İran'da düşen jet! Cenazeler İstanbul'da

İran'daki jet kazasında hayatını kaybeden 11 kişiden 10'unun cenazesi Türkiye'ye getirilerek ailelerine teslim edildi. Kaptan pilot Beril Gebeş'in kimlik tespit çalışmaları ise İran'da devam ediyor. Cenazeler Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

GİRİŞ 14.03.2018 12:27 GÜNCELLEME 14.03.2018 13:40
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

İran'da düşen jette hayatını kaybeden 11 kişiden 10'unun cenazesi İstanbul'a getirildi. İran Adli Tıp Kurumu, pazar günü İran hava sahasında düşen Türk jetindeki kaptan pilot Beril Gebeş'in cenazesinin kayıp olduğunu iddia etmişti. Pilotun cenazesi ile ilgili işlemlerin sürdüğü öğrenildi. Mina Başaran'ın cenazesini almaya gelen nişanlısı Murat Gezer, Atatürk Havalimanı'nda görüntülendi. Gezer'in bir hayli üzgün olduğu gözlenirken, ölenlerin diğer yakınları da havalimına akın etti.

İran Adli Tıp Kurumu’nun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Yapılan gerekli tahlillerin ardından kuruma teslim edilen 11 cenazeden birinin aslında diğer kişilere ait parçalar olduğu tespit edildi ve bir kişi hâlâ kayıptır" iddiasına yer verilmişti.

Açıklamada kazazedelerin Türkiye’deki birinci dereceden aile fertlerinden de numuneler alınarak İran’a gönderildiği bildirilmiş, kimliği tespit edilen 10 yolcunun ismini şu şekilde duyurulmuştu:

Mina Başaran, Sinem Akay, Jasmin Baruh Siloni, Burcu Gündoğan Urfalı, Liana Hananel, Ayşe And, Asligül İzmirli, Zeynep Coşkun, Melike Kuvvet, Eda Uslu...

10 CENAZE İSTANBUL'DA

Bu açıklamanın ardından feci kazada yaşamını yitiren 11 kişiden 10'unun cenazeleri Türkiye'ye getirildi.

İran’dan saat 07.00’de kalkan askeri nakliye uçağı Diyarbakır’a indi, burada yakıt ikmali yaptı ve tekrar havalandı. 

Cenazeleri taşıyan uçak öğle saatlerinde de Atatürk Havalimanı’na indi. Yakınlarına teslim edilen cenazeler, cenaze araçlarıyla Atatürk Havalimanı'ndan ayrıldı. Cenazeler, cenaze araçlarıyla Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu morguna getirildi.

Kaza sonrası olay yerine giden ailelerin de sabah İran’dan gelen Türk Hava Yolları uçağıyla İstanbul’a döndüğü kaydedildi.

Bu arada pilot Beril Gebeş'in cenazesi ile ilgili işlemlerin sürdüğü öğrenildi. 

MİNA BAŞARAN'IN CENAZESİNİ ALMAYA NİŞANLISI GELDİ

Mina Başaran'ın cenazesini almaya gelen nişanlısı Murat Gezer, Atatürk Havalimanı'nda görüntülendi. Gezer'in bir hayli üzgün olduğu gözlenirken, ölenlerin diğer yakınları da havalimanına akın etti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 37
  • VATANIM 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz savaştayız anaların eli yüreğinde gözü kulağı Tv de ablalarımızda altlarında özel jetle para yiyorlar. Ne söylenir bilemem benim acım şehitlerimize. Gerisi BOŞ.
    Cevapla
  • Osman 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberlerden rahatsiz olanlarin miliyetci olduklarindan suphe edilir.Afrini Arakani vs daha muhim haber diye gosterip olayin perde arkasini ort bas etmeye calisiyorlar.Arastirma sonucu sabotaj ciktigi anlasirsa haberlerden rahatsiz olanlar birden alaka gosterip pkk ya kufurleri saydirmaya baslarlar.
    Cevapla
  • hayri 6 yıl önce Şikayet Et
    su testisi su yolunda kırılır bu haber her saat neden karşımıza çıkıyor çünkü zenginler gariban çocuğu afrinde şehit olur kimin umurunda batsın bu dünya
    Cevapla
  • volkan34 6 yıl önce Şikayet Et
    Önceden içirilmiş yedirilmiş bişey olabilir, zehir kanında çıkmasın diye onu almış olabilirler.. Fetö kokuyor tıpkı muhsin yazıcıoğlu gibi....
    Cevapla
  • faruk 6 yıl önce Şikayet Et
    Yeter artık..Bu kadar uzatılmasının ne anlamı var.. Şehitlerimizi her gün haber yapın..Ailelerini haber yapın...
    Cevapla
  • Zeki 6 yıl önce Şikayet Et
    sana oku diyen mi var?sehit olan askerlerimizin ve kahrolan ailelerin haberlerimi hosuna gidiyor?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı