Maganda başkan Türkiye'yi Putin'e şikayet etti!

PAOK takımının sahibi Rus asıllı İvan Savvidis, Meriç’de Türk devriyeleri tarafından yakalanan, ardından da tutuklanan 2 Yunan askeri konusuna müdahele etmesi için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e mektup yazdı.

Maganda başkan Türkiye'yi Putin'e şikayet etti!
Maganda başkan Türkiye'yi Putin'e şikayet etti!
GİRİŞ 21.03.2018 13:34 GÜNCELLEME 21.03.2018 13:34
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Selanik’de 11 Mart’ta oynanan futbol maçında, belinde tabancası ile sahaya girip “sen öldün” diye bağırarak hakemi kovalayan ve Yunan Süper Ligi’inin süresiz ertelenmesine neden olan PAOK takımının sahibi Rus asıllı İvan Savvidis, Meriç’de Türk devriyeleri tarafından yakalanan, ardından da tutuklanan 2 Yunan askeri konusuna müdahele etmesi için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e mektup yazdı.

İKİ YUNAN ASKERİ

Savvidis, Putin’e gönderdiği mektupta “Rusya ile Türkiye arasındaki yüksek düzeyli ilişkileri göz önüne alarak, İki Yunan askeri konusunun halledilmesi için bizzat katkınızı bekliyoruz” dedi.

 

Yunanistan’da defalarca Başbakan Aleksis Çipras’ı desteklediğini açıklayan Savvidis Rusya’da iken 2003 ve 2007 seçimlerinde Putin’in partisi “Birleşik Rusya”dan Parlemento alt kanadı Duma’da milletvekili seçilmişti.

Rusya’nın en zengin işadamlarından biri sayılan 59 yaşındaki Savvidis geçtiğimiz günlerde tütün mamulleri sektöründe faaliyet gösteren “Donskoy Tabak” şirketini 1.6 milyar dolara “Japan Tabac” şirketine sattı. 

Yunanistan’daki ilk yatırımını 2012’de PAOK takımını satın alarak yapan Savvidis son dönemde medya sektörüne de girerek 1 televizyon (Epsilon) ve 1 gazetenin (Etnos) sahibi oldu. 

HÜRRİYET

YORUMLAR 22
  • selami 6 yıl önce Şikayet Et
    fetöcüleri vermeden çin i bile devreye soksan boş
    Cevapla
  • çapraz ateş 6 yıl önce Şikayet Et
    Adam sıyrık normaldir silahla hakeme saldırmış böyle giderse fazla yaşamaz
    Cevapla
  • seko 6 yıl önce Şikayet Et
    Fetö cüleri vermeyen Yunanistan zor alırsın askerlerini..
    Cevapla
  • DELİOĞLAN 6 yıl önce Şikayet Et
    Git topunu yönet hadsiz.Ağa babaların iyi tanır TÜRKİYE yi bize sökmez üç kuruş etmeyen tehditli silahlı şovmenliğin
    Cevapla
  • tr23tr 6 yıl önce Şikayet Et
    olay çok basit. yunan halkına milliyetçi görünerek yaptığı hatadan kurtulmanın ve kahraman olmak için yapılan bir hareket . adam belki putin beni dikkate alırda en azından türkiye ile bu konuda bir görüşme bile yapsa benim işime yarar demiş .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı