk bugün resmen hayata geçirildi. 

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Huriye Martı  Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı olarak atandı. 

Diyanet İşleri Başkanlığında açık bulunan birinci derece kadrolu Başkan Yardımcılıklarına İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Muslu ve Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen atandı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 80
  • mermus 6 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun, Allah muvaffak etsin. sayın hocamız Huriye hanımefendiyi tebrik eder başarılar dilerim.
    Cevapla
  • Yrd 6 yıl önce Şikayet Et
    E kadınların istihdamı %40ların üzerine çıkacak dendi bir kere bu daha başlangıç!Bu kurum üzerine düşeni yaptı ve bir ilki başardı!Tebrikler!
    Cevapla
  • ahmed 6 yıl önce Şikayet Et
    vatandaşa katılıyorum.
    Cevapla
  • akp bitmistir 6 yıl önce Şikayet Et
    Kadının (devlet idaresinde) bir makama getirilmesi veya müslümanların genel başkanlığına (devlet başkanlığına) seçilmesi câiz değildir. Nitekim Kur'an, sünnet ve icmâ buna delâlet etmiştir. "İşlerini (idarelerini) yürütmek için bir kadını başlarına geçiren bir topluluk asla felah bulmaz." hadis-i serif
    Cevapla
  • hakkı tavsiye eden 3 yıl önce Şikayet Et
    Din işleri yüksek kurulunun bu hadisin açıklamasını yapmıştır. Merak eden kardeşlerimiz açıp okuyabilir. Kendi fikrimizi peygamber efendimizi kullanarak yanlı bir tutumla ifade etmek bir müslümana yakışmaz.
    Cevapla
  • Allah'a siginirim 6 yıl önce Şikayet Et
    Erkekler, kadınlar üzerine hâkimdir. Çünkü Allahü teâlâ, bazı kullarını bazısından üstün yaratmıştır. [Nisa 34], "Kendilerine bir kadını devlet başkanı (melike) yapan bir topluluk asla felah bulmaz.", "İşlerini bir kadına bırakan topluluk asla felah bulamaz." hadisi serif. bu ayeti kerime ve hadisi seriflere göre kadindan yönetici/emir/imam olamaz. ne peygamberimiz döneminde ne de halifeler döneminde kadinlara böyle bir hak verilmemistir. öyle olsaydi Allah (c.c.) kadin peygamber de gönderirdi. aklinizi basiniza devsirin, kadini bas taci yapan ve kadina evinde sultanlik veren güzelim dinimizi bozmayin. sonra Allah'in laneti üzerinize olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...