Burseya'da yakalanan YPG'liler her şeyi anlattı!

Burseya Dağı’nda yakalanan YPG’liler, bölgedeki terörizm mekanizmasının nasıl işlediğini anlattı. İfadeler, Türk askerinin bölgede teröristlerle fiziki savaşın yanında nasıl bir psikolojik savaş da verdiğini açıkça ortaya koyuyor.

Burseya'da yakalanan YPG'liler her şeyi anlattı!
Burseya'da yakalanan YPG'liler her şeyi anlattı!
GİRİŞ 14.03.2018 09:38 GÜNCELLEME 14.03.2018 09:40
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetlerince Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Burseya Dağı’na düzenlenen askeri operasyonda yakalanan YPG’liler, teröristlerin kendilerini nasıl kandırdıklarını ve bölgede terörizm mekanizmasının nasıl işlediğini anlattı.

17 yaşındaki kızlar Hena H. İ. ve Safe C. ile 20 yaşındaki İbrahim Ahmed terör örgütünün kirli tezgahlarını, Afrin’de halka nasıl zulüm ettiklerini anlattı. Çocuk yaşta zorla terörist yapılan gençler Türk askerinin kendilerine baba şefkatiyle yaklaştığını söyledi.

İşte yakalanan YPG’lilerin anlattıkları:

 

 

SENİN YAŞINDA KIZIM VAR, SAKIN KORKMA!

Hena H.İ. (17): Güvenlik güçleri tarafından Burseya’da yakalanan Hena H.İ. henüz 17 yaşında. Okuma yazması yok. Münbiç’te ailesiyle birlikte yaşarken PYD-YPG saflarına katılmak zorunda kalmış. Hena H.İ. başından geçenleri şöyle anlattı: Arkadaşlar sürekli bana YPG’nin maddi olanaklarının fazla olduğunu söylüyordu. PKK’lılar annemin YPG’ye katıldığını ve kendileri için Burseya’da savaştığını söylediler. Benim de YPG’ye katılmam halinde ailemi görebileceğim ifade edildi. Münbiç’te PYD zulmü gördük, elimizde ne var ne yoksa yağmalandı. Türk askerleri gelip her şeyiniz yağmalayacak, eziyet edecekler dediler. Bu topraklar için savaşmamız gerektiğini söyleyip duruyorlardı. Türk ordusu tarafından yapılan hava saldırılarında üst düzey komutanlar bizi bırakarak ‘destek getireceğiz yalanı’ ile tünellerden kaçtılar. 

Yakalandığımda bir Türk komutan ‘Korkma senin yaşında kızım var. Sana hiçbir şey yapmayacağız. Senin kandırıldığını biliyoruz. Gel geri kalan hayatını insan gibi yaşa, burada ölme’ diyerek bir baba gibi yaklaştı. YPG hepimizi kandırdı. Ben Türk askerinden hiçbir kötülük görmedim

ARKADAŞLARIMA ‘ONURUNUZ İÇİN KAÇIN’ DERDİM

İbrahim A.(20): Her zaman yenileri öne sürüyorlar. Kendileri hiç cepheye gitmiyor. Çocuk yaştaki militanları ön tarafa atıyorlardı. Çünkü Türk askerinin son aşamaya kadar onlara ateş etmeyeceklerini biliyorlardı.  Bu işin sonu yok, ya ölüm ya cezaevi. Kimse kanmasın sesimi duyurabilsem oradaki arkadaşlarıma onurunuz için kaçın derdim. İstanbul’da kaçak olarak tekstil işinde çalışıyordum. Yakalanıp sınır dışı edildim. 

ÖLÜMLE KORKUTTULAR 

Tel Rıfat’ta PYD’liler yanıma gelip bana devlet kuracaklarını asker olacağımı olmazsam öldürüleceğimi söylediler. İdlib ve Tel Rıfat’ta savaş eğitimi aldım. Eğitim kampında çocukları ölümle korkutup işkence yapıyorlardı.

ÖLMEMİ DEĞİL YAŞAMAMI İSTEDİ

Safe C.(17): Bize, Afrin’de olan küçük çocuklara sınıra gitmelerini, üzerinizdeki tabanca ile askere sığının ve eylem yapın diyorlardı. Kanas keskin nişancı tüfeği eğitimi veriyorlardı. Kız çocuklarını tercih ediyorlardı. Çünkü elleri daha az titriyor, vücutlarına hakim oluyorlardı.  

KÜÇÜK KIZLARLA NİKAHLANDILAR 

Akşam'dan Levent Albayrak ile Mustafa Alkaç'ın haberine göre; Üst düzey buradaki kızlarla nikah kıymışlar. Bu nedenle kendilerine hizmet etmek zorunda olduklarını söylüyorlardı. Sol ayağımdan yaralıydım. Askerler beni çok rahat öldürebilirdi. Ama asker bana değil sağıma soluma ateş ederek teslim olmaya zorladı. Askerle hiç çatışmadım, verdikleri tüfeği hiç kullanmadım. Asker beni üzerinde sırt çantası ve kaskı varken 1 km sırtında taşıdı. Bize YPG Türk askerinin işkenceci olduğunu söylemişti. Bunun tamamen bir yalan olduğunu anladım. Türk askerini gören herkes ellerini kaldırıp teslim olsun.

YORUMLAR 19
  • volkan34 6 yıl önce Şikayet Et
    onurunu için kaçın dermiş... Toprağına iffetine göz diken PYD ye onurunuz için çatışın ölün demen gerekirken sölediği lafa bak... Sizde yürek yok yüreksizler.. "vatansızlık" size, bu kafaya, bu zihniyete "cuk" uygun.. Onun için onun bunun dediğini yapıyorsunuz.. karaktersizler, onursuzlar...
    Cevapla
  • izmir hakkı kul 6 yıl önce Şikayet Et
    dağda gezen cahil kandırılmış ypg veya pkk hiç okul görmemiş insanlık ve medeniyet görmemiş körü körüne terörü ve pkk yı destekliyor cahilliğinide anlamıyor ama bu chp bu hdp'nin adamları (gerçi adam değillerde) vekil olmuşlar okumuşlar yine ypg-pkk yı tutmak ne diye dış ve derin yapıyla iş tutmak ne diye devletin ve ülkenin dış ve iç düşmanlarıyla iş tutmak ne diye bu ne biçim okumak bu nebiçim insanlık için çalışmaya yemin etmek aldığınız maaş haram olsun
    Cevapla
  • RuHi 6 yıl önce Şikayet Et
    Şu güzelim çocukları nasılda kullanıyorlar değil mi. Bakın bir kere yüzlerine KATİL sıfatı var mı? Bir ülkeyi nasıl mahvettiler alçaklar. Sırf bu coğrafyada Müslüman var diye yıllarca katliam yapıldı. İnsanların toprakları ellerinden alındı tecavüzler edildi. Soykırımlar yapıldı, gaz bombaları, kimyasallar... Geriye bakınca neler neler... Ama dünya tutturmuş Hayvan hakları, İnsan hakları, Çocuk hakları, Anneler günü, Kadınlar günü vsvs.
    Cevapla
  • israfil 6 yıl önce Şikayet Et
    sen benim mehmedimin cocugu var dedin mi oda bir baba dediniz mi her sehit haberi geldiğinde butun turk milletinin ruhu bedeninden cikti gitti her sehit mehmedimin cocugu baba diye kosarken tabuta biz kac kere o cocuga baban birazdan gelecek demeyi istedik kandirilmislar yalana bak turkler barbar olsa üç bucuk milyon suriye niye baksin
    Cevapla
  • izmir 6 yıl önce Şikayet Et
    çocuk kandırıldığını anlıyor bizim chp-hdp ypg nin avukatlığını yapıp devletimize karşı ypg yi tutuyorlar.vay zavallılar vay utanmadan birde tsk orda insan katlediyor yalanını söylüyorlar vay akılsızlar vay bu ülkenin emeği-ekmeği size haram olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri