TSK'dan flaş Afrin açıklaması

Zeytin Dalı Harekâtı'nda Afrin'in etrafındaki köyler birer birer temizlenmeye devam ediyor. TSK ve ÖSO, bugün 15 köy ve bir stratejik tepeyi teröristlerden temizledi.

GİRİŞ 15.03.2018 09:45 GÜNCELLEME 16.03.2018 05:55
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı'nda Afrin'in etrafındaki çember gün geçtikçe daralıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) harekatın 55. gününde Afrin'in Kafer Çil, Birka, Alicaro ve Hamoraco köylerini  teröristlerden temizledi.

Daha sonra Korzlu, Çakur, Naz, Zerkanlı ve Balal köylerinin de teröristlerden temizlendiği duyuruldu.

Son olarak da TSK ve ÖSO, Afrin'in Kelanlı, Barakaş, Kovanlı, Çalkama, Çarkatlı ve  Çakanlı köyleri ile 883 rakımlı tepeyi teröristlerden temizledi.

Afrin ilçe merkezi etrafındaki kuşatmayı sıkılaştıran birlikler, Kafer  Çil'i alarak merkeze ait dış mahallelerin 600 metre yakınına ulaşmış oldu.

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 3524 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Zeytin Dalı Harekâtı’nda dün itibarıyla 54. gün geride kalırken Afrin çevresine yönelik kuşatma da daralmaya başladı. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), dün Afrin merkez ve beldelerine bağlı sekiz köy ile iki kritik noktayı daha teröristlerden arındırdı. Afrin’i gören  tepelere üs kurularak zırhlı birlikler yerleştirildi. Hâkim tepelerdeki tanklarla obüslerin namluları da Afrin’e döndü. Afrin ve çevresinde yaşayan sivillerin tüm tehlikeleri göze alarak güvenli noktalara çıkışı da devem ediyor. 

 

 

TSK ve ÖSO, dün Afrin’in ilçe merkezine bağlı Göz, Yukarı Kaferdel, Marratah ve Şadir köyleri, güneybatıda Cinderes beldesine bağlı Çolağan ve Kuran köyleri, kuzeyde Bülbül beldesine bağlı Kori Gul köyü ile Mabatli beldesine bağlı Şatiyan köyünü YPG/PKK-DEAŞ’tan kurtardı. Operasyonlarda 684 ve 717 rakamlı tepeler de terör örgütünden temizlendi.
 

YORUMLAR 21
  • türk halkı 6 yıl önce Şikayet Et
    aman koçlar dikkat edin bunları kurtkapanından kaçırmayın indirin,taş üstünde taş omuz üstünde baş bırakmayın.allah yardımcınız olsun.
    Cevapla
  • Selam olsun. 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah aziz milletimizi ve kahraman askerlerimiz her zaman galip ve.muzaffer etsin. Selam olsun sana yiğit asker. Selam olsun sana yiğit öso. Allah devletimizi ve milletimizi diplomalı hırsızlardan, diktatörlerden, kâfirlerden ve munafiklardan korusun amin.
    Cevapla
  • YPG kaybetti 6 yıl önce Şikayet Et
    YPG bin direnişi tamamen çözüldü. Zenginler ve elebeslari çoktan bölgeden kaçtı. YPG nin afrinde savaşı kazanma ihtimali tamamen bitti. Daha fazla insan ölmeden topyekûn teslim olsunlar.
    Cevapla
  • Kartal 6 yıl önce Şikayet Et
    Yav ne bitmez koy varmis 2 Ay oldu hala koy aliyoruz.Allah yar ve yardimciniz olsun
    Cevapla
  • misafir27 6 yıl önce Şikayet Et
    360 tane koy var afrinde
    Cevapla
  • Şarkışla li 6 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah sarkisladan selam yiğitlere ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yılmaz Tunç: İki kulübün de sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu
İstanbul'dan 11 kat daha büyük! Tarih verdiler: Şeytan lakaplı kuyruklu yıldız yaklaşıyor!