Afrin'de dikkat çeken kare!

Zeytin Dalı Harekatı’nın 58. gününde Afrin ilçe merkezinde kontrol sağlandı.

GİRİŞ 18.03.2018 16:05 GÜNCELLEME 18.03.2018 16:32
Bu Habere 106 Yorum Yapılmış

İbrahim Günay-Haber7

TSK'nın Afrin operasyonu dünyaya örnek oldu. Tek sivilin dahi burnunun kanamadığı ve şehrin zarar görmeden terör örgütünden temizlenmesi Türk ordusunun gücünü birkez daha gözler önüne serdi. 

1 SAATTE AFRİN'E GİRİLDİ

ÖSO Komutanı Fehim İsa, Afrin merkezinde kontrolün 1 saat içinde sağlandığını söyledi. 

 

 

Afrin’de açıklamalarda bulunan ÖSO Komutanı Fehim İsa, “Afrin’in merkezindeyiz. Allah’ın izniyle saatler sonra özgür” açıklamasının ardından kısa bir süre sonra, “Artık Afrin özgür diyebiliriz. Sadece 1 saat sürdü Allah’ın izniyle” dedi. 

SİVİL HASSASİYET

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerek iç güvenlik gerekse sınır ötesi operasyonlarda sivillerin zarar görmemesine, çevreye ve kültürel varlıklara büyük özen gösterdi. TSK Afrin'de de sivillerin zarar görmemesi için 4 gün boyunca açık bir koridor bıraktı ve sivillerin güvenli şekilde bölgeden çıkışını sağladı.

TSK'NIN "ZEYTİN DALI" DÜNYAYA ÖRNEK OLDU

TSK'nın Afrin operasyonu dünyaya örnek oldu. Tek sivilin dahi burnunun kanamadığı ve şehrin zarar görmeden terör örgütünden temizlenmesi Türk ordusunun gücünü birkez daha gözler önüne serdi. 

Havadan Afrin...

ABD'NİN RAKKA OPERASYONUNDA TAŞ ÜSTÜNDE TAŞ KALMAMIŞTI

TSK'nın Afrin operasyonu akıllara ABD'nin Suriye'de DEAŞ'tan temizleme bahanesiyle başlattığı Rakka operasyonunu getirdi. ABD Rakka'yı alabilmek için Rakka'da birçok sivilin ölümüne sebep olmuş Rakka'da adeta katliam yapmıştı.

Havadan Rakka...

RUSYA'NIN GUTA KATLİAMI 

Suriye iç savaşında en büyük dramların yaşandığı Şam'ın Doğu Guta banliyösü 5 yıldır Esad rejimi ve Rusya'nın ablukası altında. Son iki haftada Doğu Guta'ya yapılan hava saldırılarında 100'ü çocuk olmak üzere 500 kişi katledildi. Guta'yı tozla buz etti.

Havadan Guta...

 

 

YORUMLAR 106
  • nokta 6 yıl önce Şikayet Et
    Yazan ve beğenenler din (Cami, Kur'an, Namaz ve Ezan) devlet vatan düşmanıdır. Nokta. Vatanına hizmet etmek yerine Gelişmekte olan Müslüman ülkesini bölüp parçalayıp kafirin önüne atmak ne demek! Ne istiyorsun bu devletten ve milletten. Cumhurbaşkanı mı olmak istedin de engel olduk başbakan mı meclis başkanı mı milletvekili mi? Bu kadar nankörlük. Kur'an da şükür mü'minin, nankörlük kafirin özelliği olarak anlatılır haberiniz olsun
    Cevapla
  • Nokta 6 yıl önce Şikayet Et
    Yukarıdaki mesaj 'sur şehir değildi değil mi?' diye hainliğini her noktada belli eden kişinin yorumunun altına yazılmıştır.
    Cevapla
  • melda 6 yıl önce Şikayet Et
    menbiç i de özgürleştirelim
    Cevapla
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    işte zalimlerle adillerin farkı abd ab size bu resimler kapak olsun
    Cevapla
  • Ada-Pa 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah ne diyor o Müslüman olmayanlar kalplerinde Müslüman nefreti vardır siz onların iyiliğini düşünürsünüz ancak onlar sizin başınıza müsibet geldimi sevinçlerinden kudururlar Yani bu Müslüman olmayanlar insan değildir ve onlara güven olmaz afrin de hepsini karşımıza aldık ve bereketini görüyoruz ancak hkmt bundan sonrada bu kararlığını devam ettirmeyi ve eskiye dönmeden onları arkalarına almamalı.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Afrinde halk desteği olmadığı için şehir savaşı yaşanmadığı için olabilir mi? Mesela Sur operasyonundan görüntüler hiç de böyle değildi, değil mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi