Çiftlik Bank ile ilgili son gelişmeler! Mehmet Aydın'a parasını kaptıranlar...

Türkiye'nin gündeminde düşmeyen Çiftlik Bank ile ilgili son gelişmeler gelmeye devam ediliyor. 511 milyon TL dolandıran Mehmet Aydın'ın Uruguay'dan iadesi olacak mı? Mağdurlar paralarını alabilecek mi?

Çiftlik Bank ile ilgili son gelişmeler! Mehmet Aydın'a parasını kaptıranlar...
Çiftlik Bank ile ilgili son gelişmeler! Mehmet Aydın'a parasını kaptıranlar...
GİRİŞ 22.03.2018 11:25 GÜNCELLEME 22.03.2018 11:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

21 Mart çarşamba günü itibariyle Çiftlik Bank ile ilgili son dakika gelişmeler gelmeye devam ediyor. Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın Uruguay'a kaçmasının ardından lüks otomobiliyle görüntülendi. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, 500'e yakın mağdurun suç duyurusunda bulunduğu Çiftlik Bank ile ilgili soruşturma başlattı. Peki Çiftlik Bank'ın sahibi Mehmet Aydın iade edilecek mi? Mağdurlar parasını geri alabilecek mi? İşte tüm detaylar...

MEHMET AYDIN ÖZEL KORUNAKLI, ZENGİNLERİN YAŞADIĞI SİTEDE EV ALDI

 

 

Yüz binlerce kişiyi mağdur eden Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın'ın 2017'de Uruguay'a giderek lüks ve korunaklı bir sitede bir malikâne, Ferrari marka bir araç ve bir yat aldığı ortaya çıktı. Aydın'ın aldığı araç ve mülkleri 10 sene önce Uruguay'a yerleşen Türkiye kökenli Osman K isimli adamın üzerine kayıt ettirdiği öğrenildi.

Türkiye'nin hakkında Uruguay'a iade talebinde bulunduğu Mehmet Aydın'ın Aralık ayına kadar zengin turistlerin kaldığı bir apart otelde ikamet ettiği aktarıldı.

Mehmet Aydın'ın 2017'de Uruguay'a geldiğinde, başkent Montevideo'da özel korunaklı ve sadece mülk sahiplerinin girebildiği Marina de Santa Lucia'da lüks bir malikâne aldığı ortaya çıktı. 

Uruguaylı bir kaynağın verdiği bilgiye göre, Mehmet Aydın'ın 640 bin dolar vererek aldığı Ferrari'nin ardından Aydın ile temasa geçen Uruguaylı Autolider şirketinden Carlo Bustin isimli kişi Aydın'a lüks bir malikane ve yat satmayı teklif etti.

Teklifi kabul eden Aydın, yatı satın aldıktan sonra ayda 9 bin dolar ücretle kiraya verdi. 

İADESİ İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "İade ve kırmızı bülten için süreç başlatıldı. Konu savcılığımız ve bakanlığımızın takibinde" ifadelerini kullandı.

Bundan sonraki süreçte, Arjantin'deki Türk Büyükelçiliği dosyayı Uruguay makamlarına iletecek ve onların vereceği karar beklenecek. 

Bu arada soruşturma kapsamında Bursa'da Çiftlik Bank'a ait ürünlerin dağıtımının yapıldığı iş yerinin önündeki 34 araca el konuldu. Soruşturmada şu ana kadar 4 kişi daha tutuklandı, 14 şüpheli aranıyor.

DOLANDIRDIĞI İNSANLARIN PARASINI YAYINLANDI

Yurt Gazetesi'nin iddiasına göre yayınlanan son videoda, Çiftlik Bank mağdurlarını epey kızdıracak görüntüler yer alıyor. İnsanların sorular sorup videolu cevaplar aldığı sosyal medya platformu Papillion’da bir kullanıcı “Paraları eziyor musun, gerçekten sövmeyeceğim, hakkını veriyorsan helal olsun” şeklinde bir soru sordu.

Bu sorunun üzerine Mehmet Aydın’ın daha önce de cevaplar verdiği kendi sayfasından, milyonlarca dolar olduğu düşünülen paraların yer aldığı bir video paylaşıldı.

Şu anda yurt dışında Uruguay’da olduğu tahmin edilen Mehmet Aydın’ın paylaştığı videodaki altın saat de dikkat çekti. Paralar ve saatler ile görüntü paylaşmaktan çekinmeyen Aydın’a bu videodan sonra tepkiler yükselmeye başladı.

Mehmet Aydın’ın Papillion’da yayınladığı video şu anda kaldırılmış gözüküyor olsa da, pek çok kişi videoyu çoktan YouTube gibi sosyal mecralara taşıdılar.

ciftlik-bank-ceo-su-mehmet-aydin-caldigi-paralari-yayinladi-video.jpg

KAÇ PARA DOLANDIRDI?

SPK, sanal oyun olan Çiftlik Bank'ın www.ciftlikbank.com ve www.ciftlikbank.web.tr adresli internet siteleri ve Çiftlik Bilgi İşlem Bilişim Tarım Hayvancılık, Fame Game Hayvancılık Sanayi, Çanakkale Dora Gıda ve Fame Game Software şirketinin faaliyetlerini inceleyerek rapor hazırladı. SABAH'ın ulaştığı rapor, Bilim Sanayi ve Teknoloji ile Gümrük ve Ticaret Bakanlıkları'nın inceleme başlattığı Çiftlik Bank'la ilgili çarpıcı bilgiler içeriyor. SPK raporuna göre, Çiftlik Bank ödeme sistemi Papara kanalıyla 2016-2017 arasında 77 bin 843 kişiden toplam 511.7 milyon TL topladı. 62 bin 877 kişiye 398.3 milyon TL ödeme yaptı. Kalan 113.4 milyon TL Kuzey Kıbrıs'a aktarıldı. Papara dışında G-pay ve Epin gibi ödeme sistemlerinden de Kıbrıs'a yaklaşık 120 milyon TL gönderildiği tespit edildi.

 

MEHMET AYDIN KİMDİR?

Aslen Giresunlu olan Mehmet Aydın, 31 Mayıs 1991 yılında doğdu. İlk ve ortaokulu Bursa’da tamamladı. . Çiftlik Bank'ı ilk etapta oyun olarak geliştiren Mehmet Aydın, biriken paralarla 4-5 ay sonra Bursa İnegöl’de 250 büyükbaş hayvan kapasiteli çiftliğini açtı. Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın,Eren Çakar ismini kullanan Mehmet Aydın, Egoman ismiyle rap klipleri çekti. SGK kayıtlarında Mehmet Aydın'ın isminin yer aldığı eğlence mekanının sahibi Yusuf Sabahyıldızı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çiftlik Bank'ın kurucusu Aydın'ın, 2013'te sahibi olduğu iş yerinin mutfak bölümünde bulaşıkçı olarak çalıştığını söyledi. Kendisinden 20 yaş küçük olan Sıla Aydın ile evlendi. 

 

YORUMLAR 1
  • M.Tunç 6 yıl önce Şikayet Et
    20 yaş küçük
    Cevapla
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!