E-Devlet üzerinden okul, adres, abonelik taşıma işlemleri başlıyor!

Son dönemlerde önemli yeniliklerle karşımıza çıkan e-Devlet, bu sefer de adres değişikliği, okul değişikliği, elektrik-su aboneliği taşıma gibi işlemlerin tek tıkla yapılmasına olanak sağlayacak. İşte detaylar...

E-Devlet üzerinden okul, adres, abonelik taşıma işlemleri başlıyor!
E-Devlet üzerinden okul, adres, abonelik taşıma işlemleri başlıyor!
GİRİŞ 24.04.2018 13:55 GÜNCELLEME 24.04.2018 13:56

E-Devlet hayatımızı kolaylaştıracak yeni bir uygulama ile karşımıza çıkıyor. Haberleşme Genel Müdürü Ensar Kılıç, taşınma hizmetlerinin bütünleşik olarak e-Devlet üzerinden tek ekranla yapılabileceğini belirterek, “Taşınacak kişi e-Devlet’e girdiğinde bazı bilgiler otomatik olarak önüne gelecek. Hangi adrese gitmek istiyorsanız onu girdiğiniz anda çocuğunuzun okulunu da aynı anda o ekran üzerinden taşıyabileceksiniz. Aynı şekilde elektrik, su gibi tüm abonelik hizmetleri de buradan yapılacak” dedi. Bu uygulama sayesinde kayıt veya nakil taşıma işlemleri saniyeler içerisinde yapılabilecek. İşte yeni uygulamanın detayları…

GENEL MÜDÜR AÇIKLADI!

Haberleşme Genel Müdürü Ensar Kılıç, taşınma hizmetlerinin bütünleşik olarak e-Devlet üzerinden tek ekranla yapılabileceğini belirterek, “Taşınacak kişi e-Devlet’e girdiğinde bazı bilgiler otomatik olarak önüne gelecek. Hangi adrese gitmek istiyorsanız onu girdiğiniz anda çocuğunuzun okulunu da aynı anda o ekran üzerinden taşıyabileceksiniz. Aynı şekilde elektrik, su gibi tüm abonelik hizmetleri de buradan yapılacak” dedi. Ensar Kılıç, sistemin entegrasyonu için Milli Eğitim Bakanlığı ve abonelik gerektiren elektrik, su, doğal gaz gibi firmaların bilgi işlem ve strateji daire başkanlıkları ile bir araya geleceklerini söyledi.

Uygulamanın kullanılması ile birlikte artık tek tıkla abonelik işlemleri, okul kaydı değişikliği, adres değişikliği gibi işlemler saniyeler içerisinde tek tıkla yapılabilecek.

HAYATI KOLAYLAŞTIRAN UYGULAMA!

“Eğer bir yerden bir yere taşınacaksanız bunu bütünleşik hizmet olarak ele alacağız. e-Devlet’te tek bir ekran yapacağız. Bazı bilgiler otomatik olarak önünüze gelecek. Sisteme girdiğinizde eski adresiniz çıkacak, siz hangi adrese gitmek istiyorsanız onu girdiğiniz anda çocuğunuzun okulunu da aynı anda o ekran üzerinden taşıyacaksınız. Adres kaydını taşıyabileceğiniz gibi elektrik, su gibi tüm abonelik işlemlerini de buradan yapabileceksiniz. Yani bir yerden bir yere taşınırken nasıl bütün kayıtlarımızı alıp gidiyorsak hepsini tek ekran üzerinden yapacağız. Arka planda sistemler birbiriyle verinin doğruluğunu kontrol ederek bunu yapacak.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!