Yunanistan'dan bir skandal karar daha!

Atina İstinaf Mahkemesi, Yunanistan'a kaçan darbeci askerlere ilişkin Türkiye'nin üçüncü iade talebini de reddetti. FETÖ'cü askerlerin mahkeme binasına garajdan alınmaları dikkat çekti. Yunanistan daha önce de iki kez talebi geri çevirmişti.

Yunanistan'dan bir skandal karar daha!
Yunanistan'dan bir skandal karar daha!
GİRİŞ 16.03.2018 12:46 GÜNCELLEME 16.03.2018 15:05
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Yunanistan'a kaçan darbeci askerlere ilişkin Türkiye'nin üçüncü iade talebi reddedildi.

Darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan 8 darbeci asker, Türkiye'nin yeni iade talebi üzerine başkent Atina İstinaf Mahkemesinde hakim karşısına çıkarıldı. Darbecilerin kelepçeli olarak mahkemeye getirildiği görüldü.  

Mahkeme salonunda karardan emin bir şekilde rahat tavırlarıyla dikkat çeken firari askerlerin savunmalarını yapmalarının ardından Savcı Evgenia Kivelou iade talebinin reddine yönelik mütalaa verdi. Kivelou, iade dosyasında "kasten adam öldürme" ile yeni suçlamalar bulunsa da var olan delillerin yeterli görülmediğini ifade ederek, iade talebinin kabul edilmemesi yönünde görüş bildirdi.

Savcının görüşü yönünde karar veren Atina İstinaf Mahkemesi hakimleri, Yunanistan'a kaçan darbeci askerlerin Türkiye'ye iadesine ilişkin ret kararı verdi. Türkiye'nin iade talebi bir kez daha reddedilmesinin ardından, darbeci askerlerin sığınma başvurularına ilişkin Yunan Danıştayından kararın 4 Mayıs'ta çıkması bekleniyor.

YORUMLAR 19
  • Cihan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizde 2 askerleri vermeyelim...
    Cevapla
  • Erkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Tüü sizin insanliginiza bu milletin size verdigi emekler haram zehir zikkim olsun sürünün oralarda
    Cevapla
  • öncevatan 6 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi bu hainler TÜRKİYE'ye gelmek istemiyorlar ama elimizdeki iki palikarya ise dönmekiçin çırpınıyorlar yunan akıllı ol.
    Cevapla
  • ben 6 yıl önce Şikayet Et
    en güzelini ruslar yapıyor.kimsede sesini çıkarmıyor çıkarsa bile sorun yok.biz de aynısını yapabiliriz.ne mi toy dünyanın olsun av bizim :):):)
    Cevapla
  • Çatlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunları iade almayacaksın ey Türkiyem bunların arkasına bir "Çatlı" takıp teker teker cehenneme göndereceksin bşr Rusya kadar da mı olamıyoruz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası