Okul harçlığını Afrin'deki Mehmetçiğe gönderdi

Sivas’ta Kazancılar ortaokulunda okuyan Simanur Yetgin isimli öğrenci, 5 liralık harçlığını Zeytin Dalı Harekatı'na katılan mehmetçiğe gönderdi.

Okul harçlığını Afrin'deki Mehmetçiğe gönderdi
Okul harçlığını Afrin'deki Mehmetçiğe gönderdi
GİRİŞ 17.03.2018 21:27 GÜNCELLEME 17.03.2018 21:35
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı’nda görev alan askerlere moral vermek isteyen "Birilerivar Derneği", 270 adet powerbank ve yurt genelindeki  ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin yazdığı bin 200 mektubu mehmetçiğe teslim etmek üzere Hatay’a götürdü. Dernek üyeleri askerler için hazırlanan paket içerisine powerbank, mektup ve ismi azam duasının yazılı olduğu küçük not koydular.

Sivas’tan mehmetçiğe mektup yazan Kazancılar ilkokulu öğrencisi Simanur Yetgin ise mektubun içerisine harçlığı olan 5 lirayı koyarak mehmetçiğe gönderdi. 

"MEHMETÇİĞİN İHTİYACI OLAN MORAL"

"Askerimizin ve mehmetçiğimizin bugün orada istediği şey moral ve motivasyon" diyen Aksoy, "Biz de yönetimde ki arkadaşlarımız ne yapabiliriz diye düşündük. Bunun neticesinde mektup projemizi hayata geçirdik. Türkiye çapında yaklaşık 9 bin üyemiz var. Bu projemizi üyelerimizle paylaştık. Mektubun yanında bir de onların iletişimini sağlayabilecek bir de powerbank hediye etmek istedik onlara. Telefonları şarjsız kalmasın, aileleriyle rahat bir şekilde iletişime geçmeleri açısından. Bütün üyelerimiz Türkiye’nin dört bir yanından mektuplarını gönderdiler. Minik kardeşlerimizin öğrenci kardeşlerimizin yazmış olduğu mektuplar muhteşemdi. İnanılmaz duygu yüklü mektuplar var. Dediğim gibi hazırladığımız paketler içerisinde Powerbank, mektuplarımız, kendi derneğimizin yazdığı mektup,ismi azam duamız var.“ şeklinde konuştu.

OKUL HARÇLIĞINI GÖNDERDİ 

Bir öğrencinin 5 liralık harçlığını mektubun içerisine koyarak mehmetçiğe gönderdiğini belirten Akyıldız "Bizi en çok duygulandıran mektup, ilkokulda okuyan öğrenci kardeşimizin gönderdiği mektup oldu. Mektupla beraber yolladığı 5 liraydı. Beni inanılmaz derecede duygulandırdı. 5 lira harçlığıydı. Onu koydu ve gönderdi. Onun dışında kendisi ilkokul üçüncü sınıfa giden bir kardeşimiz var. O da ufak bir resmini mektubun üzerine yapıştırmış. 'Asker abilerimiz sakın üzülmeyin. Biz buradayız' yazmışlardı. Bunun dışında çok çeşitli ve güzel mektuplar vardı “ diye konuştu.

YORUMLAR 19
  • hamdi 6 yıl önce Şikayet Et
    Türk Silahlı Kuvvetlerine verilen her kuruş analarinin ak sütü gibi helal olsun
    Cevapla
  • Mert 6 yıl önce Şikayet Et
    Allahın izniye bizim bu birliğimizi huzurumuzu kimselerin bozmya gücü yetmeyecektir aslada fırsat vermiyeceğiz ,biliyoruzki Türkün Türkden başka dostuda yoktur.
    Cevapla
  • ali k. 6 yıl önce Şikayet Et
    ağladım yemin ederim
    Cevapla
  • Ebubekir 6 yıl önce Şikayet Et
    Düşman artık içerden yıkamayacaklarını biliyor ama unutmayın daha büyük düşman daha da içeride o da kibir!Buna dikkat edelim.Zafer yakındır.Allah ın izniyle.
    Cevapla
  • Ortadirek Şaban 6 yıl önce Şikayet Et
    Tebrik ederiz umariz ultra lüks yaşayan askerlik bile yapmayan zenginlerimizde örnek alirlar
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Zenginin zenginliği yaptığı yapacağı zekata. Nefsi ile mücadelesine Allah cc ile kendisi arasındadır. Veren zenginden vermeyen zenginide görmeyiz. Biz kendimizden mesulüz. Allah cc hakkı için verenlere Allah cc bin versin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
Bahisçi trollün naylon şirketine İBB’den 1.5 milyonluk ihale! İşte belgesi