HDP'ye Diyarbakır'da Nevruz şoku! Gittikçe eriyor

HDP, DBP ve DTK’nın organize ettiği Diyarbakır’daki Nevruz kutlaması Bağlar ilçesinde yapıldı. Kutlamaya katılımın düşük olması dikkat çekti. Adıyaman'daki kutlamalara ise neredeyse kimse katılmadı.

GİRİŞ 21.03.2018 16:12 GÜNCELLEME 21.03.2018 17:14
Bu Habere 119 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde, Nevruz Tertip Komitesince düzenlenen etkinliğe katılmak için alana gelen vatandaşlar, polis noktasında üst aramasından geçirildi. 

Etkinliğe, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, görevden alınan eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve eski Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, CHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Şerif Doğru, CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Azize Özdemir, Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Müzik yayını yapılan etkinlikte, nevruz ateşi görevlilerce yakıldı. 

Buldan, etkinlikte yaptığı konuşmada, halkın nevruzunu kutladı. 

Nevruzun, Ortadoğu halklarının bin yıldır meydanlarda, özgürlük, eşitlik ve barışı haykırdığı gün olduğunu ifade eden Buldan, bunun baharın gelişini ve dirilişi simgelediğini söyledi.

Hiç kimsenin karamsarlığa kapılmaması gerektiğini aktaran Buldan, şöyle konuştu:

"Seçimlere kadar mücadelemiz devam edecek. Kürtler birlik ve beraberliğini sağlamalıdır. Kürtler birlik ve beraberliğini sağlarsa onları yok etmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Yapılması gereken barış politikalarını geliştirmektir. Bu ülkenin barış ve kardeşliğe ihtiyacı var."

Zaman zaman terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atılan alanda, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKYB) bayrağının yer aldığı görüldü.

KATILIMIN AZ OLMASI DİKKAT ÇEKTİ

 

Nevruz alanının saat 14:26'da yukarıdan çekilen fotoğraflarında katılımın önceki yıllara göre oldukça düşük olması dikkat çekti.

TERÖRİSTİN FOTOĞRAFI ASILDI

Alana terör örgütü PKK'nın bez parçası ve Öcalan posterlerinin sokulması yasak olmasına rağmen, daha önce güvenlik güçleri tarafından öldürülen sözde Sur sorumlusu Çiyager kod adlı terörist Cihat Türkan'ın fotoğrafı asıldı.

KUTLAMALAR SIRASINDA KISA SÜRELİ GERGİNLİK YAŞANDI

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın konuşmasının ardından, Bandista müzik grubunun canlı performansı sergilendi. Bu sırada etkinlikleri izleyen yüzlerce kişi, güvenlik bariyerlerinin üzerinden atlayarak platform ve protokolün bulunduğu bölüme geçti. Abdullah Öcalan lehine slogan atarak bariyerleri aşan bazı kişiler, daha sonra konuşmaların yapıldığı platforma çıktı. HDP'li görevliler ve platformda bulunan sivil polisler, yasa dışı slogan atanlar ile tartışırken, kısa süreli gerginlik yaşandı. Bu sırada platforma gelen emniyet müdür yardımcısının olaya müdahalesi sırasında da kısa süreli arbede yaşandı. Polislerin platforma girmesi üzerine, gazeteciler bir süre merdivenlerin olduğu bölümde bekletildi. Bu sırada platforma gelen Mardin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Türk, platforma çıkanları ikna ettikten sonra konuşmaya başladı. Ahmet Türk'ün konuşmasının ardından nevruz etkinlikleri sona erdi. 

BİR ŞOKTA ADIYAMAN'DA 

Adıyaman'da, HDP tarafından düzenlenen nevruz kutlamasına katılım az oldu.

Mimar Sinan Mahallesi'ndeki boş alanda düzenlenen kutlamaya, HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım ile az sayıda kişi katıldı. Polisin güvenlik önlemi aldığı kutlamaya gelenler, üst araması yapıldıktan sonra alana alındı. HDP'li Yıldırım tarafından yakılan nevruz ateşinin üzerinden atlayanlar, yerel sanatçıların seslendirdiği şarkılarla halay çekti. Polisin havadan 'drone' ile de görüntü aldığı kutlamalar, olaysız sona erdi.

BAkIRKÖY'DE 34 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bakırköy'de gerçekleştirilen Nevruz mitinginde terör örgütü PKK/PYD propagandası yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan 34 kişi sağlık kontrolünden geçirildi. 

Bakırköy'de gerçekleştirilen Nevruz mitinginde terör örgütü PKK/PYD propagandası yapan 34 kişi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla gözaltına alındı. Şüpheliler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. 

KAYNAK: DHA, AA
YORUMLAR 119
  • RuHi 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne nevrozu kardeşim. Yasaklayın gitsin! Nevrozun amacını hepimiz biliyoruz. Bahar ile yaz ile ne alakası var. Getir yasağı bak işine
    Cevapla
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunların çoğu Devlet memuru Devletim de Savcı Hakim varsa Takip etmeleri gerekir
    Cevapla
  • Can 6 yıl önce Şikayet Et
    o resimlerin asanlarin sorumlulari bulunmali ve cezasi neyse kesilmeli!
    Cevapla
  • Adil 6 yıl önce Şikayet Et
    bu kadarıda çook fazla hemde çokkkkk.
    Cevapla
  • Adil 6 yıl önce Şikayet Et
    bu kadarıda çook fazla hemde çokkkkk.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü