Bakanlık açıkladı! Suç duyurusunda bulunduk

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Çiftlik Bank ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına 18 Ocak tarihinde suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı

GİRİŞ 17.03.2018 12:24 GÜNCELLEME 17.03.2018 15:25
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, "Çiftlik Bank'ın Konya Tuzlukçu'daki tesisinin yüzde 30 devlet teşvik ve hibesiyle yapılacağı"na yönelik haberlerin asılsız olduğu bildirildi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarının, Çiftlik Bank'ın "@ciftlikbank" uzantılı sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından 22 Kasım 2017'de yapılan bir paylaşımı dikkate alarak asılsız haberler yaptığı ve bazı siyasilerin konuyu iddia olarak gündeme taşıdığı ifade edildi.

Söz konusu paylaşımda geçen "Çiftlik Bank'ın Konya Tuzlukçu'daki tesisinin yüzde 30 devlet teşvik ve hibesiyle yapılacağı" iddiasının gerçeği yansıtmadığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

 

 

"Bu Twitter paylaşımında geçen devletten hibe ve destek alınacağına dair iddia tamamen asılsızdır ve yalandır. Temeli atılan söz konusu tesisle ilgili Bakanlığımızca hiçbir hibe ve destek verilmemiştir. Söz konusu açılışa Bakanlığımızdan herhangi bir katılım olmamıştır. Konya'daki diğer kurumlara da ulaşılarak bu açılışa katılmamaları konusunda uyarıda bulunulmuştur. Fame Game Hayvancılık San. ve Tic. AŞ, Mehmet Aydın, diğer ilgili şirketler ve bu şirketlerin yetkilileri hakkında, bu oluşumun gerçek üretimi yansıtmadığı, saadet zincirine dayandığı ve faaliyetin gerçek üreticiye zarar verdiği iddiasıyla nitelikli dolandırıcılıktan Bakanlığımızca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına 18 Ocak 2018'de suç duyurusunda bulunulmuştur. Dolayısıyla konu hakkında çok hassas olan ve gereğini yapan Bakanlığımızla söz konusu oluşumun ilişkilendirilmesi kesinlikle kabul edilemez."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • Yunus doğdu 6 yıl önce Şikayet Et
    Öküz bol oldukça daha nice çiftlikler olur devlet ne yapsın sürekli bu örnekler var yinede halkım akıllanmıyor.
    Cevapla
  • yağız 6 yıl önce Şikayet Et
    devletimiz bu pisliği bir an önce paket yapmalıda insanlarımızda akıllı olmalıdır.
    Cevapla
  • zekha kol 6 yıl önce Şikayet Et
    ne çiftliği keriz çiftliği olmasın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer
CHP'de bir yanda para kulesi bir yanda para saçması! 'Bu değirmenin suyu nereden geliyor?'