CHP'de kriz! Kılıçdaroğlu görevden almazsa...

CHP'nin geçtiğimiz hafta sonu yapılan tüzük kurultayının tartışmaları devam ediyor. Kurultay öncesi bir manifesto yayınlayarak partide demokrasi isteyen 47 vekil, blok halinde hareket etmeye başladı.

CHP'de kriz! Kılıçdaroğlu görevden almazsa...
CHP'de kriz! Kılıçdaroğlu görevden almazsa...
GİRİŞ 15.03.2018 09:12 GÜNCELLEME 15.03.2018 09:13
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İmzacı vekiller, önceki gün ilk toplantısını yaptı. Toplantıda, bundan sonra izlenecek yol haritası masaya yatırıldı. Kurultayda yaşanan gerginlikler ve tüzükte yapılan değişiklik ele alındı. Kurultayda, Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un, Divan Başkanı Hakkı Suha Okay'a küfretmesi üzerine atılacak adımlar değerlendirildi. Özkoç'un hareketinin doğru olmadığı, bu yüzden grup başkanvekilliğinin düşürülmesi için güvensizlik oylaması seçenekler arasına alındı. Ancak vekiller, bu konuda Kılıçdaroğlu'nun atacağı adımı bekleme kararı aldı. Kısa süre içerisinde Kılıçdaroğlu, Özkoç'u görevden almazsa 47 vekil ‘güvensizlik oylaması’ talep edecek.

33 İMZA YETERLİ

 

 

CHP’de bir grup başkanvekili için güvensizlik oylamasının yapılmasını talep etmek için 33 milletvekilinin imza vermesi yeterli oluyor. İmzaların verilmesinin ardından basına kapalı yapılacak grup toplantısında önce güvensizlik oylamasının gündeme alınıp alınmayacağı konusunda açık oylama yapılıyor. Eğer toplantıya katılanların çoğunluğu güvensizlik oylamasına katılırsa, bir hafta sonra bu kez o grup başkanvekili hakkında gizli oylamayla güvensizlik oylaması yapılıyor. Güvensizlik oylamasının kabul edilmesi için gizli oylamada 67 milletvekilinin olumlu oy kullanması gerekiyor.

YORUMLAR 8
  • avcı 6 yıl önce Şikayet Et
    Chp de hiç bir şey değişmez sadece birileri gider başkaları onların yerini alır sırayla birbirlerini memnun ederler.
    Cevapla
  • ziyaa 6 yıl önce Şikayet Et
    siz de bayram edersiniz artık chp düşmanları
    Cevapla
  • ademoğlunun biri 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya bir gün,bir gün de oturun oturduğunuz yerde! Bu millet her gün,her gün sizin mahalle kavganızı izlemek zorunda mı? Allah sizi bildiği gibi yapsın emi KAYBEDENLER KULÜBÜ!
    Cevapla
  • Sade 6 yıl önce Şikayet Et
    Yorum yapacaktım VAZGEÇTİM
    Cevapla
  • mermus 6 yıl önce Şikayet Et
    kemal partiyi bırakmazzzz, siz ayrılıp ayrı bir parti kuararsanız siz yok olur gidersiniz. zor durumlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar