Şanlıurfa'da yakalandılar!

Şanlıurfa'da jandarma tarafından bir eve düzenlenen operasyonda Roma döneminde yazılan 10 İncil ile ruhsatsız 3 tabanca ve çok sayıda fişek ele geçirildi, 1 kişi gözaltına alındı. Denizli’de ise otomobilin koltuk kılıfından Roma, Helenistik, Bizans ve İslami dönemlere ait 106 adet sikke çıktı.

Şanlıurfa'da yakalandılar!
Şanlıurfa'da yakalandılar!
GİRİŞ 14.03.2018 14:50 GÜNCELLEME 14.03.2018 14:53
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 3 aylık istihbari çalışmayla B.A.'nın, tarihi İncil satacağı bilgisine ulaştı.

Ekipler, B.A.'nın, Direkli Mahallesi'ndeki evine operasyon düzenledi. Evde yapılan aramada Roma döneminde yazıldığı belirlenen 10 İncil, ruhsatsız 3 tabanca ve çok sayıda fişek ele geçirildi. Ele geçirilen kitap, silah ve mühimmata el konulurken, B.A. gözaltına alındı. El konulan İncil'ler Şanlıurfa Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi.

 

 

DURDURULAN OTOMOBİLDEN TARİH ÇIKTI

Denizli'de polis tarafından yapılan operasyonda Roma, Helenistik, Bizans ve İslami dönemlere ait 106 adet sikke ve 1 adet haç şeklinde kolye ucu ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, aldığı istihbaratı değerlendiren polis ekipleri, tarihi eser kaçakçılığı yapabileceği değerlendirilen şüpheli şahsı takibe aldı. Gerekli güvenlik önlemlerini alan ekipler aracı durdurarak arama yaptı. Aramada aracın şoför koltuğunun kılıfına poşet içinde gizlenmiş üzerinde değişik figürlerin bulunduğu 106 adet sikke ile 1 adet haç şeklinde kolye ucundan oluşan tarihi eser bulundu.

YORUMLAR 17
  • Levrok 6 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen birseyler yapilsin. Pahi bicilemeyen tarihi zenginlikleri calan Define Avcilarina karsi Devletimiz Terörist muamelesi yapmasi sart. Veya daha efektif bir cözüm, Tarihi eser bulana Devlet satin alma sözü versin ve Devlet satin alsin. Yoksa hepsi Avrupa, Amerikaya gidiyor
    Cevapla
  • tespit 6 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle katılıyorum
    Cevapla
  • ölesine 6 yıl önce Şikayet Et
    çok doğru söylemişin bilader , ödül verilsin
    Cevapla
  • Arda 6 yıl önce Şikayet Et
    Güncellenmiş Hristiyanlık kitapları mı ?
    Cevapla
  • Almanyada Gurbetci 6 yıl önce Şikayet Et
    Araklanmış, ayaklı müze.
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    o incillerin içeriği niçin paylaşılmıyor..ilim adamları için müthiş bir kaynak..incilin değşimini anlamak açısından..neden korkuluyor..korkmayın türkiye eski türkiye değil..
    Cevapla
  • İslam neferi 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya değiştirilmediyse diye bir soru olabilir mi cehalete bak. 300 küsür tane incili 4'e indiren bizzat hristiyanlığın önderleridir. İncil'in tahrif olmadığını hristiyanlar dahil hiçbir insan evladı iddia etmiyor. Komik olmaya gerek yok.
    Cevapla
  • soru ya 6 yıl önce Şikayet Et
    ya değiştirilmediyse ne yapacaksın
    Cevapla
  • mrts 6 yıl önce Şikayet Et
    aslında bu tip tarihi eser çıkaranlar teşvik edilmeli, belli bir bedel karşılığında devlete teslim edilebilir bu da herkesi memnun eder, müzelerde muhafaza edilecek yer bulamayız :))
    Cevapla
  • vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    sonra gelip evinin altini kassinlar tesvikle oylemi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor