Afrin'den beklenen fotoğraf geldi!

Zeytin Dalı Harekâtı’nda Mehmetçik ve ÖSO güçleri tarafından Afrin ilçe merkezinin kuşatması tamamlandı. TSK'dan yapılan açıklamaya göre 3444 terörist öldürüldü.

GİRİŞ 14.03.2018 09:51 GÜNCELLEME 15.03.2018 05:46
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

16:36: TSK ve ÖSO, Afrin'in Gevrika, Gazaviye, Halilo ve Deyr Mışmış köylerini teröristlerden temizledi. Gün içinde kurtarılan köy sayısı 12'ye yükseldi.

14:48: TSK ve ÖSO, Afrin'in Kori Gul, Şadir, Çolağan, Göz, Marratah, Şatiyan, Yukarı Kaferdel ve Kuran köylerini teröristlerden temizledi.

12.35 : Afrin merkezinin kuzeyindeki terör hedefleri Türk savaş uçaklarıyla vuruluyor. 

12.30 : Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "3 bin 444 terörist etkisiz hale getirildi. Afrin'e biraz daha yaklaşık. Temenni ederim ki akşama kadar Afrin düşmüş olur" dedi.

11.35 : Bülbül bölgesindeki Yebise (Kurukul) köyü teröristlerden alındı.  

11.25 : Reuters, Türk savaş uçaklarının Afrin yolundaki hava harekâtında Suriye rejimi yanlısı beş Şii milisin öldürüldüğünü duyurdu. Ajansa konuşan milis komutanı, terör örgütü YPG'nin Nubl ve Zehra kasabalarını kendi denetimlerine bıraktığını da söyledi.

11.20 : YPG'li teröristlerden geçtiğimiz haftalarda temizlenen Raco beldesinde kasaba sakinleri evlerine dönüyor.

Anadolu Ajansı'na konuşan Abdülkerim Meri, "Teröristler izinsizce evimize yerleşmiş, bir duvarında  delik oluşturup, başka binalara geçmişler. Ama çok şükür genel olarak bir sıkıntı  yok. Kısa süre içinde toparlanacağımızı düşünüyorum" diyor.

09.50 : TSK: Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 444. Son bir günde etkisiz hale getirilen terörist ise 51.

08.40 : ABD ve Türkiye'nin Menbic'ten YPG'nin çekilmesi için anlaşmaya varmasıyla, Afrin'den sonraki hedef olan ilçede büyük bir hareketlilik başladı. YPG'li teröristler, Menbic'teki evlerini ve mülklerini satmaya başladı.

07.30 : Genelkurmay Başkanlığı'nın harekâtın elli altıncı gününde Afrin'in kuşatıldığını ve sivillerin çıkışı için güvenli bir koridor bırakıldığını açıklamasıyla, gözler ilçe merkezine çevrilmiş durumda. Afrin'i gören tepelere yerleşen Türk tanklarının fotoğrafları sosyal medyadan paylaşıldı. Aşağıdaki fotoğraf Afrin'in hemen doğusundaki Halidiye dağından.

07.25 : Afrin'in batısı ve doğusundaki birçok köy dün el değiştirdi, yüzlerce sivil güneydeki Suriye rejimine ait bölgeye doğru kaçıyor. Reuters haber ajansı, Afrin'den ayrılan sivillerin fotoğraflarını dünyaya geçti.

07.00 : Afrin'e Zeytin Dalı Harekâtı'nın elli sekizinci gününde tüm gelişmeleri canlı blogla aktarıyor olacağız.

 

 

 

YORUMLAR 37
  • hamdi 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah mübarek eylesin rabbim yar ve yardımcımız olsun hak ile batilin savasinda batili çökertsin amin
    Cevapla
  • fth23 6 yıl önce Şikayet Et
    afrin tamamdır.bizim olan topraklarımızı geri aldık yıllar sonra olsada vatana millete hayırlı olsun
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    geberenlerin sayısı 5000 olmuştur çünkü tsk en az rakamı veriyor birde tespit edebildiğini söylüyor ALAHın izniyle 10000 bulacak rabbim askerimize güç kuvvet versin
    Cevapla
  • hemşo 6 yıl önce Şikayet Et
    4444 olsun .hemencecik..
    Cevapla
  • Orhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayi dolari yakalsada oyle bitse iyi olurdu :)))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor
7 milyon kişi Türkiye'ye gelecek! Uçak yetişmiyor