Köyün ortasında oluştu! 100 kamyon hafriyatı yuttu

Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı Çavuşçu köyünde, 30 metre derinliğinde 4 metre genişliğinde obruk oluştu. Köy muhtarı Kadir İçtüzer, "100 kamyon obruğun içerisine hafriyat boşaltıldı. Ancak, işe yaramadı. Ne atarsak yutuyor. Çukur her geçen gün büyüyor ve bizler korkuyoruz" dedi.

Köyün ortasında oluştu! 100 kamyon hafriyatı yuttu
Köyün ortasında oluştu! 100 kamyon hafriyatı yuttu
GİRİŞ 21.03.2018 13:46 GÜNCELLEME 21.03.2018 13:48
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Sungurlu'nun Çavuşçu köyünde geçen cuma oluşan yaklaşık 30 metre derinliğinde ve 4 metre genişliğindeki obruk nedeniyle vatandaşlar tedirginlik yaşıyor.

200 haneli köyün muhtarı Kadir İçtüzer, "Köyümüzde geçtiğimiz cuma günü cuma namazı çıkışı obruk oluştu. Koca bir çukur oluştu ve su fışkırıyordu. Ben de hemen Çorum Valiliği'ni, Sungurlu Kaymakamlığı'nı arayıp, yetkililerimizle görüştüm. Köyümüzde yaşanan bu olayı bildirdim. Köyümüze  DSİ, İl Özel İdaresi, AFAD ve jeoloji mühendisleri geldi.

 

100 KAMYON HAFRİYATI YUTTU

Şu ana kadar 100 kamyon obruğun içerisine hafriyat boşaltıldı. Ancak, bir işe yaramadı. Ne atarsak yutuyor. Sanki köyümüzün altından ırmak akıyor. Çukur her geçen gün büyüyor ve bizler korkuyoruz" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 34
  • Sadık Yavaş 5 yıl önce Şikayet Et
    bence iki nedeni olabilir. Ya yer altı su akımının oluşturduğu bir obruk yada yeraltı mağara sisteminin bir parçası. Yetkili birimler teshisi koymadan hangi akıl hafriyat döktürür onu anlamadım....
    Cevapla
  • mahmud 5 yıl önce Şikayet Et
    bu tip yerler tasmanlı arazilerdir bunun nedeni eğitimsizce ve bilinçsizce yapılan sulama ve tarım tekniği gibi sebeplerdir, yonca vs ekerseniz zamanla yer altı suyu çekilip çökeltiler oluşturur yazık değil mi?
    Cevapla
  • cengiz 5 yıl önce Şikayet Et
    100 kamyon obruk yine yazım hatası anlatım bozukluğu biraz dikkatli olun bu kaçıncı
    Cevapla
  • hurafe 5 yıl önce Şikayet Et
    su doldurun yazın yüzün orda
    Cevapla
  • hamdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Ölümden başka herseyin çaresi vardir bu işten anlayan muhendis veya uzmanlarimiz yokmu muhakkak bir çözüm olmali insanlara yardım etsinler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...