Yeni Afrin için harekete geçildi!

Afrin’in 58 günde temizlenmesinin ardından planın ikinci aşamasına geçildi. Türkiye, TSK bildirilerinde vurgulanan “güvenli, huzurlu, barış içinde bir Afrin” için harekete geçti.

GİRİŞ 20.03.2018 11:00 GÜNCELLEME 20.03.2018 14:30
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye, Zeytin Dalı Harekatı’nda 58’inci günde Afrin ilçe merkezine girilmesiyle ilk hedefine ulaştı, hızla ikinci aşamaya geçildi.

HALK DÖNMEYE BAŞLADI

 

 

Harekat sırasında teröristlerin tehdit ve baskısına rağmen Afrin’i terk eden halk, ilçenin örgütten kurtarılmasının ardından geri dönmeye başladı.

TSK’nın bildirilerinde mesajını verdiği “Güvenli, huzurlu ve barış içinde bir Afrin” için çalışmalar zaman kaybetmeden başlatıldı.

HALK İDARESİ KURULACAK

Kaynaklar, Türkiye’nin Afrin planını “demokratikleşme adımlarının hızla atılması” olarak açıkladı. Tüm etnik grupların etkin ve adil şekilde temsil edileceği, Afrin’i demokratik şekilde yönetecek bir halk idaresinin kurulmasına yönelik etkili adımlar atılacak. Afrin’de hayatın hızla normale dönmesi için gereken güvenlik, yönetim ve inşaa faaliyetleri için çalışmaların başladığı ifade edildi.

PATLAYICI TEMİZLİĞİ SÜRÜYOR

Zeytin Dalı Harekatında kontrol altına alınan Afrin'de temizlik operasyonu başlatıldı. Mehmetçik ve ÖSO, cadde ve sokakları tarıyor, binaları, evleri tek tek kontrol ediyor. 

YORUMLAR 4
  • kaptan 6 yıl önce Şikayet Et
    HACLI köpekleri adam gibi asker ve ülke görsün TÜRKIYE avrupa ve abd kudurmakta hakli zira dünya ya rezil oluyorlar insan haklari demokrasi vs sacmaliklariyla
    Cevapla
  • xxx 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz de aynısını Ankara İstanbul ve İzmir'de istiyoruz
    Cevapla
  • Fırtına 25 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah kolaylık, sabır versin. Kahrman ordumuzu ve mazlumları korusun.
    Cevapla
  • Ali Haydar 6 yıl önce Şikayet Et
    İşte Türk budur.. Batılılar gibi yakıp yıkıp yağmalamaz..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı
Erdoğan'dan Bahçeli'nin DEM Parti çıkışına destek: Bedelini ödemeye hazır olmalılar