İngiliz Independent'den Afrin çarkı!

İngiltere'nin en tirajlı gazetelerinden Independent, TSK'nın Afrin'de elde ettiği zaferi sayfalarında yazdı. TSK'dan övgüyle bahseden Independent aslında iki ay önce 'TSK Afrin'den çıkamaz' diyordu.

GİRİŞ 19.03.2018 15:35 GÜNCELLEME 19.03.2018 15:59
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

TSK'nın 20 Ocak tarihinde Afrin'e girmesi uluslararası basında geniş yankı uyandırmış, YPG'nin müttefiki olan ülkelerin medyası, TSK'yı karalamaya, gözdağı vermeye çalışan yayınlar yapmışlardı.

Onlardan biri de İngiliz Independent gazetesiydi. Henüz iki ay önce "TSK Afrin'e giremez, girse de çıkamaz" diyen İngiliz gazeteci Patrick Cockburn, dün itibarıyla çark etti...

 

 

"TSK BOZGUNA UĞRAR"

Takvimler 23 Ocak tarihini gösterdiğinde İngiliz Independent gazetesi Afrin'e özel haberlerle çıkmıştı. Gazeteci Patrick Cockburn'un kaleme aldığı yazıda, "Kürtler bölgede DEAŞ ve rejime karşı yürüttükleri savaşta 6 yılı geride bıraktılar. Bu 6 yıl içerisinde büyük deneyimler kazandılar. Türk ordusu Afrin'e girmeye çalışıyor ancak bu mümkün olmayacak" sözleriyle Afrin'i almanın hayal olduğunu söylemişti.

Sonraki günlerde yazdığı yazılarda TSK'nın ilerleyişine bağlı olarak bölgede bozguna uğrayacağını belirten Patrick Cockburn, terör güzellemeleri yaparak PKK'yı övmeye devam etti.

"TSK'NIN AFRİN'İ ALACAĞINI BİLİYORDUM"

Takvimler 18 Mart tarihini gösterdiğinde Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yılını idrak ediyor, aynı zamanda Afrin'in TSK ve ÖSO askerlerince alınışını kutluyorduk. PKK'nın fistanlı teröristlerinin kaçışıyla bölgeyi terörden arındıran Mehmetçik, Afrin'de zafer elde ederken İngiliz Patrick Cockburn yine boş durmadı ve yeni bir yazıyla okurlarının karşısına çıktı.

Yazının başlığını "Ben zaten TSK'nın Afrin'i alacağını biliyordum" yazan Cockburn, 2 ay önce "TSK Afrin'e giremez, girse de çıkamaz" yazılarını kendisi yazmamış gibi davrandı.

YORUMLAR 4
  • plc 6 yıl önce Şikayet Et
    en azından yanlıştan dönmüşler ve samimi olarak yanlışı itiraf etmişler. bizim içimizdeki hainler bu gavurlar kadar olamıyor.
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    İtiraf mı etmiş ? Yanlıştan mı dönmüş ? Haberi iyi okumadin herhalde , çark etmiş çark !
    Cevapla
  • İsmail72 6 yıl önce Şikayet Et
    Emre uslu nerelerde fırtına obüsleri ile ilgili bir sözü vardı
    Cevapla
  • bay e 6 yıl önce Şikayet Et
    bak oldumu şimdi .neden tarih okumuyorsunuz çocuklar.atalarimizin nasilda sizleri bozguna ugrattigini okuyun çocuklar .ha bugunde onlarin tertemiz torunlari destanlar yaziyor.yalniz atalariniz hangi arada bizdeki soysuzlarin analarini döllediyse gelsin bu muslumana turke benzemeyen gayrimesru torunlarini alsin.zira ortalikta mutsuz mutsuz dolaşiyorlar yazik .arada bir abd yi almani natoyu fransayi baba zannedip agliyor şikayette bulunuyorlar yazık bunlara
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor