BM'den Türkiye'ye OHAL çağrısı! Cevap gecikmedi

Birleşmiş Milletler, Türkiye'ye OHAL'e son verme çağrısı yapan 28 sayfalık bir rapor yayımladı.

BM'den Türkiye'ye OHAL çağrısı! Cevap gecikmedi
BM'den Türkiye'ye OHAL çağrısı! Cevap gecikmedi
GİRİŞ 20.03.2018 13:04 GÜNCELLEME 20.03.2018 13:47
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Ofisi, Türkiye ile ilgili yayınladığı raporunda olağanüstü hal sürecinde birçok insan hakkı ihlali yaşandığını belirtti ve Türkiye'ye OHAL'i kaldırma çağrısında bulundu.

BM'nin raporundan kısa bir süre ise Dışişleri Bakanlığı'ndan yanıt geldi.

 

 

Dışişleri'nin açıklamasında, rapor için 'terör örgütlerinin propagandalarıyla birebir örtüşen asılsız iddialar' ifadeleri yer aldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri 20 Mart 2018 tarihinde, ülkemizdeki Olağanüstü Hal tedbirlerine odaklandığı bir belgeyi “rapor” başlığı altında kamuoyuyla paylaşmıştır. Ülkemizin karşı karşıya bulunduğu çok yönlü ve ağır terör tehditlerini, özellikle de milletimizin demokratik yaşamına ve ülkenin bekasına kasteden 15 Temmuz 2016 terörist darbe girişiminin insan haklarına etkisini tamamen gözardı eden bu metin bir anlam ifade etmemektedir.

Bu belgeye imzasını atan Yüksek Komiser’in bir süredir Türkiye’yle ilgili konularda tarafsızlığını ve nesnelliğini yitirdiği ve ülkemize karşı şahsi önyargılar beslediği başka vesilelerle kamuoyuna yaptığı açıklamalarda da açıkça gözlenmektedir. Yayınladığı bu son belge, terör örgütlerinin propagandalarıyla birebir örtüşen asılsız iddialar içermektedir. Bu kabul edilemez bir durumdur.

Tüm dünya için önemi tartışılmayacak bir uluslararası kurumun başında bulunan bu kişi, anılan metinle, yönetimindeki BM organını maalesef terör örgütleriyle işbirliği yapan bir kuruluş konumuna düşürmüştür. Bu durumu kınıyor, ayrıca evrensel bir kuruma verilen zarar nedeniyle derin üzüntü duyuyoruz.

Sözkonusu Yüksek Komiser, ülkemizi ziyaret etmesine yönelik müteaddit davetlerimize olumlu yanıt vermemiş, yayınladığı metin için ülkemize gelme konusunda teklifte dahi bulunmamış ve terör iltisaklı çevrelerle işbirliği halinde bu belgeyi hazırlamıştır. Ülkemize erişim bulunmadığı iddiasının gerçekle ilgisi bulunmamaktadır.

Belgenin hazırlık aşamasında, ilgili diğer BM mekanizmalarıyla dahi bilinçli olarak eşgüdüm sağlanmadığı, öne sürülen iddialar hakkında ülkemiz tarafından BM birimlerine sunulan yüzlerce sayfa bilgi ve görüşün bilinçli olarak gözardı edildiği ortadadır.

Bu çerçevede hazırlandığı görülen ve çarpıtılmış, taraflı ve yanlış bilgiler içeren bu metin kabul edilemez. İHYK ofisine de bu yönde resmi bildirimde bulunulmaktadır.

İçerdiği objektiflikten uzak değerlendirmeler sebebiyle sözkonusu belge, tüm insan hakları sistemi açısından tehlikeli bir durum yaratmaktadır. Türkiye, insan haklarının korunması, mevcut standartların en ileri seviyelere taşınması ve bu konularda BM dahil uluslararası kuruluşlarla işbirliğini yürütme kararlılığını muhafaza etmektedir."

YORUMLAR 50
  • Kamil 6 yıl önce Şikayet Et
    Sizemi dustu lan isinize bakin
    Cevapla
  • Gelecek 6 yıl önce Şikayet Et
    Neden.ohal olunca ülkemizi karıştıramıyormusunuz .adamlarınız serbest hareket edemiyor mu.sen önce dünyayı üç kuruşluk çıkarları için karıştıranlara bak.hani ırakta kimyasal silah var diye işgaleden abd ye neden sesin çıkmıyor.kimyasal silah bulundumu yok.eee. Abd hala ırakta.onca şehirleri yaktı yıktı,yüzbinleri öldürdü.ölüm uykusındamıydın.yoksa abd sizlere mayamide tatil yapın diye otelmi kiraladı.neredesiniz.libya,suriye mısır sana göre buralarda neler yapıyorlar hiç sesin yok.sizin gibi bm. Olmasın.sizin varlığınız dünya için bir şey ifade etmiyor artık.güvenlik konseyinin kuklası,mühürdarı.türkiyeye söz söyle diye sana onlarmı söyledi.git işine desem,ne iş yaptığın belli değil.
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Asıl insan haklarına en büyük zararı BM denen soytarılar veriyor dünya beşten kendilerini mutlak tek güç görenlerden büyüktür. BM bu dünyanın baş belası beter böceğidir
    Cevapla
  • hamdi 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyedeki ohal bunlara neden batiyor? Zira insan haklariymis ahlaki degerlermis bahanenizede inanmıyoruz oyuzden kapayin cenenizi türkiyeden feyz alin insanlik öğrenin
    Cevapla
  • vatan 6 yıl önce Şikayet Et
    ne bm nede nato sınavı geçemediniz ? dersini bilmeyen adamla işimiz olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık