Cumhurbaşkanı Erdoğan: Girdik, giriyoruz...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'de yaptığı konuşmada Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin "Her an müjdeyi verebiliriz" dedi

GİRİŞ 17.03.2018 14:17 GÜNCELLEME 17.03.2018 15:16
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Afrin'e girdik giriyoruz. Artık an meselesi. Sizlere her an bu müjdeyi verebiliriz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları;

Bugün başka bir heyecana sahipsiniz. Mardin, Türkiye'nin özü, özeti, aynası olan bir şehirdir.

Biz kardeşlik içinde yürüyen bir Mardin görmeyi arzu ediyoruz. Tek millet dediğimiz zaman ne diyoruz. 81 milyon tek millet. Bizi bölemeyecekler, parçalayamayacaklar. 

SABIR SABIR YETTİ ARTIK

Biz 780 bin km'ye nerelerden geldik biliyor musunuz? 18 milyon km'den buralara geldik. Bir terör koridoru ki oradan devamlı taciz ediliyoruz. Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa taciz ediliyor. Sabır sabır sabır... Yetti artık dedik. Öyleyse gireceğiz... Bize dost görünenler girmeyin dedi. Sizi çok dinledik girmedik. Ne oldu? Roketlerle devamlı tacizler devam etti. Dedik artık durmayacağız. Ya Allah bismillah yürüdük.

Bunlara çok söyledik, 'Bak, yanlış yapıyorsunuz, hem teröre karşıyız diyorsunuz hem de teröristlerle beraber hareket ediyorsunuz. Bunun bedelini, faturasını ağır ödersiniz.' Nitekim öyle oldu. Paraları bol, paraları bol olduğu için 5 bin tır silah gönderiyor, 2 bin kargo uçakla silah gönderiyor. Ne oldu? Şimdi hepsini bulduk teröristler kaçıyor, biz silahları topluyoruz.

Efendilerine yalvarsalar da yakarsalar da Batı başkentlerini ağlama duvarlarına çevirseler de bunların inlerine girmeyi sürdüreceğiz.

Bugünden geriye dönüp baktığımızda bölücü örgütün, Kobani olaylarıyla çukur eylemleriyle ne yapmaya çalıştıklarını şimdi çok daha iyi anlıyoruz. Bu örgüt islam düşmanı bir örgüttür. Masum sivilleri kalkan yapacak kadar, ana kucağındaki bebekleri katledecek kadar vahşi bir örgüttür. Kürt ve arap kardeşlerimin bölücü terör örgütün kime ve neye hizmet ettiğini artık kavradığına inanıyorum. 

KANDİL'DEKİ ÇAPULCULARA PEŞKEŞ ÇEKENLER

Siyaset, söyleyecek sözü, hayata geçirecek projesi, millete ve ülkeye faydalı teklifi olanlar için halen en büyük fırsattır. Ancak milletten aldığı yetkiyi istismar edenlere, vatandaşlarımızın kendilerine sunduğu imkanları Kandil'deki çapulculara peşkeş çekenlere de kesinlikle müsamaha göstermeyiz.

Devletimiz, hem sırtını emperyalistlere dayayan kiralık katillere hem de o kiralık katiller sürüsüne sırtını dayayan sözde siyasetçilere hak ettiği dersi vermiştir, verecektir. Anayasa, hukuk ve kanunlar çerçevesinde siyaset yapmak isteyenlere demokrasimizin imkanları sonuna kadar açıktır.

Mardin'de şimdiden oteller dolmuş durumda. Bir huzur kenti haline geldiğiniz zaman bu ekonomiye de olumlu yansıyor. Biz Mardin'i Mardinli kardeşlerimi ihmal etmedik. Ekonomiyi büyütürken özgürlüklerden taviz vermedik. Ülke tarihinde eşi benzeri olmayan reformları harekete geçirdik. Mardin'e son 15 yılda 25 katrilyon değerinde yatırım yaptık. 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kongre salonu dışında halka hitabından satır başları;

Mardin yeniden adeta bir dirilişin içerisinde. Yeniden bir tarih yazmaya hazır mıyız?

(Bizi Afrin'e götür diyen halka) İhtiyaç olduğunda tabi ki ben bunu size bildireceğim. Böyle bir durum olduğu an da önce ben yürüyeceğim sonra sizi yanıma alacağım.

GİRDİK GİRİYORUZ

Afrin'e girdik giriyoruz. Artık an meselesi. Sizlere her an bu müjdeyi verebiliriz. Aldığım son rakama göre etkisiz hale gelen terörist sayısı 3569 oldu. Fetih yakın. Biz o müjdeye doğru yürüyoruz.

Bizim Suriye'nin topraklarında gözümüz yok. Terör koridorlarından yapılan taciz ateşlerinden bıktık ve gereğini yaptık. 

 

YORUMLAR 23
  • aleykümselam 6 yıl önce Şikayet Et
    Hadi gir gayri
    Cevapla
  • İrfan 6 yıl önce Şikayet Et
    18 Mart
    Cevapla
  • Alii 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz afrine girelim suriyeliler keyif yapsın.. arkadaşlar battım 22 senedir esnafım bulunduğum semtte türk kalmadi neredeyse, tabi suriyelilerede birşey satamayınca faturalar birikti kiralar birikti avukatların telefonundan bıktik
    Cevapla
  • Kapgan 6 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeliler çoluk çocuk kadınlar yaşlılar geçici olmak kaydıyla diğerlerinin hepsi dışarı ! Dışarı !
    Cevapla
  • Mustafa Türkmen 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah korusun Suriyedeki gibi bir iç savaş günümüz Türkiyesin de olsa milyonlarca insan mülteci konununa düşer. Neden mi söyleyeyim öncelikle iç savaş düşmana karşı yapılan bir savaş gibi değildir ve savaş koşulları yüz yıl öncesine göre aynı değil artık savaşlarda askerden çok sivil insan ölüyor. yani uçağın tankın füzenin karşısında gücün varsa cihat edersin yoksa hicret edersin. Hicrette cihat gibi Allahın verdiği bir haktır. İç savaş nedir bilmeyenler ahkam kesiyor işlerine böylesi geliyor çünkü
    Cevapla
  • Yunusa 6 yıl önce Şikayet Et
    5milyon suriyeli var turkiye de.30 bini savaşsa ne olur. Giden can bizden olduktan sonra
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeden gelen yaşlısına çocuğuna hiç lafımiz yok. Ama vatanıni satıp kaçanlarlada işimiz yok bak 18 mart geliyor oku dedelerimizi ninelerimizi biz kaçmadık kacmayız tankın önüne yatarız ama kaçmayiz bu kadar tolerans sağlanan suriyelilerden kacı dönecek sizce
    Cevapla
  • yunus 6 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'de Türk askeri ile beraber savaşan 30 bin Suriyeli keyif yapmıyor sanırım.diğer konuda haklılık payın var bizim burada Malta çarşısı var Türk esnaf kalmadı geçen bir Türk çocuk Suriye lokantasına iş için başvurmuş yabancı almıyoruz demişler ne acı değil mi...
    Cevapla
  • zor hayat 6 yıl önce Şikayet Et
    suriyeli sözde mülteciler gönderilsin afrin e ele geçirilen köylere.siz bu suriyeli sözde 4 milyon mületeciye bu kadar ayrıcalık tanır sanız kimse gitmez onlar yüzünden mağduruz mağdur
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Sonuna kadar katılıyorum işyerimin olduğu bölgede ben yabancı gibiyim sekiz on türk esnafı kaldık sanki suriyedeyim burada yazan arkadaşlar aynı durumda olan varmı bilmiyorum ama b3n onların sayesinde battım
    Cevapla
  • Mustafa Türkmen 6 yıl önce Şikayet Et
    Afrin sadece bir ilçe daha önce orada yaşayanlar döner elbet ama kuzey suriyenin çoğu hala pyd nin elinde geri kalan toprakların çoğu da esat denen zalimin elinde dolayısıyla burada kalmak isteyen kalmaya devam edecek. Atalarımızın yaptığı gibi mazlumun elinden tutmaya devam edeceğşz. Osmanlı torunları kurda kuzu teslim etmez bu böyle biline.
    Cevapla
  • Guney 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamsin adam cumhurbaskanimiz seni allah basimizdan eksik etmesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar