Erdoğan: Haksızlığa uğrayan kim varsa...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Diyarbakır İl Kongresi'nde Afrin'de sona gelindiğinin müjdesini verdi ve kimse ülkeyi bölmeye cesaret etmesin dedi.

GİRİŞ 17.03.2018 17:15 GÜNCELLEME 17.03.2018 17:58
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zamanında Diyarbakır’a yanlış yapıldığını sert sözlerle eleştirerek "Kürt olduğu için haksızlığa uğrayan kim varsa Tayyip Erdoğan olarak yanında yer alır onunla birlikte mücadele ederim. Kimse ülkeyi bölmeye cesaret etmesin" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları;

 

 

Diyarbakır bugün bambaşka. Allah hasretimizi giderdi. Şükürler olsun. Bugün 6. İl Kongresi sayesinde tekrar birlikteyiz. Hamd olsun, bir olduk, diri olduk, kardeş olduk, hep birlikte Türkiye olduk. İnşallah hep beraber yürüyeceğiz. Bugünlerimizin mimarları sizlersiniz. İnşallah hep beraber Diyarbakır'ı çok daha iyi yerlere taşıyacağız.

Komuta kademeyle konuşacağım önde ben arkadan sizler hep beraber Afrin'e gideceğiz. Diyarbakır bizi sever, bizde Diyarbakır'ı severiz. Aramıza kimsenin girmesine izin vermeyeceğiz. Biz Diyarbakır ile tekle tırnak gibiyiz.

DİYARBAKIR'A GEÇMİŞTE ÇOK YANLIŞ YAPILDI

Diyarbakır ile birlikteliğimiz inşallah devam edecek. Diyarbakır yaşadığı tüm sıkıntıları, zulümleri geride bırakarak ilerleyecek. Gerçekten Diyarbakır zor günler geçirdi. Diyarbakır'a geçmişte çok yanlış yapıldı. Geçmişte çok yanlışlar yapıldı. Terör örgütlerinin cirit attığı bir kent haline geldi.

AK Parti'yi kurma çalışmalarımız sırasında buradaki dostlarımıza hükümete geldiğimiz de bizden ne istersiniz diye sorduğumuz da olağanüstü hali kaldırın bize yeter diyorlardı. O dönemdeki OHAL öyle bir uygulamaydı ki tüm vatandaşların üstünde demokrasi kılıcı gibi dolanıyordu. Sakın ha o zamanın olağanüstü halini bugünle kıyaslamayın. Bugün yüzde 5'i bile kullanılmıyor. 

İktidara geldiğimizde ilk iş OHAL'i kaldırmak oldu. Pek çok reforma imza attık, yanlış uygulamalara birer birer son verdik. Farklı dil ve lehçelerin öğrenilmesi bunlarla müzik yapılması akademik çalışma yapılması gibi hususlar birer birer hayata geçirildi. Ülkemizde hangi kesimin sorunu varsa onun için çalışmak boynumuzun borcudur.

HAKSIZLIĞA UĞRAYAN KİM VARSA...

 Ülkemizde hangi kesimin sorunu varsa onun için çalışmak boynumuzun borcudur. Biz inancımız gereği kimsenin doğduğu yere bakmayız. Rizeli Tayyip Erdoğan'da Diyarbakırlı Mehmet Hasan da Allah'ın bir kuludur. Üstünlük sebebi arayacaksak sadece takvaya bakmalıyız. Ülkemizde sadece Kürt olduğu için haksızlığa uğrayan kim varsa Tayyip Erdoğan olarak yanında yer alır onunla birlikte mücadele ederim.

Vatanımızı böldürmem. Yok bilmeme PYD, PKK... Böyle bir şey olamaz... Tek vatan, 780 bin kilometre ile tek vatan... Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devletimiz yoktur. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Mesele bu... Devlet kurmanın yaşatmanın kolay olmadığını çevremizde yaşanan hadiseler bize gösteriyor. Kimse bu ülkeyi bölmeye cesaret etmesin. İnlerine gireriz dedik girdik. Bölücü terör örgütü benim kürt kardeşlerime çok çektirdi. Ama artık bitti...

Teröristlerin hedef aldığı ve uğruna çok şehit verdiğimiz kurşunlu Camii başta olmak üzere zarar verilen yerlerin restorasyonları önemli ölçüde bitti.

PKK'nın gençlerinin elinde silah var bizim gençlerimizin elinde bilgisayar var. Fark burada... Yardımlaşma içerisinde olacaksınız ve inşallah geleceğimizin sahibi siz gençler olacaksınız. 

Özellikle 2015 yılındaki çukur eylemlerinde bu örgütün sergilediği hoyratlık ve alçaklık, hakikatleri gün gibi ortaya dökmüştür. Örgütün yol açtığı yıkımı, devlet olarak biz yeni baştan inşa ederek ortadan kaldırdık. Diyarbakır içinde adeta yepyeni bir Diyarbakır ortaya çıkardık.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kongre salonu dışında halka hitabından satır başları;

Bize bu kardeşliği çok gördüler. Ne olurdu sanki kardeşçe yaşasaydık? Ne olurdu? Ama sabrettik. Sabreden kimse zafere ulaşır dedik ve ulaştık.

Bu teröristlerin arkasında kimler olduğunu da biliyoruz. Çok şehit verdik. Artık oyun bozuldu. Sona geldik. Mehmetçiklerimiz oyunu bozdu. Şu an itibarıyla 3 bin 569 teröristi etkisiz hale getirdik. Fetih yakındır müjdeleniyor. İslam ile yoğurulan bu ordu Afrin'de işi bitirdi. İnşallah yakın. Her an olabilir her an...

Camilerimizi delik deşik ettiler. Ama bakın kesilen kol yerine gelmez kesilen sakal daha gür biter ve daha gür bitti.

YORUMLAR 29
  • vatan perest 6 yıl önce Şikayet Et
    bizler 10 senedir hakkimizi alamiyoruz mahkeme kapilarinda surunup duruyoruz bizleri bu kadar kimler oyaliyorsa hepsini allaha havale ediyoruz
    Cevapla
  • ilhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Üstün olan cephede çarpışanlardır...başka kimse değil...
    Cevapla
  • Ortadirek Şaban 6 yıl önce Şikayet Et
    İc Anadolu Karadeniz ve Ege ile Akdenizde birçok ilde binlerce fakir köyde yuzbinlerce yoksul insan yaşamaya çalışıyor devlet birazda bu sessiz çoğunluğa yardim etmelidirler
    Cevapla
  • ilhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynen ...Anadolunun evladı ya cephede ya gurbette...
    Cevapla
  • aydın 6 yıl önce Şikayet Et
    sn cumhurbaşkanım bizde EYT liler olarak bizde haksızlığa uğradık sizden çözüm bekliyoruz
    Cevapla
  • Sadettin gül 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın cumhurbaşkanım haksızlık dediniz ya belçika abdulmetin hocamızı haksız yere gözaltına almış acilen yetkililerden gerekli girişimleri bekliyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...