Eyüp Sultan’da Cami- Gençlik Buluşması

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz Diyanet İşleri Başkanlığı'nca başlatılan Cami-Gençlik Buluşması etkinlikleri kapsamında, Eyüp Sultan Camii’nde gençlerle sabah namazında buluştu.

Eyüp Sultan’da Cami- Gençlik Buluşması
Eyüp Sultan’da Cami- Gençlik Buluşması
GİRİŞ 18.03.2018 13:00 GÜNCELLEME 18.03.2018 13:01
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Eyüp Sultan Kaymakamı Abdullah Dölek, İstanbul Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar, Bahri Şamat, Eyüp Sultan Müftüsü Mustafa Mestan ve Başakşehir Müftüsü Remzi Pehlivan Eyüp Sultan Camii’nde gençlerle sabah namazında buluştu.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve tesbihatın yapıldığı buluşmada, dualar edildi. Namaz sonrası cemaate hitap eden İstanbul Müftüsü Yılmaz, Çanakkale Savaşı’nın tarihimizdeki yerine değinerek, “İslâm tarihinde dönüm noktası olan savaşlar vardır; Bedir, Malazgirt ve Çanakkale bunlardandır. Bedir, Müslümanların ilk defa bir düşmanla karşılaşmasıydı. O yüzden Allah’ın Rasûlü bu savaşı çok önemsemişti. Bedir’de gelen zaferle İslam ümmetinin önü açıldı ve arkasından büyük bir fütuhat geldi. Malazgirt’te, Anadolu toprakları İslam’a ve Müslümanlara açılmıştır ve bu açıdan önemlidir. Osmanlıların Balkanlar’a geçişi ise Çanakkale’den başlamıştı.  Bunun Batılalar tarafından hazmedilememesi üzerine aynı yerden Müslümanları geri çevirmek üzere yedi düvel Çanakkale Boğazına yığınak yaptı. Bir Haçlı Ordusu hengâmesiyle Osmanlı ve Müslümanların üzerine saldırdılar. Bu anlamda Çanakkale, geri dönüş ve ric’atin eşiğiydi. Bundan 103 sene önce Çanakkale düşse İstanbul ve Anadolu düşecekti. Ama 250.000 şehid verilen bu savaş zaferle neticelendi” dedi.

 

 

Çanakkale’de bir destan yazıldığını ifade eden Yılmaz, “Çanakkale Savaşı, bu milletin mağlup edilemeyeceğini göstermiştir. Çünkü bu millet inandığı değerler uğruna, kitabı uğruna, bayrağı uğruna, mabedi uğruna seve seve canını verebilecek bir fedakârlık ve adanmış duygusu içerisindedir. Canını ve malını Allah’a adamanın bir iman borcu olduğunun idraki içerisindedir. Elhamdülillah öyle de olmuştur. Ecdadımız Çanakkale’de bir destan yazdı ve ruhunun ne kadar güçlü olduğunu gösterdi.” diye konuştu. 

Çanakkale ruhunun genç nesillere aktarılmasının önemine işaret eden Yılmaz, şunları söyledi:

“Bizim aziz milletimiz her devirde meydanı boş bırakmamış ve kahramanlığını göstermiştir. 15 Temmuz’da ve bugün Afrin’de aynı kahramanlığı o Çanakkale ruhuyla yaşatmaktadır. Bu Çanakkale ruhunun nesillere aktarılması çok önemli. Biz gençlerimizle sabah namazında buluşarak bu duyguların gençlerimize aktarılmasını, onların bu ruh ve heyecanla yetişerek vatana, millete ve bayrağa sahip çıkmasını arzu ediyoruz.  Çünkü bu bir emanettir, nesiller sürdürülmesi gereken bir bayrak yarışıdır. O yüzden bizim hazinemiz olan gençliğimizi önemsiyoruz. Bir insan için gençlik çağı hazinedir. Bir millet içinse gençliği hazinedir. Onların değerlerimiz uğruna fedakârlıkta bulunacak bir kıvamda yetiştirilmesi daha da önemlidir. Allah Teala gençlerimize, nesillerimize, çocuklarımıza sahip çıkmayı bize nasip eylesin.”

Yılmaz, konuşmasının sonunda Çanakkale Savaşı ve Afrin başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimiz için dua etti. 

YORUMLAR 6
  • yorgun yorumcu 6 yıl önce Şikayet Et
    resimde hiç genç görünmüyor ama
    Cevapla
  • HAKAN 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah kabul etsin inşallah cemaat olma ve birlik olma aşkımız daha ileri seviyelere gelir lakin diyanet daha samimi ve korkmadan bu dini özleri iLe anlatacak onlarda Allah huzurunda hesap vereceklerini unutmamalı
    Cevapla
  • Ali Samet 6 yıl önce Şikayet Et
    Çoğu gelenler diyanet personelinin çocuklarıydı. Maalesef Cumhurbaşkanımizin zoruyla iş yapıyor diyanet. İçten ve samimi yapamıyor. Cumhurbaşkanı olmasa yandık. Kocaman Eyüb Sultan camii resmen bomboştu..
    Cevapla
  • duy 6 yıl önce Şikayet Et
    cok tebrik ederim mukkemmel bir tespit camii hocalarinin ekseriyeti bu meslegi icar etmekten cok ama cok uzaklar
    Cevapla
  • berkan 6 yıl önce Şikayet Et
    hayırlara vesile olsun
    Cevapla
  • Tuba 6 yıl önce Şikayet Et
    Çocukları,gençleri camiye alıştırmanın güzel bir yolu olmuş. İnşallah devamı gelir..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Partililer Atatürk ve Erdoğan'a hakaret etmişlerdi: AK Parti'den tepki
8 ilde operasyon! 'Odacılar' suç örgütü çökertildi