Afrin’den son görüntüler! Kentten böyle ayrılıyor…

TSK ve ÖSO, Afrin kent merkezinin kuşatmasını tamamlarken sivillerin güvenli çıkışına imkan sağlayacak bir koridor oluşturdu.

GİRİŞ 13.03.2018 13:15 GÜNCELLEME 13.03.2018 13:16
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin ilçe merkezinin kuşatmasını tamamladı ve sivillerin güvenli çıkışını kolaylaştıracak bir koridor hazırladı.

Sahadaki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, TSK ve ÖSO, Afrin kent merkezini kuşatmaya alırken, güneyden kent merkezini terk etmek isteyen siviller için güvenli koridor imkanı sağladı.      

 

 

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Zeytin Dalı Harekatı kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde 12 Mart 2018 tarihinden itibaren Afrin kent merkezi kuşatıldı." ifadesi kullanılmıştı.     

TSK ve ÖSO, dün 12 köyü kurtarmıştı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, dün akşamki açıklamasında 175'i köy, 37'si kritik nokta olmak üzere toplam 212 bölgenin kontrol altına alındığı, kurtarılan toplam alanın bin 102 kilometrekareye ulaştığını söylemişti.     

Terör örgütü YPG/PKK'nın yığınak ve savunma hatları, büyük ölçüde Afrin ilçe merkezinde bulunuyor. Beldelerdeki sivilleri canlı kalkan yapabilmek için nüfusu zorla ilçe merkezine yönlendiren terör örgütü, merkezden Beşşar Esed rejimi ve askeri muhaliflerin kontrolündeki bölgelere gitmek isteyen Arap ve Kürt nüfusa ise engel oluyor. Sivillerin alıkonulması, Birleşmiş Milletlerden de tepki görüyor.

YORUMLAR 36
  • Hgs 6 yıl önce Şikayet Et
    PKK PYD YPG bu kaçanların bazılarını kendilerinden olmayanları biliyormuş.Etrafa keskin nişancılar koymuşlardir.Kendinden olmayanı vurup TSK nin üzerine atacaktır.İhalar sihalar ve arılar iyi çalışmalıdır.
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne dangalaklar var arkadaş neymiş niye salıyorlarmış napacaktık haçlılar gibi kadın çocuk demeden katliam mı yapacaktık ondan sonra elhamdülüllah müslümanız nerde görülmüş türk askerinin kadın çocuk öldürdüğü siviller gider kalan itleride gömersin
    Cevapla
  • İnci tanesi 6 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş o kadın çocuk dediklerin ellerinde Kalaşnikof ile bizi bekliyordu hani afrinde.Sen balık hafızalı değilsin umarım.
    Cevapla
  • Ses 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben şunu unutmadım.Yuzlerce halk görünümünde elleri Kalaşnikof ki kadınlar vardı afrin sokaklarında.Bu kaçanlar onlar olmasın.Dikkat edin aman ABD AB ve NATO oyun peşinde.Sivil görünen teröristler muhakkak vardır.
    Cevapla
  • emin 6 yıl önce Şikayet Et
    TÜRK beklenilendir........ Vefalı Türk geldi yine selam TÜRK' ün Bayrağına..... Canımız feda olsun
    Cevapla
  • yazık 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlar sivil mi acaba? afrinden kaçıp başka yerde karşımıza çıkacaklar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"
"Para kulelerinde oklar Ekrem İmamoğlu'nu gösteriyor!"