Facianın büyümesini kadın yolcu önlemiş!

Çorum’un Osmancık ilçesinde 11 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasında kadın bir yolcunun faciayı önlediği ortaya çıktı.

GİRİŞ 13.03.2018 15:28 GÜNCELLEME 13.03.2018 16:03

Osmancık ilçesinde emniyet şeridinde park halinde bulunan yabancı plakalı tır’a bir yolcu otobüsünün çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 11 kişi hayatını kaybederken 21 kişi yaralanmıştı.

Ayaklarıyla camları kırmış

 

 

Edinilen bilgilere kazanın ardından alev topuna dönen otobüste olası bir faciayı kaza anında uyanık olan kadın önlediği öğrenildi. Kazanın hemen ardından ayaklarıyla otobüsün camlarını kıran kadın yolcu içeride bulunan yolcuların dışarı çıkmasına yardımcı olduğu öğrenildi. Öte yandan kazada hayatını kaybedenlerin kimlik tespit çalışmaları devam ederken, cenazelerin otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderileceği belirtildi.

KURTULAN YOLCU KONUŞTU

Çorum’un Osmancık ilçesinde 11 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasından yaralı olarak kurtulan yolcu, kaza sırasında uyuduğunu ve camdan atlayarak kurtulduğunu söyledi. 

Çorum’un Osmancık ilçesinde yolcu otobüsünün tıra çarpması sonucu 11 kişi hayatını kaybetmişti. Kazadan yaralı kurtulan yolculardan Mehmet Şerif Kalkan (50), kaza sırasında uyuduğunu dile getirerek, "İçerisi dumandı. Camın kırık olduğunu görünce camdan dışarı atladık. Kaza anında yolcuların hepsi uyuyor muydu uyumuyor muydu bilmiyorum ancak kazadan sonra kendine gelenlerin hepsi aşağı atladı. Otobüsün içerisi dumandı, ateş yoktu. Cam kırılınca duman boşaldı rahatladık. Otobüste galiba 2-3 tane çocuk vardı. Kazaya ne sebep oldu bilmiyorum. Keşke olmasaydı. Kazada ölenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Tedavim devam ediyor. Çok iyi ilgileniyorlar. Allah’tan ecel gelmedikçe bir şey olmaz. Kaza esnasında yoldan geçen diğer sürücüler ambulansı aradı. Hemen geldi ambulanslar ve bizi hastaneye götürdü” dedi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

 Valiliği'nce yolcu otobüsünün TIR'a çarptığı kazaya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Kazada yaralanan 21 kişinin, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Osmancık Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındığı, hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtilen açıklama, şöyle:

"13 Mart 2018 günü saat 05.35 sıralarında İstanbul-Samsun D 100-16 DKY’nun Tosya-Osmancık 27'nci kilometresinde arıza nedeniyle gerekli tedbirleri alarak emniyet şeridine çekilmiş olan TIR’a İstanbul’dan Tokat istikametine gitmekte olan bir yolcu otobüsü arkadan çarpmıştır. Çarpışma sonucunda ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiştir. Kazada yaralanan 21 vatandaşımız Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Osmancık Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmış olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Maalesef, kazada 11 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir." 
 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri