Akdeniz'den vuracaktık

Zeytin Dalı Harekatı sürerken Doğu Akdeniz’deki savaş gemilerinin Afrin’de teröristleri vurmak için emir beklediği ortaya çıktı. 140 kilometre menzilli Harpoon füzeleri Afrin’e kilitlendi. Havada SİHA ve F-16’lar, karada Mehmetçik ve ÖSO 58. günde büyük bir zafer kazanınca donanmaya gerek kalmadı.

Akdeniz'den vuracaktık
Akdeniz'den vuracaktık
GİRİŞ 21.03.2018 05:56 GÜNCELLEME 21.03.2018 05:56
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

TSK ve ÖSO güçleri, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 18 Mart’ta Afrin ilçe merkezinde kontrolü ele geçirirken, Türkiye’nin Suriye sınırına kilitlendiği son 2 ayda bir diğer teyakkuz hattının ise Doğu Akdeniz’de olduğu ortaya çıktı. Harekat kapsamında Deniz Kuvvetleri, savaş gemilerinin Doğu Akdeniz’de bulunduğu süre içinde gösterilen hedefi tam isabetle vurabileceklerini hesapladı ve gösterilen hedefe füze atabileceklerini bildirdi.

HARPOON’LAR HEDEFE KİLİTLENDİ

Doğu Akdeniz’deki 10’dan fazla Türk savaş gemisinin üzerindeki Harpoon füzeleri Afrin’e kilitlendi ve emir bekledi. Eğer ihtiyaç doğsaydı Afrin’de gösterilen hedefler sadece karadan ve havadan değil denizden de vurulacaktı. Havada SİHA ve F-16’lar, karada Mehmetçik ve ÖSO 58. günde büyük bir zafer kazanınca donanmaya gerek kalmadı. Savaş gemilerinin Doğu Akdeniz’de Zeytin Dalı Harekatı teyakkuzu halen sürüyor. Gemiler olası ihtiyaca karşı hazır bekliyorlar. ABD menşeili, kuş uçuşu 140 kilometre mesafede etkili menzilli füzelerle, gösterilen hedef en fazla 2 metre sapma ile vurulabiliyor.

SAS’LAR DA AFRİN’DE

Bu arada harekat kapsamında iki deniz piyade taburu, SAT ve SAS timleri görev yapıyor. Türkiye’nin en iyi yetişmiş patlayıcı uzmanları olan SAS komandoları halen Afrin’de devam eden bombalı tuzaklardan, mayınlardan, EYP’lerden arındırılması faaliyetlerine öncülük ediyorlar.

Yeni Şafak

YORUMLAR 56
  • irfan inegollu 5 yıl önce Şikayet Et
    LailAheillallah resullah ayesselatu vesselamin savastigi gibi savasalim allah onun yardimci oldu
    Cevapla
  • türk. 5 yıl önce Şikayet Et
    başkasınız askeri para için askere gider.. Bizim askerimiz Vatan için, Türk sancağını ebediyete taşımak için gider..Allah yar ve yardımcıları olsun
    Cevapla
  • osm786 5 yıl önce Şikayet Et
    yahu bu haberleri vermeyin.bizim asker ne yaptigini iyi bilir. destek daima var hic bir seyi sansa birakmamak lazim. tedbirlidir askerimiz. Türkiye 40 yil PKK ile savasan tek ülke. askerimiz formda yedekte yüzde 90 nimiz askerdir.
    Cevapla
  • gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    bence cok iyi olur cünki hem yunanistaninda akli basina gelir yani bir mesaj olurdu
    Cevapla
  • cem 5 yıl önce Şikayet Et
    Yedi sene olan bir savas Süryede Russya ABD hal edemedi Türkiye hal edecek ne öso biter nede Kürtler biter Süryede bosuna cabalamayin bitmeyen bir savas Sürye.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar