Çiftlik Bank’ta FETÖ izleri!

FETÖ zanlısı işadamının, 80 bin kişiyi dolandırıp 511 milyon vurgun yaparak ortadan kaybolan Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın’la 12 milyonluk arsa ticareti yaptığı ortaya çıktı.

Çiftlik Bank’ta FETÖ izleri!
Çiftlik Bank’ta FETÖ izleri!
GİRİŞ 19.03.2018 09:45 GÜNCELLEME 19.03.2018 09:46
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bursa’da 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan daha sonra etkin pişmanlık yasasından yararlanarak serbest kalan hakkında 10 ile 20 yıl arasında hapis istemiyle davası devam eden BTSO eski yönetim kurulu üyesi iş adamı E.A. ile ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı. Mal varlığı üzerinde tedbir bulunan fakat 18 Ocak tarihinde Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, mal varlığının üzerindeki tedbir kaldırılan E.A. kararla birlikte 80 bin kişiyi dolandırarak sırra kadem basan Mehmet Aydın’ın kurduğu Çiftlik Bank’a 12 milyonluk arsa sattı. 

Mal varlığı üzerindeki tedbir 18 Ocak’ta kalktı 

FETÖ sanığı olduğu bilinen ve FETÖ/PDY kapsamında mal varlığına tedbir konularak tutuklanan Bursalı işadamı E.A. etkin pişmanlık yasasından faydalanarak serbest bırakılmıştı. Serbest kaldıktan sonra uzun bir süre mal varlığı üzerindeki tedbir devam eden E.A. hakkında, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yeniden tutuklanma talep edildi. Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dönemin valisi ile aynı dosyada adı geçen ve yargılaması devam eden E.A.'nın 18 Ocak’ta görülen davada birçok sanıkla birlikte mal varlığı üzerindeki tedbirin kaldırılmasına karar verildi. Mahkeme heyeti aynı duruşmada Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın E.A.'nın hakkında istediği yeniden tutuklama talebini de reddetti. Mahkemenin ret kararına aynı mahkemenin savcısı Ömer Akıncı'dan itiraz geldi. Savcının itirazı bir üst mahkeme olan 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görüşüldü ve E.A.’nın da aralarında bulunduğu 4 iş adamı ev hapsine mahkum edildi. 

12 milyona arsa sattı ve parayı aldı 

Ev hapsine mahkum edilen E.A., mal varlığı üzerindeki tedbirin kaldırılmasıyla birlikte ticari faaliyetlerine yeniden başladı. E.A., 80 bin kişiyi 511 milyon dolandırarak Uruguay’a kaçan Fame Game Hayvancılık Ticaret ve Sanayi A.Ş. bünyesinde hizmet veren Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın’a arsa sattı. Satış işlemleriyle ilgili ortaya çıkan tapu senedinde E.A.'nın sahibi olduğu Bursa’nın Gemlik ilçesine bağlı Sungurpaşa Mahallesi Yıvgınlık mevkiinde bulunan arsasını Akel Grup Tekstil Gıda İnş. San.Tic. A.Ş. olarak 12 milyon 372 bin 789 liraya Çiftlik Bank’ın bağlı olduğu Fame Game Hayvancılık Ticaret ve Sanayi A.Ş.’ye sattığı tespit edildi. Satışın Şubat’ın ikinci haftasında gerçekleştiği ve E.A.'nın söz konusu parayı da teslim aldığı öğrenildi. 

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • belde 6 yıl önce Şikayet Et
    bu adam bu kadar milletten para, mal toplarken kim bu adamın önünü açtı. iç edip dışarı da kaçmış ne olduğu kimin koruduğu belli olmayan ucube bir insan. az değil be kardeşim 500 milyon toplayıp kaçmış. buna para veren, mal veren insanımız da biraz düşünmesi gerek. kimsin nesin bu kadar küçük yaşta büyük devasa bir çiftlik nasıl kurulur. hiç mi düşünmezsiniz
    Cevapla
  • belde 6 yıl önce Şikayet Et
    bu olay olana kadar bu tip birden parlayan bir şirket hiç denetlenmez mi. kimdir, bu kadar iştirak toplanırken hiçbir devlet kurumu sorgulamaz mı. en büyük eksikliğimiz denetim noksanlığı. adam para toplamış nasıl toplarsa toplasın yeter ki yatırım yapsın. bu kadar kolay para kazanılıyorsa yandık.
    Cevapla
  • BİR YAPI VAR 6 yıl önce Şikayet Et
    Uzun zamandır, ortaya projeler koyarak, büyük sermayeler toplayıp kaçan ve geride yüzbinlerce mağdur bırakan bir ekip var. Bu firmaların yada kişilerin faaliyetlerinden yetkililerin de haberi var ama iş işten geçtikten sonra müdahale ediyor, oraya, şuraya, buraya şikayet edin diyor. Halbuki devletin bu durumun farkına vardığı anda vatandaşlarını uyarmak yerine, dolandırılmalarına fırsat vermeden olaya müdahale etmesini bekleriz. Bazı firmalar ve bazı GSM operatörleri de vatandaşı dolandırıyor haksız yere faturalar düzenleyip tahsil ediyor. Yetkililer buna engel olmak ve dolandırıcı firmayı cezalandırmak yerine, dolandırılan vatandaşlar oraya buraya şikayet edip hakkını arasın diyor.
    Cevapla
  • medetres 6 yıl önce Şikayet Et
    Fetö ile mücadele demek ki hala kadük işte para aklama örneği ortada her şey devam ediyor kaldığı yerden demek ki
    Cevapla
  • SORU 6 yıl önce Şikayet Et
    Konuyla ilgili haberlerin birinde yüzlerce bilgisayarın çalıştığı bir bilgisayar odasının görüntüsü yayınlandı. Üstelik dolandırıcı borçlarını BITCOIN ile ödeyeceğini duyurdu ama bu bilgisayarlarla BITCOIN üretildiği konusunda neden hiç haber yapılmadı? Bu bilgisayarlar çalışmaya devam ediyor mu? Üretilen BITCOINler hangi hesaba yatıyor?
    Cevapla
  • inker 6 yıl önce Şikayet Et
    o bilgisayarlarla 500 milyonluk bitcoini 500 senede anca üretir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor