Mehmetçik Afrin'de görüldü! Etekliler kaçtı

Zeytin Dalı Harekâtı’nın 56. gününde Afrin’e dayanan Mehmetçik ve ÖSO güçleri, artık dış mahallelerin 600 metre yakınına kadar ulaştı. TSK'dan yapılan açıklamaya göre: "Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3530 oldu."

GİRİŞ 16.03.2018 12:56 GÜNCELLEME 16.03.2018 17:29
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

15:35: TSK ve ÖSO, Afrin'in Aşağı Gulyan, Yukarı Gulyan, Kokan ve Darkir köylerini teröristlerden temizledi.

16:00 : HULUSİ AKAR'DAN FLAŞ MESAJ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili açıklama yaptı.

    Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar: "Zeytin Dalı Harekatı büyük bir başarıyla devam etmektedir. Harekat alanında en modern harp, silah araç ve gereçleriyle mühimmatı uluslararası hukuka uygun olarak, gecikme pahasına diğer hiçbir ülkenin göstermediği dikkat ve hassasiyetle masum insanlara ve çevreye zarar vermeden etkin bir şekilde kullanan TSK, aziz milletimizin desteği, güveni ve duasıyla inşallah en kısa sürede hedefine ulaşacaktır."

    Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar: "Çok şükür ki bugüne kadar şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bundan sonra da asla bırakmayacağız. Bu uğurda şehitlerimize layık olmak için asil milletimizin de desteğiyle TSK; jandarma, polis ve güvenlik korucularıyla birlikte yurt içinde ve sınır ötesinde en son terörist de yok edilinceye kadar azim ve kararlılıkla mücadeleye devam edecektir."

    12:50: TSK ve ÖSO, Afrin'in Şeyh Bilal, Küçük Meydan, Kurdane köyleri ve stratejik öneme sahip 801 rakımlı tepeyi teröristlerden temizledi.

      12:00 : TSK BİLDİRİ DAĞITTI

      TSK, Afrin'deki halka yönelik olarak Arapça ve Kürtçe bildiri attı. Bildiride, "Teröristlerden, terörist mevzi ve barınaklardan uzak durun. Sizi ve çocuklarınızı kalkan olarak kullanmalarına izin vermeyin." uyarıları yer aldı.

      SİZİ VE ÇOCUKLARINIZI CANLI KALKAN OLARAK KULLANMALARINA İZİN VERMEYİN

      Bildiride, "Değerli Afrinli kardeşlerimiz, PKK/PYD/YPG/DEAŞ terör örgütleri yıllardır size ve bize maddi ve manevi zararlar veriyor, sizleri evinizden, yurdunuzdan, sevdiklerinizden mahrum ettiler, teröristlere dur demenin zamanı geldi, tek hedefimiz size eziyet eden terör örgütleridir. Teröristlerden, terörist mevzi ve barınaklardan uzak durun. Sizi ve çocuklarınızı kalkan olarak kullanmalarına izin vermeyin. Afrin'de ayrılmak isteyen TSK'nın garantisi altında olacaklardır. Teröristler tarafından zorla silah altına alınanlar, sizler de en kısa zamanda silahlarınızı bırakın, evlerinize dönün. TRT Radyosu'nu dinleyin." ifadeleri yer aldı. 

      10.30 : Anadolu Ajansı: Afrin'in Yukarı Meski ve Aşağı Meski Köyleri ile stratejik öneme sahip 524 ve 544 rakımlı tepeleri teröristlerden temizlendi.

      10.25 : Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, gece yarısı yüzlerce ailenin Afrin'den kaçmayı başardığını duyurdu. Kent merkezinden ayrılan otobüs ve araçların Suriye rejimi kontrolündeki Nubul Zehra köyüne geçtiği bildiriliyor.

      09.45 : TSK: Zeytin Dalı Harekâtı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 530.

      09.30 : Batıdaki Raco bölgesinde Şeyh Bilal, Calkam, Cerahatlı ve Kasem köyleri ile iki tepe el değiştirdi.
       

      09.15 : TSK, teröristlerin aksi yöndeki çabalarına rağmen kentten ayrılan sivillerin engelleri kazma-kürek ve elleriyle aştığı bir video paylaştı.

      08.40 : Jetler Afrin merkezinde toplantı yapan YPG karargahını vurdu. Hava harekâtında üst düzey terör komutanlarından Abdurrahim İbrahim ve yardımcıları öldürüldü. Türk topçuları da Afrin merkezdeki hedefleri vuruyor.

      08.35 : Afrin'e su sağlayan 17 Nisan/Meydanlı Barajı'nın etrafındaki tüm köyler YPG'lilerden alındı, böylece baraj teröristlerden temizlenmiş oldu. Zeytin Dalı Harekâtı'nda dün kurtarılan köy sayısı 15.


      08.20 : Afrin'in güneyine açılan güvenli koridordan binlerce sivil göç ediyor. Uluslararası gözlemciler, bir günde 30 bin sivilin kentten ayrıldığını duyurdu.

      08.15 : ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Trump tarafından kovulmasıyla Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile 19 Mart'ta yapılacak toplantı ertelenmişti. 21 Mart'ta üst düzey Türk ve Amerikalı yetkililerin masaya oturması planlanıyor.

      08.00 : ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, "Türkiye ile Menbiç konusunda birçok görüşme yapıyoruz. Geçen hafta Türk yetkililerle bir buçuk gün süren toplantılar yaptık. Bir anlaşmaya varmak için halen çalışıyoruz" dedi.

      07.35 : Raco'da YPG'li teröristlerin cephaneliği bulundu. Türk özel kuvvetler askerlerinin ulaştığı cephanelikte kullanıma hazır çok sayıda ağır silah var.

      07.20 : ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Korgeneral Kenneth F. McKenzie, bazı YPG'li teröristlerin Afrin'e gitmesi üzerine birçok cepheye asker takviyesi yaptıklarını açıkladı. Terör örgütü IŞİD'e karşı operasyonların yavaşladığı bilgisini veren McKenzie, asker sevk edilen yerler arasında Suriye'nin güneyi ve Menbic'i saydı.

      07.00 : Afrin'e Zeytin Dalı Harekâtı'nın elli altıncı gününde gelişmeleri canlı blogla aktaracağız.

       

       

       

      YORUMLAR 38
      • GILGAMIŞ TÜRK 5 yıl önce Şikayet Et
        teröristlerin kaçarken seyredildiğini de ilk defa gördüm.
        Cevapla
      • kar 5 yıl önce Şikayet Et
        neden kaçmalarına izin veriliyor??
        Cevapla
      • Alibaba 6 yıl önce Şikayet Et
        Afrinde Seytanin ordusuna karsi Mehmetcik Iman'i savas ediyor. Mehmetcik tüm dünyadaki iyiliksever insanlarin duasini topluyor. Ilahi dinlere mensup her iyi insanin Mehmetcik icin dua etmesi gerekir diye düsünüyorum.
        Cevapla
      • Turkiyem Canim Feda 6 yıl önce Şikayet Et
        Haydir Allah Haktir Allah
        Cevapla
      • Kenan 6 yıl önce Şikayet Et
        Gözlerimizin nuru Allahın Aslanlar Mehmetcigimiz ve yigit öso Allah daima sizlerle beraber olsun bu it sürülerinin defini dürün
        Cevapla
      Daha fazla yorum görüntüle
      DİĞER HABERLER
      Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
      Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar